ESC 2015 (=אירוויזיון השנה) היום ב10, ½ גמר ראשון

tzachy

New member
ESC 2015 (=אירוויזיון השנה) היום ב10, ½ גמר ראשון

מחרתיים, יום חמישי, חצי הגמר השני (שבו ישראל משתתפת) ובמוצ"ש הגמר.
אפרופו זה (עור הפנים ושינה) אל תלכו לישון מאוחר מידי...

השירים, שלהערכתי 'חייבים' לעבור את החצי גמר של היום, הם השירים של רוסיה, בלרוס ודנמרק.

באופן כללי השירים שמצאו חן-בעיני ו/או נראים לי מועמדים לזכיה בתחרות הם:
אנגליה (קריוקי)
בלרוס (קריוקי)
דנמרק (קריוקי)
רוסיה (קריוקי)
שוודיה (קריוקי)

ראיתי קצת סירטונים של חזרות לנ"ל ועוד ולעיתים החזרות נראו "על הפנים" בהשוואה לסירטונים המקוריים. דווקא החזרה הישראלית נראית (לי) לא רעה. באופן אישי לא התלהבתי מהשיר הישראלי, אם כי הוא טוב יותר ממה שהיה בשנים האחרונות, אז זה כבר שיפור.. ואי אפשר לדעת, להערכתי הוא יכול להגיע לשבעה או עשרה השירים הראשונים, אבל לא נראה לי שבמקום הראשון, אבל אי-אפשר לדעת... נחזיק לו אצבעות שיצליח ונמתין למוצ"ש.

נעמי155

New member
אני מאוד אוהבת את השיר

ואת ההגשה של נדב.
הוא מתחרה בכבוד עם המקומות עליהם מהמרים בחמישיה הראשונה.
הלוואי ונופתע לטובה.
מחזיקה לו אצבעות.

tzachy

New member
די מדהים אותי איך דנמרק ובלרוס לא עברו...

את חצי הגמר הזה.
עם טעם כזה של המצביעים/ות... מממ... הכל יכול להיות...גם לנו יש סיכוי...

נעמי155

New member
מסתבר שאני לא במיעוט

אותי זה בכלל לא הפליא, לא נפלתי מהשירים שלהם בכלל.
אם אני לא טועה, זה היה השיר של אנגליה, האחר מתוך הארבעה שצרפת אז
והוא היה נחמד.
אני דבקה בדעה שאם לא תשתלט עליהם האנטי ישראליות, יש לנו סיכוי טוב.

tzachy

New member
ייתכן... (+)

ראיתי ברשת לא מעט תגובות של פליאה על כך שהשיר של בלרוס (time) לא עבר את חצי הגמר. זה שיר שהיה טוב (לטעמי וכאמור לא רק) בהרבה מחלק מהשירים שכן עברו לגמר. את השיר של דנמרק, אני (כחובב חיפושיות ומוסיקה של שנות ה60) לפחות הערכתי, גם אם זה שיר מאוד פשוט וקצת קיטשי (ועדיין 'פשוט' זה לא בהכרח לא טוב...) אבל צפיתי שלא כולם יחשבו כך.

עוד בקשר לשיר של דנמרק, קראתי מישהו שכתב שקהל המצביעים, בסיבוב הזה, כלל יותר מדינות ממזרח אירופה שלכאורה פחות נחשפו בעבר לחיפושיות וכד' ולכן הצבעתם היתה כזאת. ייתכן שיש כאן טעם סובייקטיבי וייתכן גם, לפחות תיאורטית, שיש כאן "הצבעה אסטרטגית" כלומר שיש מי שמצביעים למי שפחות מאיים עליהם...(?) (כמו שקורה לפעמים בתוכנית כמו "הישרדות" וכד').

אנגליה כבר משוריינת לגמר במוצ"ש, כך גם צרפת (התבלבלת קצת? או שלא הבנתי אותך).

נ.ב. שמתי לב שחמשת המדינות שאת השירים שלהן ציינתי לעיל נמצאות (או לפחות חלק גדול משטחן) מעל קו רוחב 50 צפון...

נעמי155

New member
באיזה עניין? אנגליה?

כתבתי שאנגליה עברו לשלב הבא, ושהכי התחברתי לשיר שלהם, מכל ארבעת השירים שצרפת בפעם הקודמת.
בלרוס זה היה עם שעון החול, אם אני זוכרת נכון.. הרעיון היה מקסים. מאוד אהבתי...את השיר, פחות.

tzachy

New member
טועים.. טעות

טוב.. אתחיל בטעות שלי: כתבת קודם "שצרפת" במובן של להוסיף ואני קראתי את זה במהירות ובריפרוף כ"צרפת" המדינה...
ואמשיך בשלך: לגבי אנגליה: אנגליה (כמו גם צרפת, גרמניה וספרד מ2000 ואיטליה מ2010 + המדינה ההזוכה משנה שעברה) משוריינת לגמר ובכלל לא משתתפת בחצי גמר כלשהו, לכן אין כאן מעבר שלב.

לגבי השיר עצמו של אנגליה, אני מאוד אוהב אותו. הוא כיפי כזה, משלב ישן וחדש (זה נקרא אלקטרו-סווינג), גם אם הוא, שוב, קצת קיטשי ויש הטוענים שנשמע כמו פירסומת לרדיו (ויש בזה משהו).
כנראה שהטעם המיצרפי של כל המדינות בתחרות שונה משלי... עובדה.. השיר של שנה שעברה למשל (עם קונצ'יטה) היה בינוני לטעמי. עם הטעם הזה.. לשיר של שוודיה (כמו שיש רבים שחוזים) יש סיכוי לזכות.

נעמי155

New member
את זה תגיד במשפט

נראה לי שאם לא ישראל, שוודיה לוקחת..
והלוואי ואתבדה.

tzachy

New member
האם

גזר הדין יינתן היום לקראת חצות?...

שמתי לב (וזה לא מפתיע במיוחד) שמי שאוהבים את השיר (לפי התגובות ביו-טיוב (ועוד)) הם ממדינות כמו טורקיה (אגב שלא משתתפת, קראתי שפרשה בזמנו בגלל עניין השיריון של אנגליה, צרפת ועוד), יוון, ספרד, סרביה וכד' -
כולן מדינות מדרום לקו רוחב 50 צפון... (שהזכרתי כאן),
אבל זה לא הטעם האירופאי הכללי... (נזכרתי בשיר של נורווגיה מ2009...).

נעמי155

New member
יכול להיות :)

אני כרגע מול ערוץ 1 (ערוץ שלא צפיתי בו שנים), מה לא עושים למען נדב גדג' ולמען גאוות יחידה?!
אני מקווה שתישאר ער, להחליף חוויות ודעות .

tzachy

New member
כרגע ראיתי את השידור של השיר שלנו

והיתה הופעה טובה מאוד !
גם הקהל באולם הריע,
אז אני מהמר שיש סיכוי טוב לעבור את חצי הגמר.

נעמי155

New member
איך מתחו אותנו עד הרגע האחרון

הוציאו את הנשמה.
הוא היה אחלה, למרות שהתרגש מאוד.
למרות האידיאולוגיות, וכל האנטי, זה שיר שקשה להשאר אדיש אליו, בגלל הקצביות שלו.
שמחה שאנחנו בפנים.. נראה מה יקרה בגמר.
לא בונה מגדלים, אבל מקווה ומחזיקה אצבעות.

tzachy

New member
דווקא לא ראיתי שהוא התרגש

אבל... לנשים (בהכללה. ע"ע הספר "ההבדל המהותי") יש יכולת טובה יותר לקרוא הבעות פנים... אז אם את אומרת, אני מקבל...

אני מהמר על איפשהו בעשיריה הראשונה, כלומר זה יכול להיות מקומות 1 ועד 10..
אני לא הייתי נותן לו מקום ראשון... וזה לא קשור להיותי ישראלי (אני כמובן בעדו), אני למשל אוהב את השיר האנגלי - לו הייתי נותן 12 נק'... אבל גם כאן לא ברור לאן יגיע... נראה במוצ"ש... אגב יום ראשון זה חג... אז יש אישור ממפקדת המדיה ללכת לישון מאוחר

פריאל 12

New member
תודה רבה על הקישורים

כך לפחות אני בעניינים :)
השיר הישראלי מעלה בי חיוך: אנגלית מסולסלת

נעמי155

New member
כמו שהמתבגרת אומרת

"זו לא אנגלית, זה מזרחית".
היא לא מאוהבות הז'אנר

למעלה