fog (again)

jony84

New member
fog (again)

אני רק לאחרונה הורדתי את com lag ושמעתי בפעם הראשונה בחיי את פוג. נראה לי כל בנאדם שישמע את השיר הזה (בגירסת הפסנתר באי פי ולא את הגירסא השניה) יגיד שהוא מהמם. עכשיו . רק רציתי להגיד שזה ממש מדהים אותי. שירים כאלה מראים לנו, לפחות לפי דעתי כמה כישרון יש ללהקה הזאת. היא מסוגלת ליצור שירים מהממים ולהיטים שיכבשו בערך את כל העולם עד לרדיו הכי מעפן בקוטב הצפוני אבל הם בוחרים שלא. הם רוצים לעשות מוזיקה בועטת יותר שעוברת גבולות....וזה מה שכל כך מושך אותי בהם...בין היתר כמובן חח...יש עוד הרבה דברים. בכל מקרה. אני אוהב שפה ושם הם משחררים לנו איזה שיר כמו פוג, כדי להזכיר לנו עד כמה בקלות הם קורעים את קולדפליי חחח סתם...עד כמה בקלות הם יכולים להיות כמו הלהקה שטוחנים בגלגלץ אבל הם בוחרים שלא. זהו...רק רציתי לציין... אה ולשיר הזה...פוג...יש את המילים הכי הזויות. בהתחלה מדברים על ילד שמסתובב בבית ואז על תנינים בתוך מערכת הביוב של ניו יורק. מעניין אותי לדעת אם למישהו יש פירוש לשיר הזה...

kittycatbone

New member
פוג שיר מדהים../images/Emo99.gif

גם בגירסא של הפסנתר וגם בגירסא הקצת "רועשת" יותר. (ויש שתיים או שלוש גירסאות אגב?
) בכל מקרה, אני מאוד מסכימה עם מה שאתה אומר, על איך שהלהקה לא "מסתנוורת" מההצלחה ועדיין מוציאה שירים מהסוג הזה. עדיף בשבילי לא להשוות ללהקות אחרות. בעיקר כי האלה שנחשבים לדומים (בלשון המעטה לפי מה שחלק מהאנשים בפורום אומרים.. אבל לא בהכרח לפי מה שאני מרגישה) לרדיוהד עדיין עברו לתחומים קצת שונים יותר במוזיקה. ורדיוהד גם התפתחו, אבל לכיוון שונה לגמרי... בכל מקרה, גם אותי יעניין פירוש לשיר פוג, כי אני לא לגמרי זוכרת על מה הוא..

Wet n Wild

New member
אגב באתר green plastic

אומרים שהשיר הוצג לראשונה בישראל ב-2000, איפה זה היה, ברוקסן? :)

לא...ממש לא

רוקסן היו בשנות התשעים העליזות... ב-2000 הגיעו רדיוהד לשלוש הופעות בישראל - שתיים בסינרמה בל אביב ואחת בקיסריה במסגרת קידום האלבום קיד איי (וכפי שהתברר אחר כך אמנזיאק). אני הלכתי לקיסריה ושם באמת ט'ום ניגן את פוג רק שהוא הציג את השיר כ Alligators in the Sewers of New York זהו

jony84

New member
פאק

איזה כיף לך...הלוואי הייתי מכיר את רדיוהד ב2000...הייתי אז רק בן 12 או משהו כזה... בכל מקרה לא הייתי הולך :(

מה לעשות..

גם אני הייתי רוצה להכיר אותם בתקופת דה בנדס...אבל הכרתי אותם רק חודש לפני של אוקי יצא...לחשוב כמה הופעות ברוקסן באמת יכולתי לראות (בתור ילד בן 10) באמת מעציב אותי קצת.....מצד שני יש גם הרבה יתרונות בלהכיר להקה מגובשת, יציבה עם המון חומר מאחוריה ולא רק לפניה....

noy_boner

New member
כן . זה היה בקיסריה והייתי שם

יש לי הקלטה של זה איפשהו .

Knives Out

New member
בקשר לתנינים-

יש מיתוס בניו יורק שתנינים גדלו בתעלות ומערכות הביוב של ניו- יורק. זאת מין אגדה כזאת. תחפש באינטרנט, מאה אחוז תמצא על זה מידע.

jony84

New member
אני כבר מכיר את המיתוס הזה

אבל...לא הבנתי את הקשר בין הילד לתנינים...כאילו...איך הבית הראשון מתקשר לשאר השיר. אולי יש סיפור מאחורי זה...

V e g

New member
Fog ../images/Emo41.gifexclusive../images/Emo41.gif

דווקא בא לי לדבר עליו. הסבר בהמשך...ואם כבר שיהיו המילים כמו תמיד...
There's a little child Running round this house And he never leaves He will never leave And the fog comes up from the sewers And glows in the dark Baby alligators in the sewers grow up fast Grow up fast Anything you want it can be done How did you go bad? Did you go bad? Did you go bad? Somethings will never wash away Did you go bad? Did you go bad?​
השיר לא רק נוגן בפעם הראשונה בישראל, הוא גם נכתב בישראל. אני תוהה לאחרונה אם יש לו קשר אלינו - אבל זהו בעצם הנסיון שלי לפרש: הילד שרץ מסביב לבית נולד למציאות של אלימות - למשל חיים במחנה פליטים, לחימה תמידית, עוני. ה-fog שיוצא מהביוב (אגב העשן שיוצא מהביוב בניו יורק, הוא אחד הדברים הייחודיים בעיר הזאת...לטוב ולרע, הוא בעצם עשן המלחמה, והביוב הוא המקום בו הוא גר... "baby alligators" הם ילדים קטנים שגדלים מהר במציאות הזאת, להיות מפלצות - מאבדים מהתמימות שלהם. תמיד אומרים שילדים הם תמימים, שהם אף פעם לא אשמים לא משנה מאיזה צד הם. אבל החינוך הרע שהם מקבלים ממנו, הגדולים, הופכים אותם גרועים כמונו. ואז תום שואל, "How did you go bad?" האמירה האחרונה, "Somethings will never wash away" - אינה אלא אמירת יאוש מהמצב, שלא ישתנה. תמיד קיים סיכוי שהשיר לא נכתב בהשראתנו, אבל אני מעלה את האפשרות.

jony84

New member
הסבר ממש יפה

אממ...גם הוא חוזר בסוף השיר על המשפט "האם נעשית רע?" נראה לי זה מין כזה משפט אירוני כי השאלה היא גם אם הרוע כירסם עד היסוד...האם הכל אבוד? האם באמת נעשית רע או שזה אילוץ כדי לשרוד. דיי אדיר שהם כתבו את זה בישראל וגם ביצעו את זה פה. אני ממש מקווה שהם יבואו שוב. אה ועוד משהו בקשר לתאוריה שלך...השיר נקטע מאוד מוקדם. כאילו יש הרגשה שאחרי הדיד יו גו באד האחרון הפסנתר ימריא אל תוך הנגינה ויעשה סיום גרנדיוזי שכזה (חח) אבל הוא נקטע ומסתיים מאוד מהר. אולי זה כמו החיים של הילדים שאת מתארת. הילדות שלהם נגמרת לפני הזמן. בכל מקרה לי הייתה תמונה קצת אחרת בראש (יחסית לתמונת הילד הרזה מאפריקה שמקבל קלצ'ניקוב ליד בגיל 7 שאת תיארת). אני חשבתי יותר על הכיוון של איך שאנחנו מתמודדים עם הפחדים שלנו כאנשים-עם כל העלילות והציזבטים. כאילו. אפשר להסתגר ולהתחבא כמו הילד שרץ בסיבובים בבית והאובך כאילו מחלחל לתוך הבית, לבנאדם וזה מכרסם. אמממ כאילו. מדבר על להסתגר מהפחדים של העולם החיצוני אבל אי אפשר להתחבא כי חלק דברים "לעולם לא ירחצו מפה". שיר שמדבר על התמודדות. פאק אני כל כך אוהב את השיר הזה...ממש יכול לרגש בקלות ועוד עם הקול של תום בשיר הזה שהוא מאוד אמיתי..מאוד שלו (לייב ).

kittycatbone

New member
תודה על ההסבר!

האמת מעולם לא הצלחתי (או ניסיתי כשאני חושבת על זה) להבין בדיוק את המשמעות של השיר, ככה שמאוד מעניין לקרוא את מה שכתבת
שיר מדהים ועכשיו אני גם בהחלט יכולה להגיד שמילים מדהימות. גם עובדה מעניינת בקשר לזה שנכתב בישראל! בכלל מוזר בשבילי (ומגניב!) שת'ום אשכרה כתב משהו כאן בארצנו הקטנטונת. ושהלהקה הזאת הייתה כאן.. אפילו יותר מפעם אחת. אולי למבוגרים יותר שגם אפילו זכו ללכת להופעה זה לא מיוחד כל כך. אבל אני בתור אחת שאוהבת בעיקר מוזיקה לועזית, לא יצא לי לראות עדיין פעם אחת הופעה של להקה שאני באמת *באמת* אוהבת. או שבכלל תבוא לארץ כשאני מודעת לעובדה שהיא קיימת (ולצערי זה ממש לא רק המקרה של רדיוהד). בגלל זה אני מקווה שבאמת יבואו לארץ עם יציאת האלבום החדש.

למעלה