Enigmo

DoronModan

New member
Enigmo

Arkeologo aŭdis onidiron, ke en kaverno en la dezerto estas kaŝita trezoro: granda peco de oro. Li vojaĝis tien kaj prenis la oron. Sed li perdis sian vojon, kaj ne sciis kiel eliri el la dezerto. Li trovis ĉiĉeronon kaj petis lin konduki lin el la dezerto, do la ĉiĉerono diris: "Mi povas konduki vin el la dezerto, tio daŭros 7 tagojn, sed fine de ĉiu el la 7 tagoj, vi devos doni al mi seponon de la oro". La arkeologo konsentis, sed havis malfortan tranĉilon, kiu taŭgas por nur 2 tranĉoj.

ENIGMO: kion la arkeologo faris por doni seponon de la orpeco al la ĉiĉerono fine de ĉiu tago, dum sep tagoj, farante nur du tranĉojn?

מיכי 10

Member
אין לי תשובה, אלא רק שאלת הבהרה.

האם יסכים המדריך לקבל את כל התשלום מתישהו, בפעם אחת, ולא בכל יום בנפרד.
כי אם כן, זה קל.
אם לא, אצטרך לחשוב ברצינות.

DoronModan

New member
Mi ne skribis tion, sed

Ambaŭ arkeologo kaj ĉiĉerono ne fidas unu la alian, do la arkeologo devas doni al la ĉiĉerono seponon el la oro ĉiutage.

מיכי 10

Member
.Jes. tio-ĉi (=ĉi-tio), estis tute komprenebla.

sed mi antaŭe, ne atentis ke la salajro estas en seponoj, sed eraris kaj pensis pri sep pecetoj.

מיכי 10

Member
Ne, bedaŭrinde.

Mi certas ke kiam mi reen tradukos tiun enigmon en la hebrean, kaj sendos al miaj frato kaj nevoj, ili ĝin rapide solvos.
Sed mi mem, ankoraŭ ne sukcesis.

מיכי 10

Member
תרגמתי צ'יק צ'ק את החידה בחזרה לעברית,

ושלחתי לקבוצת הלימוד המשפחתית שלנו.
לפחות עשרה מהם בעלי מוחות אנליטיים. 8 דקות אחרי ששלחתי, כבר פתר את החידה החריף מביניהם. לבקשתי, הוא לא פרסם את הפתרון, אלא רק סימן V.

מיכי 10

Member
פתרון נוסף ניתן כעבור 39 דקות. מסומן רק ב-V

ידעתי שהאחיינים שלי לא יאכזבו. אחי כנראה ישן עכשיו, ויפתור גם הוא בקלות.
אבל מה איתי?
נמצאת עדיין בתוך הקופסה.

מיכי 10

Member
פתרתי.

קיבלתי רמז שווה, אבל רמז בלבד, מאחד האחיינים שלי, שכתב לי שזאת חידה מתימטית, מה שחשבתי מלכתחילה. אבל הוא רמז משהו נוסף על סמך שאלה שלי, וכך נפתחה לי הקופסה ופתרתי כבר בקלות.

בינתיים, אפרט רק בע"פ לחידונאי.
גם בקבוצה המשפחתית, אף אחד לא ספִּייְלר לאחרים.

מיכי 10

Member
לדעתי, צריך לתת רמז לחידה זו.

בכל אופן, הערב הייתי בשיעור המשפחתי שלנו. היינו 12 בני משפחה.

שמתי לב שהתרגלתי לספור במפגשים ובשיעורים בקלובו, ופתאום אני סופרת במשפחה, למרות שאצלנו אין צורך בדיווח.

שמחתי כשהתברר לי שבני המשפחה לא התקשו בפתרון החידה, והסקתי מכך שהגֵּנים המתימטיים של אבא שלנו, עברו אלינו וגם הלאה.

DoronModan

New member
נראה לך שמישהו מתקשה?

לא. לפי חוסר ההיענוצ אני מבין שכולם פתרו.

מיכי 10

Member
חח, מה פתאום
. האמת?

אחי למשל, אפילו לא טרח לכתוב לי שהוא פתר, כי זה היה לו tute מובן מאליו.

למעלה