Esme "Granny" Weatherwax

smadarbi

New member
Esme "Granny" Weatherwax

שלום אני חדשה כאן, לךגמרי רק שלשום גילית את הפורום ואני ממש מתלהבת, עשיתי אצ הסדר דמויות ויצא לי דמות שאני לא מכירה כנראה מהספרים שעוד לא הגעתי אליהם באנגלית...( הנכדה של מוות..) אבל מקום שלישי קיבלתי את Esme "Granny" Weatherwax שאני נורא אוהבת אז אני אדבוק לזה הספר שאני הכי אוהבת זה בשורות טובות , מעולם הדיסק אני הכי אוהבת את אור מופלא , דמות אהובה- סתמרוח -חולה עליו! וגם קפטין ויימס וסבתא רוח שעווה..., ציטוט כבר נתתי... לפני כמה ימים אבל הנה עוד אחד מבשורות טובות ": "היא הייתה משוכנעת שהיא אנורקטית ,כיוון שבכל פעם שהביטה במראה ,באמת ראתה מולה אדם שמן" ויש לי עוד מילון ציטוטים... אני חולה חולה חולה על הכתיבה שלו ...

ויימס

New member
ברוכה הבאה!!!

כולי תקווה שתשאבי שמחה ואושר מהפורום הנשגב שלנו, ומי שחדש צריך לעשות טקס קבלה. זה פה בעמוד אבל חשבתי שאולי את עצלנית כמוני אז שמתי קישור. עכשיו, את רוצה להגיד לי שיש כזה ציטוט בבשורות טובות? (עם האנורקטית) מה ההקשר שלו? כי יש כזה ציטוט בדיוק בראינוע: "הוא היה משוכנע שהוא אנורקטי מכיוון שבכל פעם שהביט במראה ראה מולו אדם שמן. זה היה רידקולי, צועק עליו."

smadarbi

New member
אנורקטי

כן יש כזה ציטוט - זה בהקשר למאדאם טרייסי ואחת הלקוחות שלה- שמתארים אותה בתור אישה שהייתה בטוחה שירוק גורם לה למראה שדוף, "דבר שהיה קורה אולי אילו הייתה מאבדת 20 קילו" וכן שמתי לב שיש אותו משפט כמעט בדיוק בראי נוע וגם באיש הקציר" הוא היה משוכנע שהוא אנורקטי מכיוון שבכל פעם שהביט במראה ראה מולו אדם שמן.היועץ הראשי שעמד אחריו"( או משהו כזה הספר לא לידי כרגע ... בגלל זה ידעת שהחלק הזה בספר שייך לפראצט ולא לגיימן

Death of Rats

New member
יאפ, יש ציטוט כזה....

בחלק שמתאר את האנשים שבאו לעשות סיאנס אצל מאדאם טרייסי... בכלל, פראצ'ט חוזר על בדיחות די הרבה. נתקלתי בעוד מקומות בהם הוא משתמש בבדיחה פעמיים...

smadarbi

New member
טוב נו,

25 ספרים על עולם הדיסק בלבד... קורה שיש חזרתיות...

ויימס

New member
והוא גם מזדקן... סניליות...

נסי לספור את הפעמים שסתמרוח אומר "זה יכל להיות גרוע יותר. זה יכל להיות אני," "'מכאן'. הנקודה החשובה היא 'מכאן'," ו"עוד מעט תלך למקום שבו לא תצטרך שום מטען" בוריאציות שונות.

smadarbi

New member
הלוואי

שהייתי יכולה לספור את מספר הפעמים,אבל אין לי את כל הספרים ...יש לי רק מה שיצא בעברית+SMALL GODES +THE TRRUTH שעוד לא קראתי...אני מתה על סתמרוח...

ויימס

New member
אני מטורפת על סתמרוח ../images/Emo99.gif

וגם אני לא קראתי את כל הספרים. הוא מתדרדר כי טרי פראצ'ט התחיל ממש לתעב את הדמות הזאת, אז זה כבר לא מה שהיה פעם. אני קראתי את צבע הכשף, אור מופלא, מעשי קסמים, אריק ו-Intersting Times. השלושה הראשונים ממש טובים, הרביעי... פחות... והחמישי... פחות... את היבשת האחרונה אני לא חושבת שכדאי שאני אקרא. זה יעשה לי מחלת לב.
היי, בואי נדבר על סתמרוח! (אוווו, נטע מצאה חברה!)

smadarbi

New member
../images/Emo3.gifשמתי לב...

שאת מטורפת עליו...זו הדמות הכי מצחיקה שלו לדעתי,הציניות המבריקה והפחדנות הכלכך אמיתית שלו אבל את אור מופלא קראתי רק פעם אחת לפני שנים!!! 4 ליתר דיוק (אלוהים אני כבר ממש זקנה!!!) ואת צבע הכשף אני לא בטוחה שאהבתי , לא באותה דרך כמו שאר הספרים כי הוא היה הראשון ונורא שונה משאר הסדרה ומעשי קסמים... מה זה היה לעזאזאל? ומה קרה שם לסתמרוח? הוא מת או מה? לא מובן בכלל! אבל הנה ציטוט מעולה מהספר הנ"ל דו שיח בין סתמרוח והמצפון שלו: "יש יותר מדי שומרים! הם יהרגו אותי!" "אז יהרגו אותך, זה לא סוף העולם" זה יהיה סוף העולם בשבילי" עד כמה סתמרוחי... עכשיו תורך

ויימס

New member
ספויילר למעשי קסמים:

הוא נכלא במימדי הצינוק. כי הוא עיכב את היצורים כדי שקוין יוכל לצאת אז הוא לא הספיק לצאת. את רוצה לדעת מה קורה לו אחר כך? כי זה כבר ספויילר לספר אחר. לא רציני. להתחלה שלו. "אתה מתאר לעצמך את הכוהנים האלו שרים את כל המזמורים האלו על הירח ואז תוקעים סכין בזר של כמה פרחים?" או משהו כזה, אין לי את הספר. סתמרוח מנמק את הצורך של הדרואידים בקורבנות אדם. "אנחנו מניחים שאתה מופתע למצוא את עצמך כאן." "לא." "לא?" "לא." (שתיקה נבוכה) "אה... למה...?" "רגע אחד אני נופל מקצה העולם ואז אני מרחף על סלע, ואז אני רואה את מוות משחק סכר או מוביל מים או מה שזה לא יהיה, ועכשיו אני מדבר עם חבורה של לחשים שלא מצליחים אפילו להסכים על הדרך שבה נברא העולם, למה שמשהו בכלל יפתיע אותי???" "אה... האוקטאבו לא כאן." "אבל אתם כן?" (בחיוך זדוני) "אהפוך אותך לשיח ורדים!" היי, כולם מאור מופלא. רק עכשיו קלטתי. קטע ה'סתמרוח חוטף קריזה' האהוב עלייך?

smadarbi

New member
אה...

אין לי ממש ... אני משערת שזה יהיה מאור מופלא אבל אין לי את הספר ואני זוכרת רק כמה משפטים משם... סורי....

ציטוט מ'אור מופלא'

"בסדר," הוא אמר וחבט את המקטרת שלו בעקב מהדרג השביעי, שצייץ במחאה, "אנחנו מתפרצים פנימה, תופסים אותם, ורצים החוצה. מוכנים?" "אתה בטוח שהם רק אנשים?" שאל בעצבנות המכשף הצעיר ביותר. "מובן שאני בטוח," נהם המנהיג. "למה בדיוק אתה מצפה, לשלושה דובים?" "יכולות להיות שם מפלצות. ביערות כאלה תמיד יש מפלצות." "ועצים," העיר קול ידידותי מבעד לענפים. "כן," אמר המנהיג בזהירות.

ועוד אחד

דממה ארוכה השתררה. בעקבותיה באה דממה קצרה יותר. כהן הרוחות הזקן אמר בזהירות: "לא ראית שני אנשים עוברים הפוך על מטאטא כשהם צועקים וצווחים זה על זה, נכון?" הנער הביט בו במבט ישיר. "בהחלט לא," הוא ענה. הגבר הזקן נאנח בהקלה. "תודה לאל," הוא אמר, "גם אני לא."

ואולי עוד אחד?

"אבל אתה הית הגדול מכולם!" קראה בת'אן. "המשוררים עדיין שרים שירים לכבודך." כוהן משך בכתפיו והשמיע גניחת כאב. "אף פעם לא קיבלתי תמלוגים," הוא אמר. הוא התבונן בשלג בדכדוך... "ז'ה השיפור המז'ופת של חיי. אני כבר שמונים שנה בעשק הז'ה, ומה יש לי מז'ה? כאבי גב, פלטפוש, בעיות בעיכול ומליון מתכונים להכנת נז'יד! אני שונא נז'יד!" מצחה של בת'אן התקמט. "נז'יד?" "נזיד," הסביר לה סתם-רוח.

והנה, האחרון...

הציטוט האהוב עלי ביותר עד כה מהסדרה, מתוך "אור מופלא": "בצלים?" לחש סתם-רוח. "יש פה בצלים?" "יש כמה ליד העץ הזקן ההוא," נשמע קול לצדו. "אה," אמר סתם-רוח, "טוב." השתררה דממה ארוכה שלא כללה את זמזום היתושים ליד אזנו של סתם-רוח. הוא עמד ללא תזוזה. הוא לא הניד עפעף. לבסוף הוא אמר: "סליחה...." "כן?" "איזה עץ בדיוק?" "זה עם המחטים, בצבע ירוק כהה." "כן, אני רואה. תודה רבה." הוא לא זז. לבסוף אמר הקול בחביבות: "יש עוד משהו שאני יכול לעשות למענך?" "אתה לא עץ, נכון?" שאל סתם-רוח מבלי להזיז את ראשו. "אל תהיה טיפש. עצים לא יכולים לדבר." "סליחה... לאחרונה היו לי קצת בעיות עם עצים. אתה יודע איך זה." "למען האמת לא. אני סלע." קולו של סתם-רוח כמעט לא השתנה. "יפה, יפה," הוא אמר באטיות. "אז אלך לקטוף את הבצלים ההם." "שיהיה לך בתיאבון."

ויימס

New member
יש להם את הנבואה הזאת-

"כשהכוכב האדום יופיע, סתמרוח המכשף יבוא לחפש בצלים. אסור לאכול אותו. יש לעזור לו". ואז הם אומרים שבדרך כלל הנבואות שלהם ארוכות יותר. הממ, "קדימה, תיקח את הדרך הקלה!" "הדרך ה..?" "כל מה שאתה צריך לעשות זה ליפול בצרחות ולשבור את כל העצמות בגופך. תשכח מזה שאנחנו צריכים שתקרא את כל הלחשים ותציל את העולם. תחשוב רק על עצמך." אהבתי את הקטע שהתיבה אוכלת את גלדר וטרימון כזה מנסה לברוח בלי למשוך תשומת לב, זה היה אחד מהרגעים היחידים בספר שהלחם העבש הזה עושה משהו מצחיק. "אז... לא ראית איזה מכשף אחר בסביבה? לא משנה. ...ביי!"

או ב"תרועת המוות"

כשקלי מעירה על זה שהם לבד כשהמכשף אומר לקלי "את לא לבד, את איתי" או משהו כזה* - חוזר לפחות עוד פעם אחת ב"ראי-נוע"... *אז אני לא יודעת לצטט בדיחות - אז מה? קראתי אותם לפני חצי שנה...

מ א ג ר ט

New member
והציטוט המדויק מ"ראינוע":

"תבוא כבר", אמר גספוד. "זה לא מהוגן שאתה נמצא ביחידות עם גברת בחדר השינה שלה". "אני לא לבד", אמר ויקטור. היא איתי". "זה כל העיניין" אמ רגספוד. "האו" אמר לאדי בנאמנות. (עמוד נ183) (יש לי את כל הציטוטים השווים במחברת אחת)

gaspode

New member
בעעע!

"...היה זה היועץ הראשי שעמד מאחוריו וגער בו."

למעלה