vegetable man
New member
Exit Music... for a film ../images/Emo168.gif
Wake from your sleep, the drying of your tears, Today we escape, we escape. Pack and get dressed before your father hears us, before all hell breaks loose. Breathe, keep breathing, don't lose your nerve. Breathe, keep breathing, I can't do this alone. Sing us a song, a song to keep us warm, there's such a chill, such a chill. And you can laugh a spineless laugh, we hope your rules and wisdom choke you. And now we are one in everlasting peace, we hope that you choke, that you choke, we hope that you choke, that you choke, we hope that you choke, that you choke.
התעוררי משנתך, הייבוש של הדמעות שלך, היום אנחנו בורחים, אנחנו בורחים. תארזי ותתלבשי, לפני שאבא שלך ישמע אותנו, לפני שגהנום יתפרץ. שיר לנו שיר, שיר שיחמם אותנו, יש כזה קור, כזה קור. ואתם יכולים לצחוק, צחוק רכרוכי, אנחנו מקווים שהחוקים והחוכמה שלכם תחנוק אתכם. ועכשיו אנחנו אחד, בשלום נצחי, אנחנו מקווים שתחנקו, שתחנקו, אנחנו מקווים שתחנקו, שתחנקו, אנחנו מקווים שתחנקו, שתחנקו. ____________________________________________________________________ השיר נכתב בהשראה כמובן של רומיאו ויוליה. רדיוהד נתבקשו לכתוב שיר למנגינת הסיום של הסרט (ומכאן שמו) - ות'ום אכן כתב אותו עבורו. ת'ום אגב גם הושפע מגירסא אחרת של הסרט, משנת 68' של זפירלי. אני חושב שבאמת מדובר באחד השירים הכי מרגשים, ורומנטיים ששמעתי. הוא מאוד קלאסי. יש בו אלמנט טראגי חזק: קולות המקהלה של הסינתיסייזר הזה, שמזכירים לי הלוויה, או סוג של קינה, על אהבה בלתי אפשרית. אני אוהב את הסלייד בגיטרה שמזכיר לי את הנגינה של דייויד גילמור. We hope that you choke - משפט כ"כ חזק, קנאי. יש בו רצון של נקמה, שהיא חסרת תקווה. אגב זה המקום לנפץ מיתוס: רצועה בשם "Cogs" של רדיוהד מתרוצצת ברשת, ובה גם יש קולות כאלה של מקהלה, בליווי מפוחית. מאוד הגיוני לחשוב שהיא באמת אכן של רדיוהד, בגלל הדמיון ל-Exit Music (בלי קשר, היא רצועה מדהימה בעיני). אז זהו - שלא - היא נקראת the man with the harmonica, ושייכת למלחין האיטלקי האגדי Ennio Morricone - שכתב ב-50 השנה האחרונות פסקולים גדולים לסרטים גם גדולים. הגיוני שרדיוהד, הושפעו מסגנון הכתיבה שלו, לצורך כתיבת השיר הזה.