exelon

• פותח הנושא vdo
  • פורסם בתאריך

vdo

New member
exelon

האם למישהו יש נסיון חיובי או שלילי עם exelon לטיפול בדמנטיה מסיבות וסקולריות? תודה

ronnyw

New member
שימוש באקסלון

שלום לך, גם אימי וגם אחותי השתמשו בתרופה הזו למשך כמה שנים טובות. לצערי - אין לי מושג אם זה עזר או לא... אני יודעת שהן הימשיכו והתדרדרו, אבל אין לי מושג איך היו מתדרדרות ללא התרופה... אולי זה מיתן, אולי לא. (התרופה לא מתיימרת לעצור, ובודאי שלא לרפא. רק להאיט את קצב התקדמות המחלה). אני חושבת שאף אחד לא יכול לתת על זה תשובה נחרצת. מה שכן - לא היו תופעות לואי. אז אם לא הועיל - לפחות לא הזיק... (אגב, גם בין הרופאים יש כאלה שאינם ממליצים בטענה שאין הוכחה חד משמעית שהתרופה עוזרת).

../images/Emo24.gifרוני בוקר טוב גם רופאת המשפחה

אמרה לי שהתרופות לא עוזרות במחלת האלצהיימר

נילי41

New member
../images/Emo20.gif גם אנחנו השתמשנו בתרופה

אמנם לא בדמנטיה מסיבות וסקולריות, אלא בגלל מחלת אלצהיימר. בעלי התחיל לקחת אקסלון אחרי שהממוריט הפסיק להשפיע והחלה התדרדרות במצבו. עם האקסלון התקדם עד 6 מ"ג פעמיים ביום, וכשגם זה לא הצליח לעצור את ההתדרדרות הפסקנו, בהוראת הרופא המטפל כמובן. לא היו כל תופעות לוואי, ואנחנו מקווים שהצלחנו לעצור או לעכב את ההתדרדרות לתקופה מסוימת ע"י השימוש בתרופה. לעולם אין לדעת, אבל כאשר המצב יציב ואין התדרדרות, ואין תופעות לוואי, כנראה שהתרופה עוזרת. זה די אינדיבידואלי. יש חולים שקיבלו תופעות לוואי ונאלצו להפסיק את התרופה ואילו אחרים השתמשו בה במשך שנים. כך שאם הרופא ממליץ, כדאי לפחות לנסות ולראות. כמו שרוני אומרת, יש גם רופאים שלא מאמינים בתועלת שבתרופות האלה ולא ממליצים לקחת אותן. שוב, הכל תלוי במצב החולה, בשלבי המחלה, בתופעות הלוואי ובקצב ההתדרדרות. מאחלת לכם רפואה שלמה והלוואי והתרופה תצליח לעכב במקצת את התקדמות המחלה.

למעלה