Feanor75, מתי תתחיל להתמודד עם שאלות ששואלים אותך?

oren399

New member
Feanor75, מתי תתחיל להתמודד עם שאלות ששואלים אותך?

אתה מאשים אחרים בשטחיות, חוסר הבנה, ילדותיות, אבל אתה בעצמך בוחר לשטח הבנות מורכבות ולא להתעמק בחשיבה, ייתכן כי אז יהיו לך שאלות לאלוהים או שכל הפוסל במומו פוסל?
יקירי הסתבכת. ועכשיו תצטרך להתמודד עם זה שאין לך דרך (לא תירוץ) לצאת מהסתירות שלך. בוא נראה:

כתבת שאלוהים יכול בקלות להתערב בבחירותם של בני אדם ולמנוע רוע, אבל וואלה הוא נמנע כי חופש הבחירה זה דבר מקודש מבחינתו והוא לא יכול לקחת ממני חופש בחירה. עד כאן הייתי יכול לקבל את השטות הזאת, אבל מה לעשות שיש כאן סתירה.

אם חופש הבחירה זה דבר מקודש למה הוא הגביל אותי? למה אני באמת לא יכול לשוחח עם חתולים, למה אני לא יכול לעוף (בלי טכנולוגיה), למה אני לא יכול להפוך לפרח (בלי סמים), למה אני לא יכול לעצום את העיניים להגיד "סידני" ותוך רגע להימצא שם? מה פתאום אלוהים הגביל את חופש הבחירה שלי? אז אלוהים לא מגביל או כן מגביל את חופש הבחירה שלי?
תעשה טובה, לפני שאתה זורק שטות תחשוב עליה פעמיים, כי כרגע נראה שאלוהים הגביל אנשים במאות אופנים, אבל רוע - הוא לא הגביל. למה בדיוק?

ועכשיו למה בכלל פתחתי את האשכול הזה, אולי עדיין לא מאוחר ללמוד שיעור בהיגיון בסיסי? מה אתה אומר?
נניח יש 3 עולמות. בעולם 1 יש: רצח, חמלה, חמדנות וטוב לב. בעולם 2: יש חמלה, אדיבות, טוב לב ונאמנות. בעולם 3: יש רצח, חמלה, חמדנות, טוב לב, פםפםפם, טרהלהלה. מי שחי בעולם 1 חושב שיש לו חופש בחירה, כי הוא לא מכיר אפשרויות אחרות. מי שחי בעולם 2 גם חושב שיש לו חופש בחירה, כי גם הוא לא מכיר אפשרויות אחרות. הוא לא יודע מה זה רצח או חמדנות (כמו שאתה לא יודע מה זה פםפםפם וטרהלהלה, מהעולם ה-3, ועדיין זה לא מפריע לך לחשוב שאתה חווה את כל אפשרויות הבחירה, כי אלוהים דאג לברוא את כל האפשרויות מבחינתך). אבל גם מי שחי בעולם 3 חושב שיש לו חופש בחירה, ואם תספר לו על עולם מספר 1 או 2, הוא יצא אהבל כמוך ויגיד: "וואלה, אין מצב. אלוהים היה חייב לברוא פםפםפם וטרהלהלה, כי אחרת הוא פוגע בחופש הבחירה וזה דבר מקודש מבחינתו."

אם אלוהים היה יוצר עולם מספר 2 (העולם האידיאלי), כולנו היינו חושבים שככה צריך להיות, ועדיין היינו משוכנעים שיש לנו חופש בחירה, כי המילים כמו חמדנות ורצח היו נשמעות לנו כמו פםפםפם וטרהלהלה מהעולם ה-3, כלומר לא היו אומרות לנו דבר. מעולם לא היינו חווים אותם, מעולם לא היינו מנחשים שתחושות ומעשים כאלה קיימים.

אז מה זה חופש בחירה? חופש בחירה הוא בחירה חופשית מאפשרויות שאתה מכיר במציאות השכלית והמנטלית שלך, ושהן בהכרח קיימות (אתה יכול לחוות אותן או להתנסות בהן). אם אתה מכיר רק א, ב, ג אז מבחינתך אלה האפשרויות הייחידות שקיימות.

לסיכום, אלוהים היה יכול לברוא עולם אידיאלי ולא, חביבי, מעולם לא היית עולה על כך שיש אפשרויות אחרות וזה לא היה מפריע לך לחשוב שיש לך חופש בחירה.
אז מה פאנור, מסתבר שדווקא אתה מסיק מסקנות על חופש בחירה בהסתמך על הניסיון האישי שלך במטריקס היחידי שאתה מכיר - העולם. כי הרי בעולם מספר 3 מכירים גם פםפםפם וטרהלהלה וחושבים שאלוהים מעולם לא היה יוצר עולם ללא פםפםפם וטרהלהלה (כי הוא לא מגביל את חופש הבחירה). שמת לב שהחשיבה שלכם זהה? גם אתה חושב שאלוהים לא היה יוצר עולם ללא רצח וחמדנות.

Feanor75

New member
עניתי פה על רוב השאלות בפורום הזה

חלקן אולי פספסתי כי אני משתדל לא להיות הרבה במחשב, חלק לא ראויות לתגובה כששואלים לא מתוך רצון אמיתי לקבל תשובה, ובהתנצחות ילדותית. וחלק אני פשוט לא יודע, אני לא גורו ולא קדוש והידע שלי מוגבל, אבל לא נתקלתי עדיין באף שאלה משמעותית פה שלא היה לי מענה עליה.
גם אתה לא כל כך ראוי לתגובה אבל אנסה לענות בכל זאת. ניסיתי ולא בטוח שהבנתי את שאלתך אבל ברור לי שאתה בכלל לא מבין את מבנה העולמות ומה קורה בכל עולם.
יכולת לראות מה עניתי למשתמשת ראברסול על שאלה דומה לשלך, בתגובה הלפני אחרונה שלי בשרשור על המטריקס.

יש עולמות ויש ישויות שעוברות אבולוציה ללא רוע. העולם הפיזי שאתה מכיר הוא עולם עם קשיים, מציאות של חסר (בכוונה. אז כמובן השאלה למה לא ניתנו לאדם יכולת לעוף וכו' היא אבסורדית), האדם מפתתח ע"י התמודדות עם המצבים שהעולם הזה מזמן לו. עולמות גבוהים יותר וללא רוע, גן עדן, אלה עולמות ללא אשליית החומר, שם פוגשים במהות האמיתית של הדברים. שם טוב אבל אין אפשרות לשינוי ולא להתפתחות, לכן החיים בעולם הפיזי כל כך חשובים וכדאי להפיק מהם את המירב.

בחירה חופשית- אתה מבלבל בין תחום האפשרויות לבין בחירה בין טוב לרע. האדם באבולוציה שלו עובר ממצב חייתי למצב אלוהי. לחיה אין בחירה, היא נשלטת לחלוטין ע"י הדחפים. לאדם יש בחירה, הוא מתפתח בין היתר ע"י רכישת שליטה בדחפים. ככל שהוא מתקדש תחום הבחירה שלו מתרחב, הוא בוחר היכן לפעול ובאיזו דרך. הבחירה שלו בין טוב לרע מצטמצמת כי זה נעשה יותר ויותר טבעי לו לבחור בטוב, עד שהוא הופך לקדוש כמו הבודהה, יכול להשתחרר מהגוף ומתעלה לדרגה שמעל לאדם, מתחבר לאלוהות.

oren399

New member
הא עכשיו המצאת את התירוץ של החסר

חביבי, אם לא הבנת קראתי את כל השטויות שרשמת בשבועות האחרונים כאן בפורום. אני חייב להגיד לך שמהודעה להודעה הטמטום שלך צובר תאוצה, אבל יפה לך שאתה ממציא תירוצים על הדרך, במקום להגיד שטעית כשאמרת שאלוהים מעולם לא מגביל את חופש הבחירה שלך (כי זה מקודש בעבורו). יפה לך שבחרת להתעלם משיעור ההגיון שהשקעתי בו במיוחד בשבילך. בעצם למה אני מופתע? לא באמת ציפיתי שתתעמק במחשבה ותבין לאן חתרתי כשהצגתי את שלושת העולמות כדוגמא שבאה לסתור את הקשקשת שלך. אבל כשבנאדם מעולם לא למד לוגיקה בחיו קשה לו להבין איפה בדיוק הסתירה.
&nbsp
אבל תתפלא, יש לך עוד הזדמנות לרתק אנשים עם הטמטום שלך. שאלה לי אליך:
האם מהנדס מוכשר יוצר מנוע מקולקל בשביל לתקן אותו אחר כך? וואלה אני לא מכיר כשרונות כאלו. למה האל שלך צריך לתקן משהו או מישהו? מה הייתה הבעיה שלו ליצור נשמות (בחיי שזה מצחיק, אבל אני אזרום) טהורות מוכנות מהתחלה, שכולן חיות בהרמוניה אחת עם השנייה? מה פתאום האל החליט לייצר חראות עלי האדמות, לייסר אותם על הדרך, לגלגל אותם אלף פעם בשביל להפוך אותם לנשמות טהורות בסוף?

Feanor75

New member
אתם עורכים ביניכם תחרות טימטום?

&nbsp
אני לא מוצא טעם לחזור שוב על דברים שכבר הסברתי רבות פה. אתם לא יודעים איך להתייחס לכתבי הקודש, סיפורי משל שיש בהם סודות עמוקים. אתם התשובה למה הרעיונות העמוקים של כתבי הקודש הוצפנו בעבר, כי הטיפשים לא בשלים לקבל אותם או שיעשו בהם שימוש לרעה. כמו שישוע אמר בברית החדשה: אל תשליך את פניניך לכלבים ולחזירים כי הם ירמסו אותם ברגלם ויטרפו אותך.
אתם באמת מטומטמים. טוב לא כולם, יש פה עוד אנשים עם פוטנציאל. אבל אתה לא נמנה עליהם ולא אלה שהגיבו מעליך.
הושיטו לכם יד להוציא אתכם מהרפש ואתם מעדיפים להישאר בו..באמת מסכנים.

oren399

New member
איפה הסברת למה אלוהים שלך לא ברא מלכתחילה נשמות

טהורות? רק קשקשת משהו על גלגולים. אם אתה לא יכול לענות על השאלה הזאת, למה שמישהו יקח אותך ברצינות?

ומי זה האנשים עם הפוטנציאל?
dojee ידידנו הטרול?

hnc

New member
אם היית שואל דתי קצת פחות מטומטם מזה ששאלת

הוא היה עונה לך שאלוהים ברא חסר כדי שכשתגיע לשלמות תבין ותעריך את השלמות הזאת לעומת החסר שהיה קודם, ולכן אלוהים ברא אותנו חסרים.
עכשיו תראה, יש מספר דרכים להראות שיש סתירות עם אלוהים כפי שהדתיים מגדירים אותו ושאפילו לדתיים חכמים באמת אין תשובות טובות עליהן, ואזכיר רק את בעיית השלמות האינסופית האלוהית שבורא יקום שלא מסתדרת גם לאחר הצמצום האלוהי לפי הכתוב בקבלה...

Feanor75

New member
דתי?

אתה דתי, לא אני, ולא רק שאתה דתי אלא שבחרת בדת מהגרועות ביותר שיש, המטריאליזם.
מוטב היה לך להישאר ביהדות, היא לפחות הייתה שומרת עליך מהאומללות שאתה שקוע בה, מסדום ועמורה.
&nbsp
ולעניין עצמו ההסבר שלך הוא רדוד ביותר, עדיף שלא תדבר על דברים שאתה לא מבין בהם. בעצם עדיף שלא תדבר בכלל כי אתה רק מסגיר יותר טימטום.

hnc

New member
יש שני סוגים של מטומטמים

1. מטומטם רגיל שיש לו מעט מאוד שכל שמספיק כדי להבין שהוא מטומטם.
2. מטומטם כבד שאין לו אפילו מעט שכל בכדי שיבין עד כמה הוא מטומטם.
&nbsp
אתה שייך לסוג השני

Feanor75

New member
אז מה כדאי לי לעשות? אפשר לשנות את זה?

ואתה, איזה סוג של מטומטם?

hnc

New member
בעקבות השאלות המטומטמות שלך מתברר שיש עוד סוג של מטומטם

שהוא בלעדי שלך.
&nbsp
3. מטומטם סופר-כבד. מטומטם-על, שלא רק שאינו יודע שהוא מטומטם, אלא שברוב טמטומו הוא גם חושב שהוא הכי חכם

Feanor75

New member
במה זה שונה מהסוג השני?

אבל בכל זאת טוב שהוספת כי זה מתחיל להתקרב לתיאור של עצמך

dojee

New member
ניטרלתי את החוזרים בשאלה פה, אתם לא מסוגלים להגיב

.

dojee

New member
ניטרלתי את החוזרים בשאלה פה, אתם לא מסוגלים להגיב

.

RubberSoul92

New member
אם בישו עסקינן

על-פי הברית החדשה, אפילו ישו על אף הטפותיו כי מלכות שמים קרבה לבוא, תהה בדבר התוכנית האלוהית; הוא ננטש בידי כולם, אפילו בידי אלוהים, ונותר לבדו בסבלו כשהוא הולך לקראת מותו. חסר אונים ומבולבל כורע ישו ארצה ומתפלל לאביו שבשמים על הר הזיתים:

34 אָמַר לָהֶם: "נַפְשִׁי מָרָה לִי עַד מָוֶת. הִשָּׁאֲרוּ פֹּה וִהְיוּ עֵרִים." 35 הוּא הָלַךְ מְעַט הָלְאָה, נָפַל אַרְצָה וְהִתְפַּלֵּל שֶׁתַּעֲבֹר מִמֶּנּוּ הַשָּׁעָה, אִם אֶפְשָׁר. 36 "אַבָּא, אָבִי," אָמַר יֵשׁוּעַ, "אַתָּה כֹּל יָכוֹל, הַעֲבֵר נָא מִמֶּנִּי אֶת הַכּוֹס הַזֹּאת, אַךְ לֹא כִּרְצוֹנִי אֲנִי כִּי אִם כִּרְצוֹנְךָ אַתָּה." (הברית החדשה, הבשורה על-פי מרקוס, פרק יד)

ייתכן כי באחרית ימיו ישו מאבד את אמונתו התמימה בעולם בהיר, צודק ושוחר סדר טוב ואולי אף בבורא עולם:

35 וַיְהִי כַּאֲשֶׁר צָלְבוּ אוֹתוֹ... 46 ...וַיִּזְעַק יֵשׁוּעַ בְּקוֹל גָּדוֹל אֵלִי אֵלִי לְמָה שְׁבַקְתָּנִי וְהוּא אֵלִי אֵלִי לָמָה עֲזַבְתָּנִי׃ (הברית החדשה, הבשורה על-פי מתי, פרק כז)

למעלה