Etape du Tour 2005

orend

New member
Etape du Tour 2005

מי משתתף השנה?! מסלול הטור פורסם ביום חמישי, ויחד עימו, גם המסלול של הל'טאפ! מקביל לשלב ה-16 של הטור = מסלול מדהים בפירנאים, 177 ק"מ, כולל עלייה אחת בקטגוריה 1, ומס' עליות קטגוריה 2/3. אורן.

natyh

New member
אני סומך עליך

שתיצג אותנו בכבוד שוב ? על סמך הטיפוס לחרמון אתה בהחלט מסוגל לזאת . אפרופו חרמון תתשתדל להקשיב לרכב שמגיע מן הצד, או לחילופין להתבונן לצדדים . לא תמיד משחק לנו המזל . נתי

yshor

New member
איזו רמת כושר דרושה

קשה לי להעריך את התרומה של הגובה והעליות המטורפות.

orend

New member
כושר ל-לטאפ

היי, כדי לסיים בכבוד את הלטאפ, צריך רמת כושר שתאפשר לרכב את המסלול במהירות ממוצעת של כ 24 קמ"ש לפחות. מבחינת הקושי של המסלול השנה, הייתי אומר שזה שקול לרכיבה של 180 ק"מ, עם שתי עליות קשות באמצע, בזמן נטו (והדגש על נטו) של פחות משמונה שעות. עלייה קשה = שיפוע של נס הרים, אך באורך של 15 ק"מ. צריך ניסיון בתחרויות כביש/עבודה בדבוקות וגם אימוני סיבולת. ז"א בסיס טוב של רכיבה מהירה, וסיבולת אירובית, אך גם התנסות ברכיבות ארוכות (חמש שעות נטו לפחות) עם חלוקה נכונה של המאמץ. בסה"כ, זה דיי בר השגה לכל אחד שיש לו בסיס כושר טוב. לא צריכים להיות רוכבים בקטגורית העלית או רמה 1. אבל - צריך לתכנן נכון את הרכיבה, כדי לא לחרוג מהגבלת זמן מצד אחד, ולא לשרוף את מצבורי האנרגיה מצד שני. על הנייר, העליות לא נראות לי השנה כ"כ קשות, אך הרכיבה בפירנאים, והשיפועים שם דיי מטורפים, אז צריך להתכונן לטיפוס קשה. ב 2003 היתה עלייה של 10 ק"מ בשיפוע ממוצע של 10%, עם מקטע בן 4 ק"מ באמצע עם שיפוע ממוצע של 12.5-13%, פלוס כמה קטעים של 15%. כל בן אנוש יזדקק לטריפל בקטעים האלה, או לפחות לקסטה אחורית מאוד נדיבה (12-27 או 12-28). כל האוירה של הארוע מסביב, הופכת את הרכיבה לחוויה מדהימה, ולרכיבה הרבה יותר קלה מהמרחק נטו. השבעים/שמונים ק"מ הראשונים עוברים כמעט בלי לשים לב. "טסים" בתוך הדבוקות הענקיות של התחרות, וזה חלק גדול מהכייף. לאורך כל הדרך רואים "שטיח" של רוכבים באופק קדימה ואחורה, מדברים עם רוכבים לאורך כל הרכיבה - סובלים ומטפסים ביחד, ובעיקר נהנים ברכיבה באוירה ותרבות רכיבה אירופאית. מאוד מומלץ! אורן.

natyh

New member
די תפסיק

לאכול לנו את הלב ... אך אם תצטרף לרכיבה מתל אביב לאילת לפגישה עם אדי מרקס אשקול ברצינות להצטרף . נתי

natyh

New member
לא

לקראת בואו של מרקס לטריאתלון . נא לא לבלבל . אך התוצאה הסופית זהה והיא לקראת תאריך הטריאתלון .

orend

New member
לצערי לא אוכל להגיע

אז לצערי לא אוכל להגיע... יש לי בחינה מייד אחרי הטריאתלון, אז השנה אני לא משתתף. אולי נוכל לשכנע את מר מרקס לבוא לתקוף את החרמון? אורן.

orend

New member
היי נתי

תודה! אכן, אני שוקל להשתתף שוב ב 2005. ולגבי הרכבים - תודה, אשים לב. זאת גם הסיבה שאני מעדיף לרכב עם עוד אנשים. אורן.

orend

New member
מה התוכנית למחר?

יענו שבת? דמשק וחזרה, דרך מצפה שלגים?! אורן.

George39

New member
מחר...

מחר יש שתי אופציות... רכיבת מישורים או עליות... עליות=חרמון בכל מקרה תיהיה ב 7:00 בצומת חורשת טל

למעלה