Feast of All Souls של קתולים....

lvbbb

New member
Feast of All Souls של קתולים....

שנחגג ב-2 לנובמבר כל שנה , איך הוא נקרא בעברית ? תודה מראש לכל העונים.

אלי ו.

New member
ליל כל הקדושים

באנגלית Halloween. אני לא מומחה אבל לא מדובר בחג קתולי דוקא, נדמה לי שהשורשים שלו פגאניים. עד כמה שזכור לי (אבל לא בטוח) הוא נחגג ב 31 לאוקטובר.

lvbbb

New member
אני חושב שהתבלבלתם.......

"ליל כל הקדושים" באמת נחגג ב-31 לאוקטובר אבל Feast of all souls נחגג ב-2 לנובמבר , תקראו כאן

אריק ל

New member
לא התבלבלו בכלל

ליל כל הקדושים נחשב כ"עונה", ולא רק יום אחד (למרות ש-Halloween עצמו הוא רק יום אחד, יש מה שנקרא Halloween Season). עקרונית העונה נחלקת ל-3: 1. ה-31 באוקטובר. 2. ה-1 בנובמבר. 3. ה-2 בנובמבר. העונה נחלקת ל-2 חלקים: בהקשר הנוצרי שלה: החג ב-1 בנובמבר נקרא All Saints Day, והסיבה לחגיגתו השתנתה מספר פעמים, אני כבר לא זוכר מדוע. אני לא יודע עם פרוטסטנטים חוגגים אותו, אבל אני יודע שגם נוצרים אורתודכסים חוגגים אותו ואילו נוצרים אורתודוכסים מזרחיים חוגגים אותו באביב בכלל. החג גם נקרא All Hallows' Day החג ב-2 בנובמבר נקרא All Souls' Day, והוא לזכר כל האבות שמתו. זהו חג קתולי. החג ב-31 באוקטובר הוא חג פרוטסטנטי לזכר יום הרפורמציה, היום שבו מרטין לותר פרסם את 95 התזות שלו על הנצרות. בהקשר הפגני: Halloween עצמו, שנחגג ב-31 באוקטובר, היה במקור ראש השנה הקלטי. בהקשר החילוני: החג נחגג בערב של ה-31 באוקטובר. Halloween הוא חג שבו מתחפשים, ומבקשים ממתקים מדלת לדלת. במקומות מסויימים שבו החג נופל על יום ראשון, חוגגים אותו יום לפני, ב-30 באוקטובר.

למעלה