FRANCOIS BERTRAND ניצול מחנה בוכנוואלד עד....

FRANCOIS BERTRAND ניצול מחנה בוכנוואלד עד....

שלום ידידים ראשית אני מודה לענת על עזרתה לתקון העברית . כול הכבוד לך . כותב הספר מספר בפרטים הפינוי ממחנה בוכנוואלד למחנה דכאו זה היה אחד הפנוי אכי ארוך 21 יום נסעו כ5000 שבויים ברכבת מסע לבהמות ובקושי נשארו חיים כ500 אייתי חייב לתרגם מה שהוא כתב כי גם עמים אחרים סבלו לא פחות מהיהודים כך אני רצתי לשמור על שווין משקל וגם לדורות המשך כאן בארץ ישראל בתקווה שלא עוד מלחמה בכבוד רב סבא אריה

תחת השגרה של חיילי USA

מאלצים תושבי המקום NAMMERING לתת כבוד אחרון לקורבנות הרכבת המוות C

schlomitsmile

Member
מנהל
שום דבר לא מחסן אותי מפני התמונות האלה... לא משנה כמה כאלה כבר ראיתי, הן תמיד מצמררות, שואבות אותי...

Annie46

New member
מרגש

אמנם לא יכלתי להביט בתצלומים. אני יודעת מה יש בהם בלי להביט...
אבל האיש הנפלא הזה ברנטרנד - בזכות שכאלה העולם עדיין קיים. רק חבל שיש כה מעט מל"ו הצדיקים הללו, אנשים שיש אלוהים בלבם, שאכן נבראו בצלם - בלי הבדל דת, גזע, לאום ושאר השטויות. פשוט - בני-אדם.

אני מאד מודה לך סבא אריה

עבודת התרגום שלקחת על עצמך היא קשה מאד, טכנית- עברית היא לא שפת האם שלך. ולגבי הנושא - נושא מחריד וקשה, מוות כאב וסבל. אבל סבא אריה, מה שאתה לא מתרגם, ישאר תמיד מרוחק מעיניי ישראלים, המידע שאתה לא מתרגם לא יוודע לישראלים אף פעם, שמות האנשים ישכחו, התמונות שלהם, הסיפורים שלהם הכל יתפוגג כאילו לא היה. לא לחינם אמרתי לך שזהו גל העד הוירטואלי החשוב ביותר שניתן להעניק לאותם יהודים שנרצחו בשואה בייסורים על לא עוול בכפם. תודה לך סבא אריה, על שלקחת על עצמך משימה כה קשה, ואתה עושה אותה במסירות כה רבה.

סבא אריה, תודה לך!

אני מצטרפת לדבריה של ענת, וחושבת שמה שאתה עושה זה דבר כה חשוב ומבורך, בזכותך ישראלים רבים ידעו מה קרה. אנא המשך בפועלך המבורך!!

למעלה