flail chest?

Perrymedic

New member
flail chest?

אוקיי חשבתי שאני יודע את ההגדרה לפלייל צ'סט ואז מצאתי את זה: A flail chest, by definition, involves 3 or more consecutive rib fractures in 2 or more places מישהו מוכן להסביר את ההגדרה הזו? מה כוונה ב2 מקומות או יותר?

nikonit

New member
מנסה...

flail chest או חזה מרחף / מרפרף הוא מצב בו חלק מבית החזה, או ליתר דיוק כלוב הצלעות ניתק מיתר בית החזה, ומתחיל להתנהג באופן עצמאי במהלך תהליך הנשימה ("נשימה פרדוקסלית" - כשבית החזה יורד הוא עולה, כשבית החזה עולה הוא יורד). אני משערת שזה מה שאתה מכיר. ההגדרה שהבאת מתייחסת לדרך ההיווצרות של התופעה. נראה לי נוח להסביר את זה על דרך השלילה:
אם צלע אחת תישבר במקום אחד, אז או שלא יקרה כלום (יתר הצלעות והשרירים הבין צלעיים יחזיקו אותה במקומה), או שחלק אחד יכנס פנימה (ואז הוא עלול לנקב את קרומי הריאה, וליצור פגיעות אחרות).
אם שתי צלעות סמוכות ישברו במקום אחד - כנ"ל: חלק אחד יכנס פנימה, ועלול לגרום לנזקים אחרים.
אם צלע אחת תישבר בשני מקומות - יתר הצלעות והשרירים הבין צלעיים יחזיקו אותה במקומה, או שהיא תגרום לנזקים כנ"ל. לעומת כל אלה, אם שתי צלעות סמוכות או יותר (זה מה שאני מכירה, כאן כתוב 3, את זה אני לא יודעת להסביר), ישברו בשני מקומות או יותר, רק אז יוכל להתרחש הניתוק המלא מיתר בית החזה, ותראה את החזה המרפרף. מקווה: א. שדייקתי; וב. שהצלחת להבין משהו מכל העסק.

amitzahavi

New member
הכוונה היא

שהצלע עצמה שבורה ב-2 מקומות... = - צלע X - שבר =====X=======X===== כלומר השבר הוא בין 2 נקודות שונות אך באותו צלע... ואז נוצר חלק שהוא לא מחובר (להזכירך הצלעות האליונות מחוברת גם מקדימה וגם מאוחרה ) .

amitzahavi

New member
הנה הופיע הסבר נחמד...הידד

כול זה בזמן שניסיתי לצייר צלעות בPAINT

Beigelman

New member
לפי ההגדה שלך - הסבר פשוט

לפי ההגדרה שלך מדברים על מינימום 3 שברים בשתי צלעות. ז"א מינימום 2 שברים בצלע אחת, ועוד שבר בצלע השנייה.

Beigelman

New member
-- טעיתי.. הנה ההגדרה הנכונה

מדובר של 3 או יותר צלעות סמוכות, כאשר כל צלע שבורה ב2 מקומות או יותר.

nikonit

New member
ביגלמן -

מה שכתבת זה תרגום של ההגדרה שפרימדיק הביא. הוא הביא אותה כי כנראה לא הבין למה הכוונה (סומכת עליו שאנגלית הוא יודע). חוץ מזה, צור קשר, אתה יודע באיזה עניין

למעלה