?f=ma

dor_ian

New member
?f=ma

פעם ראיתי בערוץ 8 תוכנית. לא זוכר את שמה לצערי. ככה זה הלך: אספו כמה וכמה פרופ/ד"ר ידועים בתחום הפיסיקה. אספו אנשים שונים ממקומות שונים בעולם שטוענים לכוחות/יכולות מיוחדים. הרעיון הוא שהחוקרים יבחנו ויאשרו ואף ינסו לתת הסבר. אז היה אחד שטען לכיפוף מתכות! נתנו לו חתיכת מטיל גלילי עשוי טיטאניום שמשמש בכנפיים של קונקורד. אותו אדם הניח המטיל על שולחן ועליו את שתי כפות ידיו ועשה כמו שעושים עם מערוך על בצק. על שפתאום המטיל סירב להתגלג בגלל שנוצר כיפוף במרכזו. לדעתי רק מכבש הידראולי יכל להשיג אפקט דומה. הלאה. אשה ולייזר... היתה אישה אחת שהתנודדה הלוך ושוב בצורה קצת מופרעת ואמרה YES YES YES במונוטונית מרגיזה. ליד האישה העבירו קרן לייזר. המכשירים הראו שכל פעם שאמרה YES חלה סטייה בקרן הלייזר!!! החוקר אחד שאין לו מושג איך. והיה אחד שאמר שהוא יודע לרחף. אז הכניסו אותו לחדר מיוחד שהרצפה נמצאת מעל בלון ובתוכו חיישן לחץ. האיש שכב והחל מתעוות נואשות תוך הפגנת גמישות מפתיעה של עמוד השידרה. אח"כ ראו שהמכשירים מדדו שינוי במשקל. לא נראה משכנע במיוחד. היו עוד כל מיני הפגנות של כוחות על אבל אני לא אלאה אתכם יותר. מה דעתכם? כוחות שישנם אבל המדע עוד לא מצא להם הסבר. האם הפיסיקה שלנו אמיתית? לפי דעתי צריך לבטל את המושג "פיסיקה" ולהחליפו ב"מודלים מתמטיים פאטתים שמנסים להגדיר את היקום כפי שנשקף מבעד לעיניו של קוף מדבר". לא? אני לא מזלזל חלילה. איינשטיין היה אחלה גאון. הוא פיתח מודלים מורכבים בטרוף. אבל האם הם באמת נכונים? טוב אני קצת מגזים. אבל בכל זאת.

Deathatred

New member
אל תמהר לשלול את הפיסיקה

היא לא שוללת את זה שלבני אדם יהיו כוחות מיוחדים ואין מן הנמנע שיוולד מוטנט (כלומר, איש שעבר מוטציה כלשהי) שתיצור אצלו רגישות גדולה להפרעות אלקטרומגנטיות ואף יכולות לגרום להפרעות כאלה. אולי זה נשמע לך מופרך שאנשים יוכלו לחוש בזרמים חשמליים אבל הטבע מוזר יותר ממה שחשבת שכן לכרישים יש "חוש חשמלי" כזה והפטישן (כריש הפטיש) מצויד בחוטם רחב מלא חיישנים רגישים כאלה.

dor_ian

New member
נהפוך הוא...

בוודאי שאיני שולל את הפיסיקה שהרי אנו חיים בעולם של טכנולוגיה. מדע הפיסיקה הוא חלק אינגרלי מעולמנו. בסה"כ אני סטודנט שלוקח כמה קורסים בפיסיקה. קטונתי מלפסול. ויודע גם יודע על מיני חיים בעלי יכולות שאינן נחלתם של בני אנוש. מה שניסיתי לטעון הוא, ובקצרה. שנדמה לי שהפיסיקה שלנו היא רק קירוב טוב של חלק מחוקי המציאות אותם יש ביכולתנו למדוד. לדוגמה בתחום המכניקה יש מספר תאוריות לתאור כוחות ותנועה במרחב. ואלו רק מודלים מתמטיים שנבנו ע"י צפייה ומדידות. האם לא מין הנמנע שה"אמת" מורכבת הרבה יותר. או אף מורכבת מדי עבור בן-אנוש המוגבל לטווח מסויים של קליטת אינפורמציה מין היקום. איך לומר את זה פשוט. אם אי אפשר למדוד את זה אז זה לא קיים, זאת מבחינתנו. אבל זה קיים!! עוד משהו שחשבתי עליו זה המושג "אין-סוף". קיים ושריר בתוך המתמטיקה בעוד שמוחנו הדל אינו יכול לתפוס באמת מושג זה. "מה זאת אומרת משהו שאין לו סוף? אף פעם לא נגמר? שליקום אין גבולות" אני מוצא עצמי לעיתים משתעשע במחשבות בסגנון של עולם שלם בתוך מחשב. כמו בסרט "מאטריקס" או "TRON" (מי שזוכר). אנחנו מפתחים אחלה הבנה ותאוריות בתוך העולם הנתון שלנו. אבל האמת רחוקה מאוד. עד שמישהו ימצא את השער! או את ה"קוד-מקור" של היקום. עד כאן.

אותן מחשבות כמו שלי...

המחשבות שהעלת כאן הן בדיוק המחשבות שגם אני חושב הרבה פעמים... על ה"על טבעי" (שבאמת כן טבעי), האינסוף והמאטריקס.

uv1234

New member
תן לי להבין...

אתה שולל את נכונותה של הפיסיקה הידועה לנו היום, ובנוסף טוען שאיינשטיין טעה בטענותיו, וכל-זאת בהסתמך על צפייה בתוכנית בערוץ 8 שבה ראית אדם שיודע לכופף כפיות? אולי זה קצת יומרני? הפיסיקה יכולה לתאר את מה שמצאנו עד עכשיו, ובעזרתה אפשר לנתח את מה שעוד לא מובן לנו כל-כך. בסופו של דבר, הכל מבוסס עליה, גם הסטייה ממסלולה של קרן הלייזר כשאישה מטורללת אומרת YES. פשוט עוד לא הבנו איך... וגישה כמו שלך לא תקרב אותנו לידע הזה...

dor_ian

New member
הצחקת אותי!!

גישה כמו שלי חיובית או שלילית לא תזיז למדע הפיסיקה. אל דאגה. מי אני שאחרוץ כאלה קביעות על נכונותה או לא של הפיסיקה. קרא תגובתי הקודמת. ניסיתי להיות מעט ציני בכתיבתי ע"מ לעורר תגובות. אל תהיה כל כך כבד ונחרץ. חוץ מזה מה רע להטיל ספק. כזה אני. שום דבר לא מובן אליו בשבילי. בידידות.

קנטרו

New member
נכון האישה עם הyes yes

היא השתמשה בהיפנוזה(העברת מסרים פיזיולוגים דרך העין)על המדענים אני גם יכול לגרום שתרגיש חום מסויים בכל מקום בגוף רק ע"י הצצה לתוך העיינים שלך . כמובן יש להיפנוזה שלי הגבלות מרחק אני חושב שהאישה שאמרה yes yes אכן גרמה לפרופסור להאמין שהליזר זז אבל התוכנית בערוץ8 הייתה מבוימת!!!!

אתה יודע, דור?

עם על כל תופעה שלא חקרו אותה נתחיל להשמיץ את הפיסיקה אז לאן נגיעה? אולי הפרופסור לא יכול להסביר את זה כי הוא עף-פעם לא נתקל בתופעה, אבל עם תתן לו זמן לחקור בסוף זה בטוח יתגלה! אתה אומר שהפיסיקה לא מדויקת ולא רלוונטית אבל אתה עובד על מחשב שתוכנן על פי חוקי-אום וקירהוף ועוד, אתה טס במטוסים שתוכננו על-פי חוקי ארודינמיקה, ואתה נוסע במכונית שהמנועה שלה פועל על חוקי תרמודינמיקה! ועם לא מצאו פתרון לתאורמת פרמה בו נשלול גם את המתמתיקה! לא משנה באיזה תחום אתה מקצוען, עם מפילים אליך תופעה שלא נתקלת בה בעבר, לא חקרת אותה, ואתה לא יודעה אליה כלום, רוב הסיכויים הם שגם בחיים לא תגלה. אבל בנתיים אנחנו מבינים מי נשמע פה כמו קוף!

2_be

New member
אולי כן זו היתה היפנוזה ואולי לא..

לדעתי לא, אבל אם כבר אתה מדבר על העברה של חום בד"כ יש בזה גם קטע פסיכולוגי בנוסף לקטע פיזיולוגי. מה שבטוח.. ברוך הבא יובל

*GormE*

New member
בהתחשב בזה שאיננו יותר מקופים

מדברים ושאיננו יכולים להתעלות על מחשבתנו הפרימיטיבית, כנראה שנאלץ להסתפק בזה, לא?

2_be

New member
מוכר לי...

אני אפילו די בטוחה שראיתי איזשהו קטע מהתוכנית הזו או דומה לה. בתוכניות מהסוג הזה תמיד קיימת האפשרות שחלק מהתוכנית מבוים. גם אם לא ביימו אף חלק, יתכן ואכן הדברים הללו קיימים במציאות אך בינתיים לא יודעים להסביר אותם (חוץ מההסבר ההגיוני של מוטציות) כמובן שיתכן שבעוד מאה מאתיים או אפילו יותר ידעו... הדוגמאות לדברים שרק במאה האחרונה גילינו והבנו איך הם פועלים הן רבות ויתכן ובמאה הבאה נגלה עוד הסברים לדברים רבים. מכאן עד לאמירה ש"צריך לבטל את המושג "פיסיקה" ולהחליפו ב"מודלים מתמטיים פאטתים שמנסים להגדיר את היקום כפי שנשקף מבעד לעיניו של קוף מדבר" המרחק רב. נ.ב. ברוך הבא דור

dor_ian

New member
ולסיכום (דבר הקוף)

כולנו קצת נלחצנו מעניין הקוף, לא? אל תשכחו את אבותיכם הקדמונים. איללו הם לא היינו מבזבזים כל כך הרבה זמן על הסרת שיער מהגוף. להבא אשתמש במשהו יותר נייטרלי כגון תרכובות מבוססות פחמן שעושות יותר מדי רעש. פחמנים מתלהמים שכמותכם. ולבינתיים אני דובק במשפט (שקראתי בחתימה של מישהו) =- רק דגים מתים נעים עם הזרם -= שיהיה שבוע טוב לכולנו.

galahead

New member
אם רק יורשה לי להוסיף

למרות שלפי אבולוציית השירשור, הדיון בנושא זה די סוכם. הסקפטיות שאתה מגלה כלפי הפיסיקה (וכמובן, שהיית חייב להכליל לגבי כ-ל הפיסיקה - דבר שאף פעם לא יוכל לגרום לאף אחד לצאת באור טוב, בין אם ההערות מוגזמות ובין אם הן כנות) מבורכת ביותר. אחרי הכול, ללא סקפטיות בריאה ועימות בלתי פוסק של המציאות עם המודלים המתמטיים של הפיזיקאים לא הייתה שום התקדמות/מהפכה/תגלית בתחומי המדע. אבל (כמובן שיש אבל...) הפעלת את הספקטיות הנהדרת הזאת רק כלפי מושא אחד ו"שכחת" שישנם עוד כמה מושאים שניתן לפקפק, או לפחות לחשוד, במהימנותם. ביניהם: אמינותם ויושרם של מפיקי התוכנית, כי הרי עם טריקים של צילום ועריכה ניתן להראות כמעט כל דבר שאפשר לדמיין. אמינותם ודיוקם של מכשירי המדידה בהם השתמשו. הכוונה כאן היא לא רק לגבי הדיוק הטכני, אלא גם לגבי מידת ההתאמה של המיכשור לתופעה אותה באים לבדוק. ורק לסיום, בנימה פילוסופית משהו - הפיסיקה אינה מתיימרת (לפי תפישתי, לפחות) לתת לך את האמת ושום דבר מלבד האמת על מגש של כסף. הפיסיקה היא אכן מדע של קירובים. תפיסתנו את המציאות היא תפיסה של קירובים. אולי ניתן לנסח מחדש את השאלה ששאלת בסוף ההודעה כך: האם יש בכלל "אמיתי" אולי בעצם הקירוב, ושיכלולו/דיוקו, הוא המציאות היחידה עבורנו, מכיוון שזו המציאות היחידה שאנו מסוגלים לתפוש. וחוצמזה - אנחנו אכן קופים מדברים, רק שלחלק יש מה להגיד והאחרים... מתעסקים בפוליטיקה.

*GormE*

New member
חתמת יפה את ההודעה

אבל רק רציתי להדגיש שכשאמרתי קופים מדברים לא התכוונתי בציניות! לא שאלתי את הכינוי מפותח השרשור סתאם כך בכדי להעביר בקורת עליו אני מסכימה מאוד עם כל הטלות הספק אולם אם נטיל ספק בכל דבר עד כדי כך שנתעסק בדיונים על נכונותו במקום על שימושו אז לא נתקדם לשום מקום זאת אומרת, פוליטיקה!!

למעלה