ezaton היקר

lioriliori

New member
ezaton היקר

לפני מספר ימים שאלתי בעניין התקנת קרנל חדש. קראתי את תגובתך ועלי להודות כי לא הבנתי אותה במלואה . זהו פירוט השלבים שביצעתי עד עתה בדרך להתקנת הקרנל. כרגע אני עובד עם רד האט 7.0 וגרסת הקרנל היא 2.2.16 הורדתי את 2.2.5 ,יצרתי ב /usr/src ספריה בשם linux-2.2.5 וסימלינק בשם Linux .באמצעות הפקודה gunzip linux-2.2.5.tar.gz קיבלתי את הקובץ linux-2.2.5.tar מתוך הספריה /usr/src הפעלתי את הפקודה tar xvf linux-2.2.5.tar .לאחר מכן הגדרתי את תצורת הקרנל באמצעות make xconfig.יש מספר אפשרויות בהן לא ידעתי במה לבחור וע"כ קראתי את העזרה המצורפת וניסיתי להבין כמה שניתן מה הכי בטוח להגדיר. לבסוף שמרתי את ההגדרות וסיימתי את פעולת התוכנית . עוד רגע מסיימים לא להשבר הפעלתי את make dep make zImage במהלך הקומפילציה יש לא מעט warnings ולא נוצר הקובץ zImage . כל הטררם הנ"ל מבוצע על מנת להפעיל דריבר למודם שאינו עובד בגרסה הנוכחית של הקרנל. תודה .ליאור

lizard

New member
היי

הקרנל שאתה יוצר ע נ ק י, לכן אתה צריך להשתמש בפקודה make bzImage מבין ? הb אומרת כביכול שהקרנל מקומפרס. אחרי זה על מנת לפשט דברים אתה יכול להריץ make bzlilo. זה יצור לך בסופו של דבר 2 קבצים על המחיצה הראשית שאותם אתה מעביר למחיצת הבוט. לאחר מכן אתה צריך לעדכן את הבוט לודר שלך שזה או גראב או לילו. מה שאני עושה זה מעתיק את ההגדרות הקיימות ומשנה אותן כנדרש. יתכן, שהתקנת מערכת שלא תומכת ביצירה של קרנל, יש כל מיני ספריות שצריך להתקין, שלא לדבר על gcc וחבר מרעיו. בגדול, אני ממליץ לך לקרוא את הhowto של איך לשדרג קרנל. החלק המסובך הוא באמת החלק שבו אתה מחליט אילו רכיבים יהיו. קריאה של המדריך תסביר לך אני חושב מה אומר כל דבר. חוץ מזה הHELP של הקרנל די מקיף. אפשרות נוספת אגב היא לכתוב make oldconfig ואז הוא יעתיק את ההגדרות הקיימות שלך לקרנל החדש וישאל אותך שאלות בנוגע לכל החידושים (אם אתה רוצה להתקין וכדומה) אגב, למה אתה משתמש ב2.2.5 ? יש כבר 2.4.17 או משהו כזה לא ? מיכה

lizard

New member
לא מצאת אותו

או שהיו בעיות בקומפילציה ? אם לא היו בעיות ולא מצאת אותו, איך אתה מחפש ? אם היו בעיות בקומפילציה אז תתן בבקשה את הטקסט. חוץ מזה,תריץ makebzlilo. מיכה

lioriliori

New member
לא מעט warnings

מופיעים במהלך הקומפילציה. אולי gcc המותקן אצלי ישן? איך אני מברר את הגרסה הנוכחית?

lizard

New member
gcc -v

אמור לתת לך את הגירסה אבל אני לא חושב שזה ממש ממש משנה, בייחוד אם יש לך RH7 אני צריך לראות את ההודעות שגיאה.

כדאי מאד לקרוא קצת לפני ..

יש לא מעט תיעוד לגביי הנושא .. אני ממליץ לקרוא מכוון שהתהליך הוא לא פשוש למי שלא מכיר אותו .. יש קצת הגיון בדברים וזה לא רק שרשרת של פקודות שצריך להקליד .. אני לא חושב שעז-אתון התכוון לפרט את כלל התהליך והדרכים ליישם אותו , הוא נגע בחטף בכמה פקודות מפתח .. שהינן נכונות .. אבל מתאימות למי שכבר מכיר את הנושא קצת ..

lioriliori

New member
מוזר

ב /usr/src אין ספריה בה מותקן הקרנל הנוכחי בו אני משתמש . פרט לספריה החדשה והסימלינק יש לי רק ספריה ששמה REDHAT . כך שגם להעתיק את ההגדרות הישנות של הקרנל הקיים אני לא יכול.

מהסיבה הפשוטה

שלא התקנת את קובצי המקור של ה kernel הנוכחי .. אם לא מתקינים אותם הם לא קיימים .. ה kernel הנוכחי אגב יושב כקובץ בינארי ב /boot .. בכל מקרה אני חוזר על כך שלדעתי כדאי לך ללכת לקרוא על הנושא

lioriliori

New member
וזו עלולה להיות הסיבה

לכשלון ההתקנה ? אני עובד עם ספר וקראתי את ה howto .עפ"י הבנתי את הכתוב שם הקרנל הנוכחי אמור להיות להופיע בספריה הנ"ל . (סלח לי על הבורות) איפה אני מוצא עוד מידע בנושא ?

א ס ף

New member
לא נראה לי שזה הסיבה

מה שחסר לך זה הקרנל הנוכחי (הישן) וזה לא משפיע על הקימפול של הקרנל החדש

שוב תיקון .. ../images/Emo13.gif

ה kernel הנוכחי לא חסר .. כי אם הוא היה חסר הלינוקס בכלל לא היה עובד . יש להפריד בין kernel לבין קובצי המקור שלו. מה שחר אצלך הם קובצי המקור של הkernel הנוכחי, אין בזה כדי להצביע על כישלון כל שהוא בתהליך קומפילציה של kernel חדש , עם זאת קרוב לוודאי שמשהו חסר איפשהו. מסמכים על הנושא ניתן למצוא כמעט בכל אתר לינוקס ,מקומות סבירים להתחיל בהם : kernel.org , linux.org .. LDP

ezaton

New member
עוד משהו

חשוב לזכור לבצע מח make modules modules_install כדי להתקין את המודולים במקום הנכון. אני אענה יותר בפירוט לבעייתך בשעה יותר סבירה. Ez

mmm

New member
התקנתי קרנל 2.4.7....

אך לפני שעשיתי זאת התקנתי gcc 3.0.4 הגירסה האחרונה שלהם. לבסוף, וכאן הבעיה, נוצר לי קרנל של 1.5 מגה, ללא מודולים אפשריים. ולכן, ובכן, כאן הבעיה העיקרית. למה הוא לא עושה מודולים, אך זה אינו חשוב. כרגע, הקרנל פועל מצויין וטוב, וחוסך זמן רב. BY mE

ezaton

New member
אולי קימפלת אותו ללא מודולים?

1.5 מגה ומסכים לעבוד? אני מוריד כובע. בשיאי לא עברתי את ה 1M, וגם אז, קימפלתי כשאני רק איתו על כל ביית, רק כדי שלילו יסכים להעלות אותו. אתה עובד עם grub? Ez

mmm

New member
לא....

לא נראה לי שאני יודע לעבוד עם זה. כמדומני גראב הוא רק ניסוי, אך אני מעיין חובבן וכך גם אשאר. BY mE

למעלה