בוודאי ../images/Emo13.gif
זה עונה לשאלה של לסדר לפי סדר אפלביתי של המחברים. ואפשר גם לסדר לפי שנים או לפי כל שדה אחר שמוזן. לא הבנתי מה הכוונה ב"האם אפשר לשלוף את זה". רשימה אחת? - אתה פותח קובץ וזו הרשימה שלך. ככה שאם אתה רוצה רשימה אחת - תפתח קובץ אחד. מה אפשר לעשות עם זה?
קודם כל עניין ה"להכניס רפרנס" - אפשר או ידנית מקור מקור, ואפשר גם לייבא ישירות לקובץ ה endnote שלך ממאגר המידע ממנו אתה שולף את המקור (זה נכון לגבי מאגרי מידע של האוני').
אפשר ליבא ישירות למסמך הוורד כל אחד מהמקורות האלה. לדוגמ' אתה כותב: שלמה וחובריו טענו כי.. אז בסיום המשפט הזה אתה פשוט מייבא את הרפרנס הזה למסמך הוורד, ורשימה ביבליוגרפית נוצרת בהתאם בסוף המסמך.
אפשר לשנות את סגנון הרשימה לפי כתב העת בלחיצת כפתור אחת. זה מועיל כשאתה כותב ועדין לא יודע לאיזה עיתון תשלח או לחילופין, המאמר לא התקשר בעיתון אחד ואתה רוצה להגיד לאחר.. לא צריך לשנות ידנית מקור מקור אלא לחיצה אחת בתוכנה - והסגנון ציטוט משתנה. ואפשר גם ליצור סגנון משל עצמך. הבעיה היחידה לדעתי עם התוכנה הזו היא העברית. לא משתמשת בציטוטים בעברית אז לא יודעת אם היא תומכת או עובדת או מתסדרת עם עברית. אבל חוץ מזה - מומלץ ביותר. פעם ראשונה כתבתי בלי התוכנה וזה היה סיוט מתמשך. מאז - רק עם התוכנה, החיים קלים
<לפחות החלק הזה, של הציטוטים, קלים..> לא יודעת איך להשיג אותה, אצלנו המנחה קנה את התוכנה והיא בכל המחשבים שלנו (גם בניידים). ויש לנו גם בסיפירה (אם מתחברים דרך הרשת) אפשרות לעבוד "על הרשת" בקובץ שנמצא ברשת.