ESR ובלוטה במפשעה

EFRATI728

New member
את/ה יודע מה זה אטופיק דרמטיטיס?

את יודע/ת את הסבל היומיומי הכרוך בכך? מה לעשות שדיפרוספן היא התרופה היחידה שעוזרת לי וגם לזמן קצר.. אני יודעת שזה לא בריא,ומנסה להיגמל מזה. אז אין לשפוט בנאדם עד שתהי/ה במקומו.

EFRATI728

New member
ESR ובלוטה במפשעה

שלום,לפני כששבועיים וחצי הבחנתי בבלוטה קטנה במפשעה הימנית,ניגשתי לרופאה וגם היא הרגישה זאת.היא שלחה אותי לסדרת בדיקות דם ולUS מפשעות.בבדיקות דם הראשונות הכל יצא תקין מלבד ESR 63 חזרתי על הבדיקה כשבוע וחצי לאחר מכן ויצא ESR 48 וCRP 0.08.לציין שאני סובלת מאטופיק דרמטיטיס מפושט בכלהגוף ומטופלת בדיפרוספן אחת לחודש.היום עשיתי US מפשעות ויצא:באזור הנמוש במפשעה הימנית מודגמת בלוטה בודדת שטחית בגודל 1.1 *0.3 סמ במראה תקין.משמאל ללא ממצא חריג ללא לימפאדנופתיה.השאלות שלי:1.האם יש קשר בין תוצאת הESR לבלוטה שהודגמה? 2. האם הבלוטה תגדל או תיעלם?והאם צריך לחזור על הבדיקות-הן הדם ןהן הUS?והאם כדאי וניתן להסיר את הבלוטה שהודגמה על מנת שלא תגרום בעיות בעתיד? תודה מראש.

ESR

שקיעת דם הוא מדד לדלקת בבדיקת דם והסיבות לעלייה רבות. ייתכן פשוט בגלל הדרמטיטיס.
בלוטה יכולה להיות תגובתית להרבה מצבים כולל זהומיות בעיקר במפשעה. לפני שנכנסים לניתוח להסרתה כדאי לעקוב כיון שיש סיכוי שתעלם. אם היא לא נעלמת יש צורך בבדיקות שמכוונות למקור ואם לא מוצאים כדאי לנתח לביופסיה על מנת לדעת מה מקור הבלוטה.

EFRATI728

New member
תודה רבה על התשובה ד"ר

תוך כמה זמן הבלוטה אמורה להיעלם מעצמה אם בכלל?אני מרגישה אותה כבר כ3 שבועות. ומתי כדאי לחזור על הus כדי לוודא שלא גדלה או שינתה צורתה? תודה.

למעלה