FBAR ודוחות מס

menashene

New member
FBAR ודוחות מס

הי,

אני צריך להגיש FBAR מ-2011 ועד 2016 במסגרת תהליך סטרימליין.

לגבי חשבון בנק בארץ המוחזק במשותף עם אשתי, שאינה אזרחית ארה"ב, האם זה מוגדר Financial Account(s) Owned Jointly
או Financial Account(s) Owned Separately כי היא לא אזרחית?

כמו כן, האם בתהליך סטרימליין צריך להצהיר על היתרות גם אם הן נמוכות מ-10 אלפי דולר?

ולגבי דוחות מס שנתיים, איזה טפסים צריך להגיש לדוח שנתי, אם כל מה שיש לי זה הכנסות משכורת בישראל. אין לי שום דבר בארה"ב.

תודה :)

Boston Guy

New member
זה ש"אין לך שום דבר בארה"ב" לא ממש משנה

הבעייה היא שכשאדם אומר "אין לי כלום חוץ מהמשכורת" - אנשים עלולים לקבל את הדברים כפשוטם, ולהניח שבאמת אין לו כלום חוץ ממשכורת וחשבון עובר ושב בבנק.
אבל הנסיון שלנו מלמד שהרבה אנשים "שוכחים" שבעצם - יש להם הרבה יותר מאשר "רק משכורת".

גם אם לא היה לך משהו שמוגדר בתור "ארוע מס" בישראל - לא אומר שלא היה לך "ארוע מס" בעיני המס האמריקאי... חוקי המס שונים, ויש דברים שפטורים ממס בישראל אבל דווקא חייבים במס בארה"ב. הדוגמא הכי טובה לזה היא קרן השתלמות אצל המעביד.

מה שקובע לגבי אילו טפסים אתה צריך להגיש זה מה שיש לך (או היה לך בשנים שציינת) בישראל.
לדוגמא: אם יש לך או היה לך תיק השקעות בישראל, שבו היו לך ניירות ערך.
כמעט לכל אדם יש משהו כזה - וזה ברדק לא קטן, בגלל ההבדלים בין הצורה שרשויות המס האמריקאיות "סופרות" ניירות ערך ורווחים עליהם והצורה שבישראל עושים את זה. הדו"חות שהברוקרים בישראל (בנקים וכיוצ"ב) נותנים ללקוח שלהם אינם מכילים את הנתונים שדרושים כדי לדווח על תנועות בצורה שהאמריקאים רוצים לראות אותן.
לדוגמא: אם קנית או מכרת נדל"ן בישראל בתקופה הזו.
לדוגמא: אם קיבלת מניות \ אופציות מחברה (ישראלית, אמריקאית או אחרת) בתקופה הזו.
לדוגמא: קרן השתלמות מהמעביד. פיקדון חיסכון בבנק.

ויש עוד "לדוגמא" שכאלו.

כתבת שמעולם לא מילאת את חובותיך כאזרח אמריקאי בנושא דיווחי מס.
כלומר - אין לך שום נסיון במילוי הדו"חות הללו, או דו"חות קודמים שישמשו אותך כרפרנס.
הסיכוי שלך לעשות טעות בדיווח ולא להגיש את הטפסים הנכונים \ את כל הטפסים שנדרשים הוא די משמעותי - וגדל ככל שיש יותר דברים שאתה "שוכח".

הנסיון שלך "לחסוך" דווקא באספקט הזה עלול לעלות לך הרבה.
ההמלצה שלי - קח בעל מקצוע.

menashene

New member
אירועי מס

תודה על ההתייחסות. חוץ מהפקדות מעביד לקרן השתלמות, כל יתר הדוגמאות לא רלוונטיות אלי, אין השקעה במניות וכד'. אם זה המצב, אני חושב שאוכל להגיש עצמאית. לא? רק אצטרך לדעת מהם הטפסים ואיך למלא אותם.

איזה streamlined procedure

הזה המיועד לגרים מחוץ לארהב
https://www.irs.gov/individuals/int...-taxpayers-residing-outside-the-united-states

או הזה המיועד לאלו הגרים בארהב
https://www.irs.gov/individuals/international-taxpayers/u-s-taxpayers-residing-in-the-united-states

ועוד תת שאלה ברשותך
האם יתרות בחשבונות בנק זרים הניבו לך הכנסות במהלך שנות היעדר הדיווח -למשל הכנסות מרבית או רווח הון או דיבידנד?
זה יעזור לי לענות לשאלותיך
תודה
אשר

menashene

New member
פרטים נוספים

אנו גרים מחוץ לארה"ב בשנים שציינתי וגם כעת. צפויים לעבור בספטמבר.
בחשבונות הבנק אין הכנסות ריבית, רווח הון, דיבידנד.
&nbsp
אם ישנם רווחים הוניים כלשהם, הם בקופות הפנסיה וקרן ההשתלמות.
&nbsp
תודה

דעתי

מצב עמדתי לענייןף
"גבי חשבון בנק בארץ המוחזק במשותף עם אשתי, שאינה אזרחית ארה"ב, האם זה מוגדר Financial Account(s) Owned Jointly
או Financial Account(s) Owned Separately כי היא לא אזרחית?

כמו כן, האם בתהליך סטרימליין צריך להצהיר על היתרות גם אם הן נמוכות מ-10 אלפי דולר?
"
אני נסמך על ההוראות לFBAR
אני סבור שגם אם היא אינה אזרחית אמריקאית -אם אתה מחזיק ביחד איתה (ואתה אזרח) אתה מדווח תחת
Financial Account(s) Owned Jointly

הגדרת מי צריך להגיש
Who Must File an FBAR. A United States person t
כאן יש שימוש במילה US PERSON
שמוגדר לאחר מכן כ:
United States Person. United States person means United States citizens (including minor children); United States residents; entities,

לעומת זאת -בהגדרת
JOINT ACCOUNT
Joint Account. A financial account type listed above owned jointly by two or more persons.
נשמטת התושבות או אזרחות
מכאן דעתי.

וכן, ברגע שאתה מדווח FBAR אתה כולל את כלל היתרות לרבות של חשבונות עם יתרה נמוכה יותר
בברכה
אשר טוריאל -רו"ח (משפטן)

menashene

New member
חידוד השאלה

אשר, ראשית תודה רבה.
לגבי FBAR במצב סטנדרטי, אם הסכום של כלל החשבונות הפיננסיים יחדיו נמוך מ-10 אלפי דולר, לא צריך להגיש FBAR
&nbsp
אבל מישהו הסביר לי שבהגשת FBAR במסגרת תהליך סטרימליין, צריך להגיש את ה-FBAR גם אם הסכום המצטבר נמוך מתקרת המינימום הזו
&nbsp
האם אתה מכיר משהו כזה?
&nbsp

John the Savage

New member
רק שים לב שתהליך "סטרימליינד"

ו-delinquent FBAR אלו שני תהליכים שונים. delinquent FBAR זה תהליך פשוט יותר שנועד למצב בו הגשת כבר דו"חות ל-IRS ואין לך חובות, ורק לא הגשת FBAR. וזה בהנחה שה-IRS לא פנו אליך קודם ביוזמתם. במצב כזה, מספיק להגיש דו"חות FBAR באיחור בצירוף תירוץ כלשהו (לא ידעתי), ולא מקבלים קנס.

menashene

New member
תודה על ההדגשה אני נכנס ל"סטרימליין" כי לא הגשתי כלום, ever

לא נדרשתי לשאלה האם stremlined הוא ההליך הרלוונטי

אבל לשאלתך -האם כאשר מגישים תחת הליך זה ויתרות נכסים פיננסים הן מתחת ל-עשרת אלפים דולר
אני סבור שאז אתה מתחת לסף המחייב
אני מסתמך על סעיף 8 להנחיות ההליך
שם יש הנחיה להגיש FBAR
according to the FBAR instructions

ואם הולכים לאותן
FBAR INSTURCTIONS
ראה:
Who Must File an FBAR
רק אם:
aggregate value of the foreign financial accounts exceeds $10,000 at any time during the calendar year

מקווה שעוזר

אשר טוריאל -רוח (משפטן)

למעלה