EXTRUDE

MiGHTyDuCK

New member
EXTRUDE

היי יש לי בעיה עם אובייקט שאני עושה לו EXTRUDE אחרי שאני עושה את הEXTRUDE אז בחלון הפרספקטיב אני מקבל את זה כמו שצריך אבל עדיין יש מכל זווית חלק שלא רואים כמו שצריך כנ"ל לגביי הרינדור מה לעשות כדי שהתמונה תצא כמו שצריך ולא יעלמו לי חלקים\ עליון\ תחתון או מקביל תלוי בזווית ? תודה

MiGHTyDuCK

New member
כנ"ל לגבי זוית ישרה מול האובייקט

מלא חלקים נעלמים תודה

nvh

New member
אני קצת מסתבך פה..

עשית אקסטרוד למשהו שטוח?(עם פוליגונים רק בצד אחד. כמו פלאן) בכל מקרה אני אנסה להסביר איך האקסטרוד עובד ואתה תראה למה אתה מקבל מה שאתה מקבל. אקסטרוד לוקח את הפוליגונים שבחרת, "מנתק" אותם מהמשטח, מזיז אותם למרחק הנקבע ומחבר בין המשטח והפוליגונים הנבחרים באמצעות פוליגונים(נוספים). אם חלק יצא שקוף, אולי יש חלקים פנימיים(חד צדדיים) חשופים?

nvh

New member
אה...

טוב.. עכשיו באמת תלוי בתוכנה ובגרסא שאתה עובד. אם אתה במקס 6 ומעלה(אולי אני מתבלבל ויש גם ב5) במקום אקסטרוד, תעשה Shell. אם לא, אז אתה צריך ליצור פוליגונים חדשים שיתחברו לחלק הפתוח. במקס יש (בעריכת פוליגונים) אפשרות לבחור קו חיצוני (Border) ואז ללחוץ על CAP. זה יעשה את העבודה. בדרך אחרת אפשר פשוט ליישם את המודיפייר Cap Holes בהצלחה!

MiGHTyDuCK

New member
זה עבד, תודה! רק אפשר בבקשה את ההסב

ההסבר למה זה עבד וEXTRUDE לא ? מה ההבדל בעצם ? אני מבין ע"י נסיון של שניהם אבל טכנית לא ממש. תודה ארז

nvh

New member
אין בעד מה. הסבר:

אממ.. כתבתי תגובה דיי ארוכה והיא לא נשלחה.. אז.. אני מקצר. כבר הסברתי איך האקסטרוד עובד. עם ספלין זה אותו הדבר חוץ מזה שאין פוליגון להזיז ולכן אתה רואה רק את הפוליגונים המחברים. SHELL שונה בכך שהוא לא מנתק פוליגונים ומזיז אותם, אלא משכפל את הפוליגונים הנבחרים, מזיז אותם ואז מחבר בין שני החלקים עם פוליגונים. ל-SHELL יש מה לשכפל בספלין מפני שאם ממירים ספליין סגור לפוליגונים, באופן אוטומטי יווצר פוליגון בצורה המבוקשת(תוכל לנסות בעצמך). אם תשים SELL על צורה פתוחה, תראה שזה לא עובד. לעומת זאת, ניתן להשתמש באקסטרוד לצורות פתוחות. (אפשר גם לשים אקסטרוד ואז SHELL) * ד'א, כל הנימוקים לגבי דרך הפעולה מבוססים רק על מה שאני מעריך לאחר שיצא לי להשתמש בכלים. זה לא לקוח מאיזה מאמר או משהו..

מיכאל ג

New member
תוודא שהספליינים סגורים.

זה עובד טוב רק על צורות סגורות, אצלך בטח יש קצוות פתוחים.

למעלה