EZriders באורבאן "רוחני" ../images/Emo47.gif../images/Emo42.gif
כן,אפשר להגדיר את הרכיבה בירושלים,"אורבאן רוחני". אין צירוף אחר היכול להעביר בצורה מדוייקת יותר את החוויה שעברנו בערב חג הסוכות בירושלים. התחלנו את הטיול מבינייני האומה , משם גלשנו לשכונת הפחים, ומשם לשוק "מחנה יהודה" שהתעורר לחיים, עם ה"באסטות" הציבעוניות וניחוח התבלינים. ביקרנו גם בשוק ארבעת המינים. בביקורנו בשכונת מאה שערים, נתקלנו בעוינות מה של מספר חרדים, הם פשוט לא קלטו מאיפא היגיחו להם 23 רוכבים חבושי כסדות ,חולצות ציבעוניות,אבל לא אלימים. בשכונת הבוכרים האווירה הרבה יותר נעימה, ריחות התבשילים של ערב שבת הזכירו לנו את התבשילים של אמא. (תאמינו לי ,אני לא יודע איך פרק הזה יצא לי בחרוזים,אולי הושפעתי מהאוירה והחוויה!! מכאן המשך הסיפור בלי חרוזים) לכותל (לא הורשנו להכנס לרחבת הכותל עם האופניים) הגענו דרך העיר העתיקה ,הקרדו והרובע היהודי. משם טיפסנו לטיילת שרובר שבארמון הנציב, ולטיילת החדשה שעדיין לא הושלמה, ואשר בה נראו תלויים שלושה עצי זית על שלושה עמודים ענקיים.(המסמלים את שלושת הדתות המונוטאיסתית) בדרך חזרה למכוניות עברנו דרך החפירות בקיבוץ רמת רחל ושוק תלפיות. בניגוד למה שראינו בבוקר בשוק מחנה יהודה, כאשר ירושלים מתעוררת לחיים,כאן ראינו את ירושלים נסגרת,רחובותיה מתרוקנים,והיא מוכנה לקבלת שבת וחג. מתלפיות ,יש לציין ,רכבנו על שביל מוסדר ומסומן לאופניים עד בנייני האומה דרך גן סאקר. היו אלה 38 קמ' (כן 38 קמ') של חוויה אחרת. ויקטור עכשיו לתודות: אני וכל רוכבי EZriders מודים
לרענן על ההדרכה,
ליורם ודני על הרעיון .
התמונות של הטיול תחת הכותרת Spiritual Urban In Jerusalem ב WEBSHOTS מספרות את הסיפור ביתר מוחשיות