FIRST CONTACT כבר כאן?

goldy

New member
SHOW ME! SHOW ME

אני רוצה ליראות במו עיני, מולי ממש, חייזר אמיתי. עד אז - לא מאמין.

הכל ייתכן.... ../images/Emo112.gif

אין לי שום קושי להאמין שטיוח בסדר גודל כזה עלול להתרחש. בעצם, זה החלק היחיד בכתבה שאין לי שום ספקות לגבי זה שהוא אפשרי... גם אם האמת לצידך, קשה מאוד להתגבר על אמונות מקובלות ומושרשות בשילוב עם אינטרסים אישיים. תשאלו את גלילאו גליליי... אני באופן אישי מאמינה כרגע שאנחנו לבד ביקום ושאין אף אחד אחר בשום מקום. אבל אני אדם פתוח ולא איכפת לי שיוכיחו לי אחרת.

Bajoran Priest

New member
מה מוביל אותך לאמונה הזו?

כלומר, זה דבר אחד לא לקפוץ על כל "תיאורית קונספירציה" אודות טיוח מגע של האנושות עם חייזרים, אבל זה דבר אחר לגמרי להאמין באופן אקטיבי ש*אין* עוד יצורים חיים נבונים בשום מקום אחר ביקום. הרי מבחינה הגיונית, סביר שהתנאים להיווצרות חיים שהתקיימו בכדור הארץ, יתקיימו גם בעוד מקומות, אי שם ביקום העצום. כלומר, יכול להיות שהם קיימים ויכול להיות (משום מה) שלא, אבל מה מוביל אותך לאמונה ספציפית באחת האפשרויות?

שילוב של פסימיות ורומנטיקה.

איפהשהו זה נראה לי קצת נאיבי לקוות שיש עוד חיים על כוכבים אחרים. כלומר, זה מאוד נחמד לפנטז על זה, אבל לא שונה בהרבה מפנטזיות על סנטה קלאוס או פיית השיניים או שאר יצורים דמיוניים... וזה התקבע אצלי דווקא בגלל שלאנשים קשה להאמין בזה. כמו שאמרה פעם חברה שלי: "את רוצה לומר לי שבאף כוכב אין אפילו חיידק שיושב ומסתכל על עצמו??" היא הייתה בשוק מזה שאני חושבת ככה. דווקא השוק הזה עושה לי תחושה שאולי זה באמת נכון. תחשבו על זה: רק כוכב אחד. ובשאר המקומות - כלום. מדהים, לא?

נ.ב.

יש לך מזל שבטעות סימנתי שאני רוצה תגובות להודעה שלי. השירשור הזה מת כמו שרק שירשור מת יכול להיות!

פאגאן

New member
תגובה

אז הנה תגובה אחת; עד יכולה להיות פסימית עד מחר ואף מאוחר יותר אבל אין ספק בכלל שקיימים יצורים או צורות חיים אחרות (הומנואידיות או לא) במרחבי החלל וזו משום הסבירות המתמטית שהופכת את התאוריה לעובדה גם אם אנו לא רואים אותה וזאת מכיוון שביקום כל כך גדול שאת גבולותיו אנחנו ואף צאצאינו לא נוכל למפות אין שום סיבה מלבד יהירות אנושית מגוכחת לקבוע שאנחנו לבד. כל זאת כמובן מבלי להזכיר את אלפי האנשים הטוענים כי נחטפו, ועשרות אלפי האנשים שחזו בעב"מים. מקובל עלי שרובם הם בדיינים וחלקם פשוט זקוקים לאישפוז אבל תמיד בכל סיפור יש גרעין של אמת.

אין שום קשר בין מה שאמרתי לבין יהירות, להיפך

אפשר לטעון שאנחנו לבד בעולם מתוך יהירות, ואז הטיעון יהיה משהו ברוח "אנחנו הכי חשובים ומעניינים ולכן ברור שאין עוד מלבדנו!" א - אני לא טוענת טיעונים וגם לא קובעת קביעות, דיברתי על אמונתי האישית. ב - האמונה שלי הפוכה לחלוטין מיהירות.האנושות פשוט לא מעניינת, לא חשובה, חסרת חשיבות.ולכן היא גם לבד. לגמרי לבד. מקרה אחד שבו קרה שיש חיים על כוכב - so what. כמו שאמרתי בהודעה המקורית - לא איכפת לי שיוכיחו לי אחרת, אבל עד אז תחושת הבטן שלי אומרת כך. ולא, תיאוריות מתמטיות הן לא הוכחה בעיניי וגם לא סבירות סטטיסטית.

פאגאן

New member
תגובה

את סותרת את עצמך, קודם אמרת שזה שילוב של פסימיזם ורומנטיקה ועכשיו את טוענת (במוד מדכא משהו) שהאנושות לא מעניינת,חסרת חשיבות וכ'. רומנטי זה ממש לא ! מה גם שאפילו אם זה נכון ואנחנו חסרי חשיבות, אין בכך בכדי לטעון שאין חיים אחרים מקסימום לטעון שאנחנו לא מעניינים אותם מספיק בכדי ליצור איתנו קשר וזה לגיטימי, אבל ההבדל בין השתיים הוא עצום. ולגבי תאוריות מתמטיות\סבירות סטטיסטית את יכולה לקבל או לא אבל בסוף הם תמיד חוזרים לנשוך אותך בתחת. אלכס

למעלה