eyaala שלום וחיבוק

syaron11

New member
eyaala שלום וחיבוק

לנו יש בן שנולד עם קלאבפוט קשה בשני הרגליים וזה ממש לו נעים לשמוע את זה במהלך ההריון אך ככל שתוסיפו לחקור ולשמוע על הקלאבפוט תבינו שזה לא סוף העולם בננו בן 5 ועבר 2 ניתוחים ברגליים אבל היום הוא רץ וקופץ מטייל ומשחק כדורגל . כל ההתחלות קשות אך תודו לבורא עולם שזה רק זה וזה ניתן לתיקון ולא מצב בלתי הפיך אנא מכם ,תירגעו ונשמח לייעץ ולעזור בכל דבר [email protected]

eyaala

New member
ערב טוב

קודם כל המון המון תודות על התמיכה , הפורום אכן מסתבר כאוזן קשבת וכתף תומכת. יש לנו שאלה שמאוד מטרידה ואולי תשמע תמוהה לחלק מבאיי האתר, אך היינו מבקשים בכל זאת לדעת , כמה מבין ההורים המשתתפים בפורום הינם דתיים ? כמה מביניכם קבלו את ההחלטה לא לבצע הפלה עקב פרושים הלכתיים ? ושוב המון תודות על העזרה והחיבוק החם .

שלום לך

דווקא בעיני השאלה אינה תמוהה בכלל. אני יכולה מאוד להבין אותה. אני רוצה לענות לך בהפוך: אני חברת קיבוץ של השומר הצעיר. חילונית לגמרי ולא אפרט לך עד כמה...
. כששמעתי שיש לילדי בעית קלאב פוט, הבנתי שהיא ניתנת לטיפול והילד יהיה ילד רגיל - לא התלבטתי אפילו לעשירית שנייה. היה לי ברור שאני אלד אותו. אני שמחה שלא התלבטתי. יש לי ילד נבון, קפצן, מלא שמחת חיים ומאושר. לא יכולתי לבקש דבר יותר טוב ממנו. שיהיה לך לילה טוב אורנית

טאניוש

New member
אנחנו חילונים לגמרי

לא הייתי מביאה לעולם ילד שיסבול כל החיים. בהחלטה שלנו לא להפיל לא היה שום קשר להלכה (אנחנו גם לא מבינים דבר וחצי דבר בהלכה, שיסלחו את כל חברי הפורום הדתיים).

יחיאלוש

New member
גם דתיים מתלבטים

יחיאל שלנו בן שנה וארבעה חודשים. הוא הילד השישי שלנו. אנחנו מוגדרים "דתיים לאומיים". גילינו את הק"פ בשלב מאוחר של ההריון. היינו המומים, מבולבלים ומפוחדים. אפשרות של המשך ההריון עמדה על הפרק...(בייחוד לאחר הייעוץ הגנטי המקסים שקיבלנו...) התייעצנו עם גורמים רפואיים והלכתיים כאחד. המוטו שהנחה אותנו היה לקבל את כל המידע הרפואי שניתן ורק אז להחליט... עשינו דיקור מי שפיר בשבוע 31 של ההריון! לאחר 24 שעות קיבלנו תוצאות חלקיות ועל סמך מידע זה היינו רגועים, תודה לאל. היה לנו ברור, כי בשל בעיה אורטופדית בלבד לא מפסיקים הריון!!! "מכון פועה" בירושלים לווה אותנו לאורך כל הדרך. זה מכון מקצועי מאד, מעודכן ומרושת בכל בתי החולים, שעוסק בנושאי רפואה והלכה. אם ברצונכם לשוחח אתנו, אנא שלחו מסרון. הצלחה רבה, בשורות טובות, ושנה טובה. דוד וחיה פיש, פדואל.

ליבי א

New member
איזה מקסים יחיאל

איך הוא גדל אני בהלם. המשך הצלחה ושנה טובה ממני ומנוגה

hanash

New member
חילונית מחוזקת ומחזקת

שוב שלום. אני מקווה שעד עכשיו בחרתם לפנות לדר' בור מעפולה או לדר' תדמור מירושלים על מנת לקבל חווד מאנשים שראו וחוו כמעט הכל בתחום שבין גניקולוגיה לאורטופדיה ואינם בוחרים את הפתרון הקל למערכת כבררת מחדל. אנא זכרו - הפלה היא ה'צד הבטוח' מבחינת המערכת - ההליך זול ופשוט ליישום, אין סיכוי לתביעות מצד המטופלים ואין עלויות עתידיות של הטיפול בתינוק, אפילו אם מדובר 'רק' בגיבוסים. אני אומרת את זה מניסיון של מישהי שקיבלה המלצות להפלה מחלק מהרופאים ותמונת מצב יותר ענינית מהרופאים המצויינים למעלה - ובסופו של דבר ההחלטה היא רק שלכם. ולענין ההחלטה והאמונה: מכוון שהיה זה הריון שלישי ומכוון שמסביבי היו מספר לידות של עוברים עם מומים קשים שלא התגלו במהלך ההריון (החל ממום בלב, בוושט וכלה בפיגור) ידעתי שהסיכוי הסטטיסטי להביא ילד 'מושלם' נמוך עד כדי לא קיים: עם הילד המושלם הראשון שלי היינו במעקב אחרי אגן כליה מורחב, הילדה המושלמת השניה שלנו הצליחה לסחוב אותנו תוך שלוש שנים לשני ניתוחים (עיניים ואזניים) - לכאורה שיגרתיים, אך בכל זאת כל אירוע כזה גוזל משאבים (נפשיים בעיקר וגם אחרים). מבחינתי אם מתוך 'סל ההפתעות' שלו בחר הקב"ה להצניח לרחמי ילד עם בעיה אורטופדית פתירה אני לוקחת את הדיל בשתי ידיים ואומרת תודה. בגלל ההתמודדות שהילדים האלו עוברים ואולי גם המשפחות הם יוצאים לדעתי מיוחדים יותר, יש בהם להט מיוחד ואני מאמינה שסיכוייהם להגיע רחוק יותר מפאת יכולתם להתמודד עם קשיים גדולה יותר. בקיצור -זו זכות גדולה לגדל אותם ואולי במידה מסויימת 'נבחרנו' למשימה ולא 'ניחתה עלינו מכה'. אז זהו - עשו את כל הבירורים לוודא שאין עוד דברים מעבר לק"פ וסעו לשלום לבחור מוצרי תינוקות ושאר הבלי העולם הזה. נ.ב. איתמר כבר בן שנה וחצי, לא כתבנו המון זמן, נשלח גם תמונות בהמשך

batelav

New member
את פשוט ....

מה אני יגיד לך בשפה הפשוטה את פשוט ריגשת אותי כהוגן. אני מזדהה עם כל מה שכתבת וכל הכבוד לך. סמדר

galitdror

New member
ריגשת אותי עד דמעות

יהונתן שלנו בן שנה וחודשיים עוד מעט ואין יום שלא עוברת בי המחשבה מה היה קורה אילו הקשבנו להמלצות הרופאים... גלית

גם אני חילונית

אני חילונית (אפילו מאד) ולרגע לא שקלתי הפלה (כמובן שעשיתי את מי שפיר/אקו לב/סקירות לשלול בעיות אחרות).

פרלמנים

New member
חילונים

הי אנחנו חילונים. אחרי כל הבדיקות האפשריות (שכולם בטח עברו כאן... ) החלטנו להשאיר את ההריון ואנחנו מאוד שמחים על כך. צרי קשר ואספר לך.

simchamiryam

New member
אנחנו דתיים

לא לקחנו בחשבון הפלה בגלל בעיה אורטופדית, היעוץ הגנטי שקבלנו היה מזעזע הרגשנו שבמקום לתת לנו מידע, להסביר, לבדוק. הגברת מנסה לשכנע/ להפחיד אותנו שיכול להיות אלפית האחוז לבעיה כזאת ומליונית האחוז לבעיה אחרת. כאילו שאין סיכוי לילד עם פיגור או לא יודעת איזה בעיות גם בלי ק"פ. כשיצאנו משם היינו בשוק שזה מה שקופ"ח עושה ללקוחותיה והייתה לנו הרגשה נוראית שבטח כל הזוגות החילונים בארץ שמתגלה אצלהם ק"פ עושם הפלה. זה עבר ב"ה כשהגענו לפורום המקסים הזה. לדעתנו איסוף המידע והבדיקות הוא חשוב אך אם זה גורם ללחץ והופך את ההריון לסיוט זה לא טוב צריך לעשות את זה בנחת... אני עשיתי אקו לב עובר ומספר סקירות מורחבות שלא הייתה בהן תועלת לדעתי, (מלבד הראשונה לצורך וידוא) בכל פעם הרופא אמר אההמ... עדין יש ק"פ, כאילו זה יכול לעבור ברחם. בקיצור אל תשכחו גם להנות מההריון, להתפלל ולקוות לטוב. אם זה מעניין אתכם אנו מתייעצים עם המקובל רבי אלעזר אבוחצרא מבאר שבע וקיבלנו ממנו ברכות רבות שבודאי הועילו לא פחות בהצלחה יונה

../images/Emo41.gif חילוניים, ברי מזל, ועוד מחשבות

ברי מזל שעברנו את רב ההריון בטורונטו! שם עשינו אולטראסאונד אחד בלבד בשבוע 20 והתוצאות היו חד משמעיות שלעובר יש רק ק"פ. הצחלנו ללמוד את הנושא וקראנו עדויות של משפחות באינטרנט. כשהגענו לכאן, בשבוע 32 כבר אמרנו לרופאת הנשים מי יהיה אורטופד. אבל היא הייתה בשוק, אמרה שכדאי שנעשה מי שפיר כי עוד אפשר לעשות הפלה, בארץ זה מאוד מקובל... מחריד אותי לחשוב, מה היה אילו. מחשבה שחשבתי לי היום. לרגע אחד חשבתי שהורים בהריון, שלא רוצים ילד ע"ם ק"פ לא צריכים להביא אותו לעולם. מסכן הילד, לגדול עם הורים שרק מרחמים עלים ולא אוהבים אותו... המחשבה הזו, להפתעתי, עברה בתוך שניה או שתיים. כמה אוקסימרונים: 1. הורים בהריון כל כך מבולבלים וניזונים, הרבה פעמים, ממילים של רופאים שדואגים לכיסוי תחת מושלם! זה באמת נורא מפחיד. 2. הורים בהריון לרב בפעם בראשונה שומעים את המילה ק"פ. אפילו שלפחות (!) אחד לאלף ילדים נולד עם הבעיה הזו. הם מתוחים לחלוטין. רובם לא מכירים,ולא נפגשים עם ילדים או בוגרי ק"פ. (זוכרים את תמר ושחר, תמר אמרה שהיא לא תחליט כלום עד מפגש הפורום, היא אמרה שכל מה שהיא שומעת לא משכנע אותה לכאן או לכאן, היא צריכה לראות בעיניים. ובאמת המפגש שכנע אותה ללא מילים. תראו את התמונות של יובל באלבומים). 3. אחרי שהתינוק נולד, לא משנה מה יהיה לו, לא נראה לי שהורים כל שהם, רק מישום שהם הורים, יוכלו שלא להתאהב ולהתאהב ולהתאהב. אז בקיצור, איך עוברים את ההריון? כי אח"כ החיים זורמים...

למעלה