Final Fantasy - מד"ב או פנטזיה?

דרגורן

New member
Final Fantasy - מד"ב או פנטזיה?

בעקבות הפעם השנייה שאני צופה בסרט הענק הזה, עלתה בי שאלה מעניינת: האם הוא מד"ב או פנטזיה? ואני לא רוצה תשובות של: "השם שלו זה Final fantasy ולכן הוא פנטזיה" או משהו מטופש בסיגנון!
ספוילר
מצד אחד לכל דבר שם ישנו הסבר מדעי (שאולי לא מתאים לכל חוקי הפיזיקה הידועים לנו, אבל זה לא כזה עיוות), מצד שני האם ניתן להחשיב "רוחות" בתור משהו מדעי? לדעתי הוא מד"ב - בגלל הסיבות הבאות: 1. כל ההולוגרמות, נשקים, שיטת הצניחה מהחללית, שיריונות וכו´ מוסברים בצורה הגיונית וסבירה, אין אלמנט של "זה פועל כי זה קסם". 2. למרות (ויש לי ויכוח ארוך לגבי זה עם כמה חבר´ה) שכיום אי אפשר לייצר חשמל/כוח מחומר ביולוגי (בגלל מגוון סיבות) אני יכול לדמיין איך כן אפשר לייצר תאים מיוחדים (כולל חומרי תזונה לתאים) שיוכלו להמיר אנרגיות כגון חום ואור לחשמל. מה אתם אומרים?

Shenok

New member
מד"ב

*קודם כל, למען הפרוטוקול, אני יכול להתווכח בקשר ל´ענקיות´ של פיינל פנטסי. כשזה מאחורינו אני אתייחס לשאלה
לדעתי הסרט הוא מד"ב טהור. נתחיל בעובדה שבאמת כל אלמנט על טבעי כביכול מוסבר ומוצג כעובדה מדעית ולא כמשהו מעבר למציאות או לחוקי הפיזיקה הקיימים. בין אם העניין מוכח או לא ובין אם הוא מציאותי היום זה לא משנה. נניח לעובדה שצוללת הייתה בדיונית ולא מבוססת במציאות בימי ז´ול ורן, העניין כאן היא ההצגה של העובדות. בנוגע לרוחות, יש כאן אולי חריגה קלה אבל שוב אלמנט הרוח מוצג כעניין מדעי לכל דבר. עניין של אנרגיה ושימוש בחוקים הפשוטים שאנרגיה לא נעלמת אלא פשוט משנה צורה.

אני חייב להודות שעד שקראתי את

ההודעה של שנוק הייתי יכול להשבע שזה פנטסיה
אבל גור, שכנעתני
בקשר לענקיות של הסרט, אני חייב להסכמים עם דרגורן בנושא. סרט מעולה ביותר, ואפילו הייתי אומר שאם היו עושים את הסרט הזה מצולם, או רק מצוייר, הוא עדיין היה מעולה - כי אני פשוט מתתי על העלילה! כל פעם שציפיתי לאיזה קלישאה נוסח סרטי מלחמה מחוייזרים קיבלתי הפתעה לטובה, וכל פעם שחשבתי שאני יודע מה הולך לקרות, טעיתי בגדול. סיפור מדהים. -אמביאוס

דרגורן

New member
למה? לדעתי היא ממש לא מצוצה../images/Emo70.gif

היא פשוט עלילה של מד"ב
כמו כן לא מקובל לכתוב בפורום "עלילה מצוצה מהאצבע" בלי לכתוב למה....

preacher

New member
לפי דעתי היא סתם משעממת (ספוילרים)

הבעיה בסרט הזה (שסוף סוף ראיתי) זה שאין בו שום הפתעות. ה"גילוי" הגדול של הסרט, שהפנטומים הם רוחות רפאים, נראה קצת מוזר בהתחשב בעובדות הבאות: א. הם נראים כמו רוחות רפאים ב. הם נשמעים כמו רוחות רפאים ג. קוראים להם "פאנטומים" פור קרייסט סייק. חוץ מזה העלילה מתקדמת בלינאריות צפויה לחלוטין, הם צריכים למצוא כמה רוחות, הם מוצאים כמה רוחות, מצילים את העולם, סוף. תוך כדי, הבאד גאי מת כתוצאה מבעיות חשמל, נו באמת, לפחות הוא לא החליק באמבטיה ומת. גנרל היין, אפילו שהוא גנרל בצבא, לובש משום מה מדי גסטפו (רק בלי הצלב קרס). הטובים לובשים חלוקים לבנים כמובן. החיילים הם העתק מושלם לחיילים בשובו של הנוסע השמיני, כולל כלי הרכב והנחתת. הקפטן מה-שמו עושה בסיום חיקוי ליאונרדו דיקפריו בטיטאניק. אבל מי מסתכל על העלילה, כולם עסוקים בלבדוק אם היפנים הצליחו לעשות את השערות באף של ד"ר סיד בצורה ראליסטית.

משום שעד עכשיו לא ראיהו את החומר

הכחול הזה שמרכיב את גאיה אלא חומר אדום ששורף דברים. פתאום יש כחול מתחת לאדמה? ממש ממש עמוק? ובכוכב השני הכחול הוא בעצם אדום? חלאס את הנושא של גאיה יכלו להציג בצורה קצת יותר רצינית מאיזה שליחטה כחולה. אני לא אוהב שלוקחים רעיון חמוד ומנסים בכוח לשים לו עלילה מתקתקה (7 האלמנטים שמרכיבים את ה... מה שמו) עשו אנימציה מדהימה וקצת עלילה שלא יהיה משעמם בזמן שרואים את השיער נתנפנף ברוח

preacher

New member
אבל לצבעים האלה יש משמעות עמוקה

הם בדיוק בצבע של הלייזרים של הרובוטריקים והשקרניקים! זה בטח אומר משהו!

הרסת לי עקיצה קטנה ../images/Emo13.gif

רציתי לומר שלצבעים בטוח שיש יותר משמעות מכל הסרט יחד
זה החלק הכי משמעותי בסרט !

דרגורן

New member
אני כבר שעה מנסה לחשוב

האם יש למשפט הזה משמעות נסתרת או שהוא תגובה לבקשתי שלא לענות תשובות מטופשות?

preacher

New member
עולם הדימויים שלי

מושפע מפרסומות ישנות למוצרים מטופשים. לא בדיוק אות כבוד בשבילי - אבל ככה זה.

ygantman

New member
מד"ב!!! ../images/Emo39.gif

צפיתי בסרט זה בבית ומנסה לגייס זמן לראות אותו בקולנוע. סרט אדיר פשוט מופלא למה גרפיקה ממוחשבת (כך זה ניקרא נכון?) יכולה להגיע....אבל לעינין הוא אינו קשור כלל , לפי דעתי לג´נר הפנטסי כי לכול שלב באלילה יש ביסוס מדעי (אומנם לפי המדע של הסרט, לא יודעת עד כמה זה טופס למדע שלנו) אין בו אפקט של קסם...אולי פרט לחלומות מהעבר שהגיבורה הראשית רואה, אבל גם לזה יש יותר מרקם מיסטי מאשר פנטסי. מה שהפתיע זה שלסרט אצמו אין כול קשר לסדרת המשחקים שמהם נלקח השם....לא שזה מוריד מהרמה לפי דעתי זה אפילו טורם. בסרט אנימציה זה הם הצליחו להביא יותר מקוריות מכמה וכמה סרטים מד"ב שיצוא למסכים בזמן האחרון.

פנטסיה במסווה של מד"ב

אולי יש הסברים, אבל הרעיון המרכזי של הסרט הוא פנטסיה.

למעלה