Exit Music... for a film

vegetable man

New member
Exit Music... for a film ../images/Emo168.gif

Wake from your sleep, the drying of your tears, Today we escape, we escape. Pack and get dressed before your father hears us, before all hell breaks loose. Breathe, keep breathing, don't lose your nerve. Breathe, keep breathing, I can't do this alone. Sing us a song, a song to keep us warm, there's such a chill, such a chill. And you can laugh a spineless laugh, we hope your rules and wisdom choke you. And now we are one in everlasting peace, we hope that you choke, that you choke, we hope that you choke, that you choke, we hope that you choke, that you choke.​
התעוררי משנתך, הייבוש של הדמעות שלך, היום אנחנו בורחים, אנחנו בורחים. תארזי ותתלבשי, לפני שאבא שלך ישמע אותנו, לפני שגהנום יתפרץ. שיר לנו שיר, שיר שיחמם אותנו, יש כזה קור, כזה קור. ואתם יכולים לצחוק, צחוק רכרוכי, אנחנו מקווים שהחוקים והחוכמה שלכם תחנוק אתכם. ועכשיו אנחנו אחד, בשלום נצחי, אנחנו מקווים שתחנקו, שתחנקו, אנחנו מקווים שתחנקו, שתחנקו, אנחנו מקווים שתחנקו, שתחנקו. ____________________________________________________________________ השיר נכתב בהשראה כמובן של רומיאו ויוליה. רדיוהד נתבקשו לכתוב שיר למנגינת הסיום של הסרט (ומכאן שמו) - ות'ום אכן כתב אותו עבורו. ת'ום אגב גם הושפע מגירסא אחרת של הסרט, משנת 68' של זפירלי. אני חושב שבאמת מדובר באחד השירים הכי מרגשים, ורומנטיים ששמעתי. הוא מאוד קלאסי. יש בו אלמנט טראגי חזק: קולות המקהלה של הסינתיסייזר הזה, שמזכירים לי הלוויה, או סוג של קינה, על אהבה בלתי אפשרית. אני אוהב את הסלייד בגיטרה שמזכיר לי את הנגינה של דייויד גילמור. We hope that you choke - משפט כ"כ חזק, קנאי. יש בו רצון של נקמה, שהיא חסרת תקווה. אגב זה המקום לנפץ מיתוס: רצועה בשם "Cogs" של רדיוהד מתרוצצת ברשת, ובה גם יש קולות כאלה של מקהלה, בליווי מפוחית. מאוד הגיוני לחשוב שהיא באמת אכן של רדיוהד, בגלל הדמיון ל-Exit Music (בלי קשר, היא רצועה מדהימה בעיני). אז זהו - שלא - היא נקראת the man with the harmonica, ושייכת למלחין האיטלקי האגדי Ennio Morricone - שכתב ב-50 השנה האחרונות פסקולים גדולים לסרטים גם גדולים. הגיוני שרדיוהד, הושפעו מסגנון הכתיבה שלו, לצורך כתיבת השיר הזה.

kittycatbone

New member
ידעתם שharmonica זה מפוחית?

ח טוף אני מניחה שממה שכתבת זה מובן.. אבל זה מבדר אותי
אניוואי, זה בהחלט שיר מדהים. והכי הכי המשפט we hope that you choke

חרטושה

New member
וואו.

זה באמת מאד מתאים לעלילה. בדיוק היום הקרינו את הסרט של זפירלי בכבלים. הם באמת הצליחו להעביר ממש טוב את התחושה, אתה מאוהב, ההורים שלכם מתנגדים לקשר ואין משהו שאתה יכול לעשות בנידון, אתה חסר אונים, כי אתה עדיין צעיר ולא ממש יכול להמרות את פיהם באופן מפורש. מילים מדהימות.

Exit Music

אחד השירים אני חושב ששמעתי לראשונה של רדיוהד. מההתחלה הוא נשמע לי די קליט , ברוח עצובה, חייב להודות שהתאהבתי בו מהרגע הראשון. שיר שמקושר ישירות לרומיאו ויוליה, ומספר את הסיפור שלהם בצורה הכי טובה, שזה מילים עם מוזיקה נפלאה. כמו כן יש בשיר הזה גם את אחד האפקטים האהובים עליי, שגורם לך לתחושת עירפול, הוא מופיע גם בסוף. (מה זה האפקט הזה בכלל איך עושים אותו?!?) אפקט שנורא מכניס לאווירה של השיר.אני חושב שזה השיר של רדיוהד שגם גרם לי להכי הרבה צמרמורות בחיי (ביחד עם מס' שירים בודדים שאוכל למנות על כף יד אחת..) נקודת השיא של השיר הזה כל כך חזקה, ומעטים השירים שאני מכיר עם כאלה נקודות שיא שוברות ומצמררות. בקיצור ולעניין, רדיוהד במיטבה!!! ואגב חסר לך בתרגום לעברית את הפזמון

Gigantic Boots

New member
אין שום אפקטים. הסבר:

באס גיטרה אקוסטית בוזוקי (או שם אחר.. אני לא זוכר. משהו יווני) של אד אורגן קולות של ג'וני + מתיחת מייתר שיוצרת את הזמזום הגאוני הזה וכמובן תופים של פיל... אבל זה אין צורך להזכיר!

avki

New member
בטח שיש אפקטים.

קודם כל יש הד בקול של תום. דבר שני יש את הקולות של ההמולה שמחליפים את הקולות של המקהלה באורגן. אם זה דרך אורגן, זה לא אומר שזה לא אפקטים. וגם בתופים יש איזה משהו אם אני לא טועה. לפחות אפקט מכני כל שהוא.

האורגן\סינטיסייזר הזה

נקרא מלוטרון. בקצרה, זה כלי שכשמנגנים עליו הוא בעצם משמיע קולות מוקלטים, בגלל זה הוא נשמע מוזר כל כך. יש אפקט על הבס בסוף השיר - דיסטורשן. על הגיטרה יש אפקט דיליי שמשולב עם נגינה בסגנון "טרמולו" (נגינה של אותו תו הרבה פעמים במהירות, טכניקה שהיא די נפוצה אצל רדיוהד), וזה בהחלט הופך את הקטע הזה למצמרר ביותר.

Latisia

New member
רגע

השיר yalk show host גם מפס קול של הסרט רומיאו ויוליה?! כי שאני הורדתי את השיר הורדתי אותו תחת השם רומיאו ויוליה סאונדטרק....

גם הוא מופיע

לפסקול הזה יש שני דיסקים שונים בעצם. בראשון Talk show host מופיע, Exit Music בשני.

vegetable man

New member
הסיבה שהוא לא הופיע

היא כי ת'ום יורק ביקש שהוא לא יופיע. הסיבה לא ידועה לי, אבל לדעתי הוא לא רצה שהוא יופיע גם ב-OK COMPUTER וגם בפסקול.

למעלה