FDA אישר: ניסויים בבני אדם בחיסון חדש לאיידס

פולספגן

New member
מעניין מי יהיו ה-600 הפראיירים להשתתף?

כמובן, שרוב הסיכויים שזה יהיה גזר דין מוות, כשם שנדבקים בשפעת, כך גם בזה יידבקו. אז נכון, שהם קבוצת סיכון, אך בכל זאת, הם עדיין לא חולים והיה עדיף בשבילהם להשתמש בקונדום במקום ב"חוויה" המפוקפקת הזאת. כמובן, שלנו עדיף שהם ישתתפו ויהיו שפני נסיונות ואולי נשים סוף למגפה הזאת בעתיד הרחוק.

sivan120

New member
זה ממש לא כך...

את אולי לא מכירה את נהלי הניסויים הללו- אבל כשמגיעים לכזה ניסוי, התרופה עברה מספר שלבים של ניסויים בבעלי חיים- מה שמפחית מאוד את הסיכויים לבעיות בשימוש התרופה עם אנשים (כמובן שיש תגמול יפה לאותם אנשים כי בכל זאת יש סוג מסוים של הסתכנות)- בכל מקרה, ניסויים על בני אדם הם חיוניים בשלב מסוים, כיוון שאחרת כל תעשיית התרופות שלנו לא תתקדם וחוקי האתיקה עושים הרבה על מנת שלא תהייה בעייה רבה מידי.

פולספגן

New member
יש הבדל עצום בינינו לחיות למרות הדמיון הרב של

החיות שבוחרים אלינו. בד"כ, אלו אנשים מאוד עניים שייעשו הכל בשביל ה-
אגב, אני כן "מכירה את נהלי הניסויים הללו"
אין ספק, ש"ניסויים על בני אדם הם חיוניים בשלב מסוים" ואף אחד לא חולק על כך, כולל מתנגדי נסויים על בע"ח.

פולספגן

New member
איפה ראית שדברתי על חיסונים?

התגובה של sivan120 דיברה על תרופות למרות שכנראה התכוונה לחיסונים

פולספגן

New member
בתגובה ההיא לא אלא רק בתגובה הראשונה

אך כפי שכתבתי בתגובתי הראשונה "כמובן, שלנו עדיף שהם ישתתפו ויהיו שפני נסיונות ואולי נשים סוף למגפה הזאת בעתיד הרחוק" זה גם תקף לחיסונים. ולשאלתך בתגובה הקודמת, אני אענה בהכללה, שאני בעד חיסונים, אך לא במצב היום, שהם עדיין לוקים בחסר. יש לציין, שיש מגמת התקדמות, כמו למשל בחיסון השעלת שהיה מאוד בעייתי עד לפני מס' שנים.

magal101

New member
למה היה בעייתי- הרי היום נותנים אותו עם טנטוס

ועם דיפטריה בחיסון משולש- מה היתה הבעיה בעבר? (והלוואי ששעלת היתה הבעיה שלנו מבחינת מחלות...).

magal101

New member
אז מה ההבדל בינו לבין החיסון עכשיו?

הרי החיסון זה או נגיפים מוחלשים או מומתים- מה אפשר לשפר בדיוק?

פולספגן

New member
הוסיפו את ה-'a'

ההבדל ביניהם הוא שה-DTP מכיל תאים שלמים (מומתים) של בקטרית השעלת ואילו ה-DTaP מכיל רק חלקים מסוימים ממנה.

למעלה