Errm... B I K O R E T

craper

New member
מממ....אהבתי את החולצה....../images/Emo3.gif

סתאאאם... נחמד ביותר... רק היד הימנית קצת הרסה (בינינו לכולם יש בעיות אם הידיים...) שתביני אני אישית הייתי מת לצייר ככה.... (טוב בא לא נגזים....) במחשבה שניה... אני לא כל כך מגזים...
איך לעזאזעל עושים את הזוהרים האלה!?

Humus_Chipsalat

New member
הממ... תודה על התגובה,

אבל.. מס´ דברים... לא הבנתי כל כך אם להיעלב או להיות מוחמא ^^ חוצמזה.. אני זכר עברי גאה... (כן כן.. ברית מילה אנד אווריטי´נג). בכל אופן... תודה על התגובתיישן... ו... כן, כפות ידיים זה דבר מאוד בעייתי... "הזוהרים האלה לעזאזל" - אוקיי, את הזוהרים עושים מאוד בקלות... (אני מקווה שהבנתי למה אתה מתכוון) אם מדובר בחולצה עצמה... אז זה אפקט איירבראש בפוטושופ 7 שנקרא Vivid light... מאוד פשוט, מאוד יפה. ואם מדובר על ה"הילה" שמסביב לדמות עצמה... אז אחרי שסיימת ת´דמות על רקע שקוף... כלומר... כשיש לך Layer נפרד לדמות עצמה... אתה לוחץ פעמיים על הLayer של הדמות (אתה יודע... בחלון הקטן...) ובאפקטים אתה בוחר outer glow -- ו... משחק עם זה איך שאתה רוצה... ממשק מאוד פשוט. תודה על התגובה... ו.. אם אפשר עוד ^_^ פלוס הרבה הרבה ביקורת... Yona barak... שו יורסלף ^_^

chatenoire

New member
קודם כל..

..מומלץ להקטין קצת את גודל הקובץ (מבחינת פיקסלים וכתוצאה מכך גם מבחינת משקל) עבור האנשים שאין להם ADSL ושנוח להם יותר לראות את כל התמונה בלי גלילות. בקשר לציור: האפקט של האאוטר גלוו חביב ביותר. הצביעה קצת מפריעה לי: יש תחושה מלוכלכת כזו...ההברקות אור (אני משערת מכדור האור שהיא מחזיקה) צריכות "להמרח" יותר ולא להשאר בתור כתמים קטנים ומוגדרים כל כך: ככה זה נראה כאילו היא צבעה וניתז עליה צבע. היד דוקא בסדר, חוץ מבעיות קלות ביותר שלא שווה להרחיב עליהן את הדיבור. אהבתי את הפנים, למרות שאני חושבת שהכתם השחור מתחת לשפה התחתונה לא כל כך לעניין. החתימה נראית מגניב

Humus_Chipsalat

New member
המממ... ok

מקובל עליי הכל.... תודה. רק לא הבנתי מה הכוונה ל..."נמרחים"? ו... היד בעייתית.. בעיקר כי היא יד גברית.... עדיין לא ממש תפסתי ת´תמצית של יד נשית... (שלא לדבר על כך שגם בתור יד גברית היא לא מוצלחת... אבל הניסיון זה מה שיביא ת´תיקונים אני מניח). החתימה... אמממ כן, זה השם שלי באנגלית מחוברת ^_^

chatenoire

New member
"נמרחים"

כשיש הטלת אור על אובייקט מסוים, האור לא מתמקד באזור מוגדר אחד. הוא מתפשט מסביב לנקודת ההיילייט, כשככל שהוא מתרחק, הוא נהיה בהיר פחות. קצת קשה להסביר את זה במילים, אבל תסתכל על ציור קומיקס או כל ציור אחר, ותבין על מה אני מדברת.

yonabarak

New member
אה, טוב

הנה: ראשית, הקו שלך רועד. נראה שעשית אותו ישירות לפוטושופ. אם אין לך וואקום, זה לא מומלץ, כי קשה להשיג קו זורם עם עכבר. עדיף לעשות אינק ביד ולסרוק. ד"א, למי שלא יוצא לו נקי, זכרו שתמיד אפשר לקנות נייר דק יותר (60 גר´) או נייר פרגמנט, לשים את הסקיצה מתחת ולהעתיק לקו נקי בגרסא שנייה, שלישית, או כמה שצריך. בסקיצה הראשונה אפשר ללכלך, למחוק, לעשות כמה אפשרויות לכל קו, ובשניה לבחור את הקו הנכון, ובשלישית לעשות הכל נקי וזורם. רמז קטן נוסף הוא למי שלא משתלט על עט או מכחול: היום אפשר לעשות את כל הקו השחור בעיפרון, וכשסורקים להכהות קצת, וזה יוצא שחור. הערות אנטומיה: הראש והצוואר גדולים מידי יחסית לגוף, על היד כבר דיברו (ושוב: רפרנס, רפרנס, רפרנס), החלק התחתון של היד התחתונה קצר מידי. ההצללה הבסיסית של החולצה והגוף טובה מאוד ונכונה. השימוש בשני גוונים במשטחים שטוחים הוא טוב ויעיל. הוא מגדיר יחסים בין משטחים בצורה הרבה יותר טובה מאשר יער של ניפנופי איירברש מוגזמים שיוצרים בלונים מנופחים. גם העובדה שעשית את המשטחים מעט גיאומטריים רק תורמת להגדרה נכונה של יחסים בין משטחים. ההצללה של הפנים טובה, ונותנת תחושה ריאליסטית, בייחוד הלחיים הורודות-שזופות. בניגוד להצללה הבסיסית הטובה, ההיילייטים באמת לא קשורים, ואביב כבר דיברה על זה. למרות שהקו רועד, רוב הקווים מונחים ממש במקום. החיבורים בין הקווים, שיוצרים צמתי T, מגדירים באופן ברור איזה משטח מסתיר את השני באיזור המפגש. בקיצור, עבודת הקו אולי חלשה בגימור אבל טובה במיקום ובמחשבה שהובילה אליו, גם אם היא לא לגמרי מודעת. יש בכל זאת כמה קווים מיותרים: שתי הקשתות הפנימיות של החזה, כמה קמטים בכתף, הקמטים על השד השמאלי. אני גם שמח שלא הגזמת לעבר המדע בידיוני עם גודל החזה שלה.

Humus_Chipsalat

New member
i want my son to be like you !!!

לא ש... יהיה לי בזמן הקרוב או משהו כזה.. פשוט... אמממ... כל כך יסודי ! עם עין חדה ! אני אוהב לצייר סתם כדי לקרוא ת´ביקורות שלך...
בכל אופן... אמממ... כן... דווקא יש לי Wacom מה שרעד הייתה היד שלי... (לא לא.. לא פרקינסון, אלא עצבים !!! וזה כבר לא קשור לזה כל כך... ) בכל אופן... ממש תודה על הביקורת היסודית... ו... בהקשר לכתמי האור ... אמממ ... כן... אוקיי ... אני דווקא כן חושב שהם במקום (אחרי הכל יצירה שלי... לא?!?!) יום טוב.

לגבי עקמימות הקו ועוד כמה טיפים...

א. בכל גרסאות פוטושופ החל מ4.5 יש מין אופציה נחמדה כזאת שנקראת SMOTHE LINE - זה צ´ק בוקס קטן שמופיע בחלון ה OPTIONS של הכלי (בא יחד עם הנווט הכללי), בחלק מהגרסאות שינו לו את השם (מערכות הפעלה שונות, MAC וכ"ו) אבל הוא שם. אפשר גם להגביל את הוואקום שלך לעובי פס מסויים צבחינת רגישות המשטח עצמו... הצעה שלישית לגבי הקוים היא לאחר הציור הראשוני, לעשות בחירה לפי צבע של הקו בלבד, להרחיב בכמה פיקסלים (תלוי ברזולוצית העבודה שלך) לעשות FEATHER של פי 1.5 של הכמות שהרחבת ואז לצבוע בשכבה תחתית לקו המקור. התוצאה ברוב המקרים תהיה החלקה כללית של הקו (בהנחה שהוא לא היה ממש עקום כמו של חולה פרקינסון). אפשר גם לעשות אח"כ טשטוש נוסף בעזרת כלי האיירברש בגודל נמוך מאוד כדי להחליק קווים או בליטות חדים במיוחד. ד"א - בפלאש האופציות האוטומטיות ליישור קו מעולות ואח"כ אפשר לייבא את הציור לפוטושופ בלי בעיה! לגבי הפילטרים וכ"ו - הכדור אש ביד יצא נחמד - אבל אולי היה מקום לבחון את השפעת הפילטרים של RENDER CLOUDS על בחירת אזור אליפטי בכמה שכבות צבע מקבילות בשקיפותן. גם DIFFERENCE CLOUDS היו יכולים להוות אופצייה טובה. אחרי שני אלה לעשות MERGE וגם טשטוש באופציית ה RADIAL BLUR - התוצאה יכולה להיות כל דבר כדורי ובורק שבין צילום חלל של כדהא"צ לבין כדורי האש של פיצוץ. חשוב לציין - הפילטרים של פוטושופ הם כלי נהדר בשילוב הנכון - ורק בו! לעיתים אפשר להתברבר אתם כמה שעות עד שמגיעים לאופציה המושלמת, אבל ברגע שהיא נמצאה, זה טריק שעובד כל פעם מחדש! לגבי החתימה והכיתוב - חראאאאאאאאאאאאאם על הציור היפה! עשה מה שטובים ורבים לפניך עשו - שים את החתימה שלך או כל לוגו מזוהה אחר על הציור עצמו בשכבה נפרדת וברמת שקיפות בינונית של 50% ומטה, תעשה CROP לכל הצד המיותר שנותר מרוחב המפשט וככה גם אביב וגם אני לא נצטרך להזמין ADSL! (בהנחה שאין לה כבר...)

למעלה