EndNote

I Was Hoping

New member
EndNote

האם יש כאן מישהו שמשתמש בתוכנה וירשה לי לשאול מעט שאלות לגביה?

מממאיה35

New member
אני מכירה ודי שולטת

תוכנה מעולה, מקלה על החיים, מקצרת זמנים. אז אשמח לסייע. רק איזה גרסה יש לך? וקצת רקע מהפורום.

I Was Hoping

New member
תודה על הקישור!

אקרא מיד אחרי שאענה לך - עדיין אין לי. ראיתי אצל חברה וניסיתי להבין מה קורה. יש לך המלצה על גרסה מסויימת? כל כמה זמן יוצאת חדשה? תודה!

I Was Hoping

New member
ומה דעתך? כדאי לקנות?

שתינו מהיסטוריה. זה עונה על הצרכים של מחקר במדעי הרוח לדעתך?

d a p h n a

New member
מצאתי שהיא מאוד שימושית - אבל:

אני עובדת איתה בחינם דרך האוניברסיטה. לא בטוחה שהייתי מוציאה על זה כסף, בודאי לא הרבה כסף. בנוסף, היא עובדת ביעילות רק עם microsoft word. אם את עובדת עם מעבד תמלילים אחר, היא לא יעילה. ועוד יותר בנוסף - אם את משתמשת במק, יש גרסה למק שעובדת עם office 2004 for mac , אבל עדיין לא מותאמת ל-office 2008 for mac. הם מבטיחים לתקן את זה בקרוב אבל כדאי לקחת בחשבון.

היכן אפשר למצוא את התכנה?

או לחילופין לרכשה? כמו כן היכן ניתן למצא מדריך למשתשמש? תודה רבה עדי

I Was Hoping

New member
תודה! ולהלן שאלותיי -

זה דיי קל להבין איך להכניס את הפירוט הביבליוגרפי של כל דבר. השאלה היא - האם אפשר לשלוף את זה? ואם כן - אז איך? עוד שאלה - האם אפשר להגיע לאיזשהו מצב שזה מסדר את הכל ברשימה אחת? ואולי אגזים ואבקש רשימה מסודרת לפי סדר אלפביתי? בקיצור - הבנתי רק איך מכניסים כל פריט למשהו שנראה כמו כרטיסיה. לא הבנתי מה עוד אפשר לעשות. תודה רבה!

מממאיה35

New member
בוודאי ../images/Emo13.gif

זה עונה לשאלה של לסדר לפי סדר אפלביתי של המחברים. ואפשר גם לסדר לפי שנים או לפי כל שדה אחר שמוזן. לא הבנתי מה הכוונה ב"האם אפשר לשלוף את זה". רשימה אחת? - אתה פותח קובץ וזו הרשימה שלך. ככה שאם אתה רוצה רשימה אחת - תפתח קובץ אחד. מה אפשר לעשות עם זה?
קודם כל עניין ה"להכניס רפרנס" - אפשר או ידנית מקור מקור, ואפשר גם לייבא ישירות לקובץ ה endnote שלך ממאגר המידע ממנו אתה שולף את המקור (זה נכון לגבי מאגרי מידע של האוני').
אפשר ליבא ישירות למסמך הוורד כל אחד מהמקורות האלה. לדוגמ' אתה כותב: שלמה וחובריו טענו כי.. אז בסיום המשפט הזה אתה פשוט מייבא את הרפרנס הזה למסמך הוורד, ורשימה ביבליוגרפית נוצרת בהתאם בסוף המסמך.
אפשר לשנות את סגנון הרשימה לפי כתב העת בלחיצת כפתור אחת. זה מועיל כשאתה כותב ועדין לא יודע לאיזה עיתון תשלח או לחילופין, המאמר לא התקשר בעיתון אחד ואתה רוצה להגיד לאחר.. לא צריך לשנות ידנית מקור מקור אלא לחיצה אחת בתוכנה - והסגנון ציטוט משתנה. ואפשר גם ליצור סגנון משל עצמך. הבעיה היחידה לדעתי עם התוכנה הזו היא העברית. לא משתמשת בציטוטים בעברית אז לא יודעת אם היא תומכת או עובדת או מתסדרת עם עברית. אבל חוץ מזה - מומלץ ביותר. פעם ראשונה כתבתי בלי התוכנה וזה היה סיוט מתמשך. מאז - רק עם התוכנה, החיים קלים
<לפחות החלק הזה, של הציטוטים, קלים..> לא יודעת איך להשיג אותה, אצלנו המנחה קנה את התוכנה והיא בכל המחשבים שלנו (גם בניידים). ויש לנו גם בסיפירה (אם מתחברים דרך הרשת) אפשרות לעבוד "על הרשת" בקובץ שנמצא ברשת.

I Was Hoping

New member
תודה רבה רבה ../images/Emo13.gif אחדד את שאלתי

כשאת כותבת "רשימה אחת? - אתה פותח קובץ וזו הרשימה שלך. ככה שאם אתה רוצה רשימה אחת - תפתח קובץ אחד" - מה זה אומר? יש שם אופציה שתמיר עשרות ומאות כרטיסיות כאלה לרשימה אחת בקובץ אחד? שלא אני אצטרך ידנית להעתיק רפרנס-רפרנס לקובץ? זאת שאלתי. ו- אם אני רוצה לכתוב הערת שוליים, איך אני שולפת את הרפרנס מכרטיסיה למקום הנכון?

די קרוב למה שזה עולה אצלנו ../images/Emo10.gif

ואצלנו המחלקה לא מתעדפת endnote לצערי. אני משתמשת בעותק עתיק יחסית, בלי השינויים של השנתיים האחרונות.

מעיןבר

New member
התוכנה יקרה מאוד

אבל אם הציטטות שלך הן ממקורות באנגלית, הרי שהיא שווה כל גרוש בעיני.

למעלה