תוחלת
אם אני אציע לך להטיל מטבע ושתהמר עץ או פלי ואני אגיד לך שאני נותן לך שקל על כל שקל שאתה מהמר. משמע אני נותן לך 1:1. כל פעם שנטיל אם תזכה אני אביא לך שקל אם תפסיד - תפסיד שקל. במקרה כזה מה שאני מציע לך אין לו תוחלת חיובית או שלילית זה פשוט בזבוז זמן. אבללל אם אני אציע לך 2 שקל פר השקל שלך על כל הטלה אז אחרי 10 הטלות נגיד סטטיסטית תרוויח 5 (+10 שקלים ממני) ותפסיד 5 בשביל רווח של 5 שקלים. 10 הטלות חלקי 5 שקלים זה חצי שקל פר הטלה. התוחלת שלך היא +0.5 שקל להטלה. במקרה כזה אתה יכול להטיל איתי מטבעות מהבוקר עד הלילה כי לא משנה התוצאה בטווח הקצר סטטיסטית אתה מרוויח חצי שקל להטלה. זו תוחלת. בפוקר, אם נגיד אתה בביג בליינד וכולם התקפלו והסמול בליינד דחף אול אין והערמות שלכם זהות ואתה מחזיק AA, אתה תנצח בממוצע 85% מהזמן מול יד רנדומלית אז התוחלת שלך היא 85% * הערימה שלך. משמע, הרווח שלך מההשוואה בטווח הארוך. כמובן שהבאתי לך את התסריט הכי בסיסי ואפשר לקחת את זה לאלף ואחד מקומות אבל אני מציע לך לקרוא ספר פוקר טוב שמסביר על זה קצת כי לדעתי האישית תוחלת זה אולי המושג ה-כ-י חשוב בפוקר, כי כל המטרה שלך במשחק הזה היא לעשות החלטות שהתוחלת שלהם היא חיובית מה שכמובן אפשר ישירות לתרגם ל $$$.