forgiven -ניתוח 2

drorjs

New member
forgiven -ניתוח 2

גם אני מאוד אוהב את השיר אז החלטתי להביא משהו טיפה שונה. יסלחו לי אלו שזה לא נראה להם שונה מספיק מגרסתה של מאיה. אפשר לומר שזה משהו בין תרגום ישיר לניתוח. השתמשתי באותה חלוקה כמו מאיה כי בעיניי זו חלוקה יפה ומקובלת. Couldn’t save you from the start Love you so it hurts my soul Can you forgive me for trying again איך שאני קורא את השיר לשרון יש כאן צד אימהי מאוד. יש מישהו שהיא ניסתה להציל (כנראה מעצמו) זה אולי אהוב, או אולי בן או אח. בתרגום ישיר כתוב שהיא כלכך אוהבת אותו שזה כואב לה בנשמה. Your silence makes me hold my breath Time has passed you by הוא יושב בחדר בשתיקה. שתיקתו מכניסה אותה למתח וחרדה. למה הוא לא מדבר איתה? הוא קפוא, הזמן עובר על פניו. הוא פסיבי וכבר לא מעניין אותו כלום. Oh, for so long I’ve tried to shield you from the world Oh, you couldn’t face the freedom on your own Here I am left in silence שוב רמיזה לפעולה אימהית! מנסה להגן עליו מפני העולם, פחדה שהוא לא יסתדר לבד, שהוא לא נועד לחופש , שזה ידרדר אותו. You gave up the fight You left me behind All that’s done’s forgiven You’ll always be mine I know deep inside All that’s done’s forgiven הוא נכנע , כנראה באמת התאבד, השאיר אותה לבד, אבל היא סולחת לו ומבחינתה תמיד יהיה שלה. היא לא כועסת עליו. היא מבינה את חולשתו. היא צפתה את זה מראש (כמו שראינו בהתחלת הבית) I watched the clouds drifting away Still the sun can’t warm my face תיאור העצב של שארון... I know it was destined to go wrong You were looking for the great escape To chase your demons away היא אומרת שכבר הרגישה איך הכל ישתבש בסוף איך הנסיון שלה לעזור לו נידון להכשל.. הוא חיפש אחרי הבריחה מהחיים. לא יכל להתמודד עם הסערות בתוכו. I’ve been so lost since you’ve gone Why not me before you? Why did fate deceive me? Everything turned out so wrong Why did you leave me in silence? כאן קריאת צער אחרונה. היא איבדה את מטרת חייה, את האדם (הבן,האח, האהוב) שחייה סבבו סביב הטיפול בו וההגנה עליו. היא קיותה שהוא יחיה עוד הרבה אחריה (מאוד מזכיר מצב של אם ובנה) היא אולי מתחרטת על החלטות שקיבלה ואומרת שהכל יצא בסוף כלכך גרוע (אולי היה יותר טוב לא להגן כלכך אולי הייתה צריכה למצוא בשבילו דרך אחרת להתמודד) והכי כואב לה שהוא הלך בלי לומר משהו אחרון. משהו שאולי יכלה להתנחם בו. (בתרגום חופשי:"למה עזבת אותי בדממה?")

אזירפאל

New member
כל הכבוד, אהבתי ../images/Emo45.gif נכנס למאמרים ../images/Emo63.gif

אני מסכים עם הניתוח, ולדעתי חוזר בשיר הזה המוטיב האימהי מ-Our Farewell. אמנם לא אותו סיפור (שם האמא מתה ופה הבן מת) אבל בכל זאת אפשר להרגיש שזה נכתב נכתב על ידי אותו אדם.

Liquid Dreams

New member
אהבתי:0

והו, הזכרת אותי פעמיים
~מוחמאת
~ [~מפגרת~1] ניתוח מעניין, אהבתי את הקטע בסוף עם ה"יחיה הרבה אחריה" [~מפגרת~2]

Euterpe

New member
מעולה ../images/Emo45.gif

וכמו שאני אומרת כבר הרבה פעמים- 1. השיר האהוב עלי בTHOE בנתיים כי גם הלחן מדהים וגם המילים (ורואים את זה בכמות הניתוחים) 2. המשיכו לנתח, זה נורא מעניין :)

box 5

New member
*יוצאת לכמה דקות מהפינה הסמוייה*

חשבתי על זה, ונשמע לי שגם סמים נשמע דיי הגיוני... הסבר: Couldn’t save you from the start Love you so it hurts my soul Can you forgive me for trying again נשמע שכאן שארון מאשימה את עצמה, על זה שהיא לא הצליחה לגרום לו לא להשתמש מההתחלה... והוא כבר כועס עליה שהיא ממשיכה לנסות, כי הוא יודע שזה כבר אבוד, והיא מבקשת שיסלח לה שהיא שוב מנסה, שיבין אותה... Your silence makes me hold my breath Time has passed you by הוא בעצמו כבר יודע שזה עניין של זמן עד שהוא ימות/יתאבד, אז הוא שותק, כבר לא אומר לה שומדבר... הוא איבד תחושת זמן, כבר לא איכפת לו מכלום, הוא משלים עם זה שזהו... Oh, for so long I’ve tried to shield you from the world Oh, you couldn’t face the freedom on your own Here I am left in silence היא ניסתה הרבה זמן להגן עליו מהעולם הזה, של הסמים, אבל בסופו של דבר הוא השאיר אותה לבד, התעלם ממה שהיא אמרה לו... You gave up the fight You left me behind All that’s done’s forgiven You’ll always be mine I know deep inside All that’s done’s forgiven בסוף הוא וויתר, התאבד והשאיר אותה לבד... אבל היא לא כועסת, היא סולחת לו על הכל, כי יודעת כמה היא הייתה חשובה לו, אבל כמה היה לו קשה... I watched the clouds drifting away Still the sun can’t warm my face כבר הרבה זמן היא עצובה ואבלה עליו... מהחורף, ועכשיו כבר הגיע הקיץ, אבל עדיין, זה מרגיש בדיוק כמו בהתחלה... I know it was destined to go wrong You were looking for the great escape To chase your demons away היא יודעת שזה נועד להיגמר רע, היא ראתה את זה מאז שהוא התחיל להשתמש, הוא חיפש לברוח מהמציאות הנוראית שהוא היה כלוא בא, להשתחרר מה'שדים' של עצמו, מהפחדים והבעיות שלו... I’ve been so lost since you’ve gone Why not me before you? Why did fate deceive me? Everything turned out so wrong Why did you leave me in silence? מאז שהוא עזב היא אבודה... היא הייתה מעדיפה ללכת במקומו... היא כועסת על הגורל שלקח אותו ממנה, וכועסת עליו שעזב אותה... טוב גם ככה נדחפתי לך לניתוח =\ יאללה שבוע טוב ובהצלחה למי שיש הסטוריה מחר... *חוזרת אחרי כמה דקות לפינה הסמוייה שלי*

Liquid Dreams

New member
וואוו!

אהבתי מאוד!! [עכשיו זה כבר נהיה כמות ניתוחיםP:] אהבתי מאוד מאוד מאוד!!!!

../images/Emo60.gifכייף לקרוא פה את הניתוחים שלכם!

באמת.. כל שיר פתאום מקבל אצלי משמעות אחר.. מדהים בעייני!

למעלה