Fire Salamander

Liron Samuels

New member
Fire Salamander

?How common (or uncommon) are the fire salamanders ?Will the authorities actually do something if I report a petshop that has them? I'll tell you the full story later...

Liron Samuels

New member
האינטרנט שלי עובד אז הנה הסיפור...

חבר שלי הרגע התקשר ואמר שידידה שלו קיבלה מידיד שלה שטייל בצפון סלמנדרה. לפי התיאור לו זה סלמנדרה כתומה. הבנאדם נתן לידידה שלו סלמנדרה אחת ושמר שלושה. פתאום צצו באיזה חנות חיות 3 סלמנדרות כתומות... בעל החנות אמר שהוא לא מוכר אותם וכשחבר שלי אמר לו שזה לא חוקי שישמור אותם, הבעלים אמר לו שיהיה בשקט בקשר לזה... אם אני אדווח על זה, יתייחסו לזה ברצינות ויעשו משהו? או שאני סתם מבזבז זמן?

o r i 6 6 6

New member
אני נגד הלשנה

בכל מצב....אבל תנסה, מה אני יגיד לך בד"כ רשויות לא ממש מעניין אותם זוחלים ואנחנו מדינה עם כ"כ הרבה בעיות שאף אחד לא מקדיש זמן לדברים ה"קטנים" ...לפי דעתי אלא אם כן זה ממש זן מיוחד בסכנת הכחדה תתעלם....

Liron Samuels

New member
אורי

אני מעדיף לא "להלשין" כי בפעם היחידה שהייתי בחנות הזאת הבנאדם נראה נחמד וטיפל יחסית טוב בחיות שלו שם. היו לו גם כמה נחשים (לא מבין גדול, מבחר קטן ונורא יקר, אבל בכל זאת קנו ממנו...). אני אנסה לדבר עם הבנאדם שיתן אותם לפקח (או לי שאני אתן לפקח) כדי שישוחררו, אם הוא לא יסכים אני אצטרך לדווח עליו. למה להתעלם אם זה לא זן נדיר? הזנים שהם עכשיו נדירים לא היו נדירים לפני שאנשים התחילו לאסוף אותם... והוא עוד שם אותם בתצוגה בחנות חיות! יש סיכוי סביר בהחלט שאנשים שיראו את הסלמנדרות אצלו ירצו כאלה ופעם הבאה שהם בצפון הם גם יאספו כמה לעצמם... בקשר לידידה של חבר שלי (שקיבלה סלמנדרה), אנחנו מנסים לשכנע אותה שתשחרר אותו.

o r i 6 6 6

New member
צודק...

אבל כמו שאמרת לפני שתפנה לרשויות נסה להסביר לו שעדיף לשחרר אותם או להעביר אותן לגורם מוסמך..אם זה לא יעבוד דווח

naja

New member
היי לירון.

דבר ראשון, לפני שמגלגלים את הסיפור הזה הלאה, כדאי לברר האים באמת מדובר בסלמנדרות כתומות או במין דומה המיובא מחו"ל. אם אכן מדובר בסלמנדרה כתומה, אתה יכול לדווח למוקד של רשות שמורות הטבע-02-5005444 ע"כ ואולי הם יגיעו להחרים אותן. דבר שני-אם אתה מצליח לשכנע את הידידה שלך ו\או את בעל החנות לשחרר את הסלמנדרות האלה, תדאג לכך שזה יעשה במקום המתאים לכך(ז"א באיזור הצפון ולא באיזורנו-דבר איתי אם תצטרך יעוץ). דבר אחרון-אם זו חנות באיזור שלנו תיידע אותי. יכול להיות שאני מכיר במקרה את הבעלים ואני אצליח לשכנע אותו להפטר מהן.

Liron Samuels

New member
naja

ברור שלפני שאני לא בטוח במאה אחוז אני לא אעשה כלום, לכן גם לא נקבתי בשמות או בשום פרטים אחרים. עוד לא הספקתי ללכת לחנות (הרגע חזרתי מבית ספר...) אבל נראה לי די חשוד שמישהו תופס 3 סלמנדרות ובמקרה פתאום יש 3 כאלה לחנות חיות בסביבה... והמוכר עוד מבקש לשמור את העובדה שזה לא חוקי להחזיק אותם בסוד... ברור שאם הסלמנדרות ישוחררו, הן ישוחררו במקום מתאים. זה הדבר הראשון שאמרתי לחבר שלי במידה והוא יצליח לקחת את הסלמנדרות. בקשר לחנות - יש לך מסר.

naja

New member
קיבלתי את המסר.

לא מכיר את המקום(לא ידעתי שהוא קיים). תעבור שם ותבדוק דבר ראשון אם באמת מדובר בסלמנדרות כתומות ולא באיזה מין מיובא(גם זה לא חוקי למכירה, אבל זה כבר לא משנה). תעדכן אותי אם יש או אין התקדמות.

Liron Samuels

New member
בקשר לאישור...

זה סתם עניין פורמלי של להגיש בקשה ומוציאים אישור או שגם יש סיבה או קריטריונים לקבלת האישור?

למעלה