FAFSA

liat1271

New member
FAFSA

כמה זה חשוב לי למלא את הטפסים של ה-FAFSA, אני יודעת שאנחנו לא נהיה זכאים לקבל מלגה של נצרכים. הבת שלי אומרת, שאפילו שלא נקבל מלגה, צריך למלא, כי האוניבסטאות רוצות. דעתכם?

iris mom of two

New member
אין שום סיבה

אחרי השנה הראשונה בה מיליתי כטאטאלה ונדחינו, לא ראיתי שום טעם ובאמת לא היה צורך

oleyashan

New member
איריס צודקת

גם אנחנו מילאנו בשנה הראשונה ואחרי אין ספור דפים על גבי דפים שבה צריך לפרט כול סנט שחוק שיש לך או לילדים שלך קיבלנו תשובה שאנחנו זכאים לקחת הלוואה
Thank you but not thank you
ומי שהוא מידל קלאס מה שאני מניח מכסה את רוב משתתפי הפורום לא יקבל כלום, המידל קלאס תמיד אוכל אותה באמריקה מצד אחד בקושי יש לו כסף מיותר כמו למליונרים ומצד שני הוא לא עני כמו הלואר קלאס שיקבל עזרה ממישהו בממשל אי פעם

BGMichael

New member
תלוי

בנוסף למלגות NEED BASE , ה- FAFSA משמש ארגונים פרטיים לצורך חלוקת מלגות. הגם שארגונים אלה לא מפרסמים את הקריטריונים לחלוקה, מילוי FAFSA הוא תנאי הכרחי (ליתר דיוק - הם מבקשים את ה - EFC) כדי שהבקשה תבחן.
במקרה שלנו למשל, הילדים הגישו בקשות למספר ארגונים כאלה, הגם שהיה ברור שאנחנו לא עונים לקריטריון ההכנסה (אבל הדגישו נסיבות אחרות) , ובכ"ז קיבלו $$$ שעזרו מאוד.

liat1271

New member
תודה לכולם

הבת שלי טוענת, שהאוניבריסטאות רוצות שהFAFSA ימולא, גם אם לא מבקשים הלוואות. אין ליל מושג למה הם צריכים את זה. אולי לאיזו סטיסטקה.

oleyashan

New member
אלו אונברסיטאות שהיא התקבלה אליהם?

או שהיא רק מגישה בקשה להתקבל?
יכול להיות שהם רוצים לראות אם יש לכם כסף לשלם על הלימודים ורוצים לדעת על כול סנט שחוק שיש לכם אפילו שזה לא אמור להיות אחד השיקולים שלהם.

אם היא התקבלה כבר והיא טוענת שהם מחייבים אותה למלא את הפפסה למה שלא תתקשרי אליהם ותשאלי אם זה חובה או לא?
לדעתי הם לא יכולים לחייב אותך למלא

liat1271

New member
רוב המקומות שולחים תשובות בתחילת אפריל

לאוניברסיטה מקומית היא קיבלה תשובה שהיא התקבלה, ונתנו לה מלגה של מצוינות.

iris mom of two

New member
גם הבת שלי חשבה שזה חובה

זה לא. אבל נותנים לך להרגיש שכן.
&nbsp
זה לא משפיע על קבלה

Boston Guy

New member
יזרקו לך איזשהוא "צימוק" בעבור זה שמילאת את הטופס

אנחנו מילאנו בשנה הראשונה, ומה שהילדה קיבלה זה את הזכות לקחת הלוואת סטודנטים לא מסובסדת ממשלתית בסכום מגוחך של כמה אלפי דולארים בודדים.
ההלוואה הזו לא עזרה במאום במימון הלימודים (יש לי ערוצי אשראי שיתנו לי את הכסף בריבית יותר נמוכה) - אבל מצאנו לה תפקיד אחר, ולא פחות חשוב: בניית היסטוריית האשראי לילדה... זה האשראי הראשון שהיא מקבלת על שמה, וזה היה ה"סיפתח" לקרדיט היסטורי שלה בלשכות האשראי. הכוונה שלי היא לחסל את ההלוואה הזו תוך שנתיים או שלוש - הרבה לפני שהילדה תסיים את התואר, ואני כבר משלם את הריבית על ההלוואה הזו כל כמה חדשים (כך שהיא לא מצטברת).
אם הכל יעבוד כמתוכנן (יש עוד כמה שלבים לתכנית זהו) כשהילדה תסיים את הקולג' יהיה לה קרדיט סקור סביר להתחיל איתו את החיים שלה כאדם בוגר ועצמאי.

liat1271

New member
לגבי הכרדיט הסטורי

כשהילדים שלי הוציאו רשיון נהיגה, הוצאתי להם authorized user בכרטיס אשראי שפתחתי בזמנו במיוחד עבור זה. ונכון לשאר הילדים שלי זה ביסס להם את הכרדיט היסטורי. למשל, הבת הנשואה קנתה בית, עם הלוואה בריבית טובה. כשהם התחתנו, לבעלה לא היה אשראי או כרדיט היסטורי, היא הוסיפה אותו לאשראי שלה כדאי לבנות לו את האשראי.

iris mom of two

New member
זה מה שאנחנו עשינו

ולדת היה ציון טוב מספיק להוציא כרטיס אשראי משלה.

Anat Shemer RDI

New member
שימו לב

שלתארים מתקדמים ומגיל מסוים הסטודנט יכול להצהיר על עצמו כמשלם של שכר הלימוד. אין לי מושג בנושא הזה, אני רק משתפת בניסיון העדיין-חלקי של הבת שלנו נועם. היא התקבלה לריפוי-בעיסוק ב-UNC, זה תואר שני בעלות של 40,000 שכר לימוד. היא משלמת את הכל בעצמה (הבנות שלנו יודעות שאחרי הקולג' הן ממנות את עצמן, וגם תוך כדי הקולג' הן משלמות אוכל וחומרי-לימוד מהשנה הראשונה, וככל שמתקדמות בשנים עוד ועוד דברים עוברים למימון שלהן עד לשנה האחרונה שבה הן גם צריכות לשלם על המגורים שלהן). נאמר לה באוניברסיטה שהיא יכולה להגיש את עצמה על הפפסה, בגלל מרכיבים של גיל, תוכנית הלימודים (= מאסטר) ועוד כמה פרמטרים ששכחתי . היא גם משלמת לעצמה את כל היתר = מגורים, מזון, ספרים, ומהשנה השניה תצטרך גם למצוא פיתרון לביטוח הבריאות כי תהיה מעל גיל 26. עדיין לא ברור אם וכמה היא תקבל בפפסה, אבל נראה שהיא בהחלט אמורה לקבל כשהיא עומדת בפני עצמה בלי תלות בנו.

iris mom of two

New member
בהחלט

לתארים מתקדמים הם על עצמם, ותפסה רואה את זה.
&nbsp
הבעיה היא עם ילדים מבתים אמידים יחסית שההורים מסרבים לשלם להם על הלמודים. מכירה כמה כאלו. מה שאתם עשיתם זה בסדר גמור

Anat Shemer RDI

New member
תראי, אם אחרי

כל המאמצים של נועם = לקחה לעצמה שנה לעבוד כעוזרת מחקר ב DUKE (ותסיים אותה עם 20,000 דולר בבנק), מגישה את עצמה להרבה מילגות וכבר קיבלה 8,000 מבית-הספר לריפוי-בעיסוק (ועוד ידה נטויה), מתכננת לגור בבית שנה אחת כדי לחסוך ואולי גם יותר מזה - כרגע מתכננת רק סמסטר אחד כסאב-ליס בבית שאחותה היותר צעירה שוכרת, בזמן שהיא בלימודים באירלנד -
אז אם אחרי כל זה היא היתה במצב שחסר לה קצת כסף לשלם לתואר השני, אנחנו בוודאי היינו משלימים לה כהלוואה ללא ריבית (המקצוע שלה נחשב למקצוע נדרש בצפון קרוליינה, גם על הבסיס הזה היא יכולה לקבל הלוואות שהופכות למענקים). אבל ששש, אל תגלי לה. חשוב לנו שהבנות יעשו כל מאמץ כדי לעמוד על רגליהן הכלכליות. היא אמרה לי לפני שבועיים מפורשות - "עשיתם לנו טובה גדולה בתהליך הזה".

liat1271

New member
אצלנו הן משלמות את התארים המתקדמים בעצמן

אנחנו עזרנו להן במחיה

למעלה