Freeletics

davesh

New member
Freeletics

מישהו שמע על תוכנית האימונים הזו? בגדול, זו תוכנית אימונים יחסית קצרים (15-25 דק') באינטנסיביות גבוהה, כנגד משקל גוף בלבד.
ממה שראיתי באינטרנט, כנראה שמקורה בגרמניה.
ממה שראיתי בחדרי הכושר ובטלוויזיה, קרוס טריינינג זו השיטה הפופולרית כיום. לי היא לא ממש מתאימה כי אני חושש מפציעות בגילי המופלג כתוצאה מתנועות לא נכונות.
עבודה כנגד משקל גוף נראית לי יותר "בטוחה". אז שיטה זו הגיעה כבר לארץ?

MidNight Flame

New member
חיקוי של קרוספיט (ולא קרוס טריינינג)

למה אתה חושב שהפרילטיקס מסוכן לך פחות? ומה "גילך המופלג"?
למיטב ידיעתי אין פרילטריקס בארץ.

davesh

New member
התרגילים נראים לי פחות מזיקים לגוף

הבעיה שלי עם קרוס פיט היא בעיקר עם התרגילים שמשתמשים במשקולות, ולא באלה משמתמשים במשקל גוף בלבד. התנועות הלא מבוקרות כגון CLEAN & JERK ו-SNATCH. או ההנפות של משקולות ה-KETTLEBELL.
לדעתי השילוב של תנועה לא מבוקרת ומשקולות כבדים יוצר פוטנציאל גבוה לפציעות.
אני יודע שאתה מדריך קרוספיט, ואתה מטיף של השיטה, אבל היא לא מתאימה לכל אחד. כשאני רואה מתמנים סוחבים צמיגים ענקיים של טרקטור, או דופקים עליו עם פטיש 5 ק"ג זה קצת מרתיע מבחינתי. זה אולי התאים לי כשהייתי בשנות ה-20 וה-30 המוקדמות כשהיו לי אנרגיות מטורפות, אבל פחות בגיל 45. כבר אין לי את רמות הטסטוסטרון של ילד בן 25.
השיטה נראית לי יותר מידי "אקסטרימית". ה-FREELETICS לקחה מה שטוב בקרוספיט מבחינת אינטנסיביות, מבלי להרתיע את האדם הממוצע.
היתרון של FREELETICS זה שמה שצריך בשביל להתאמן זה זוג נעליים טובות ומזרן דק. גם השיטה הזו לא קלה בהתחלה, אבל אני יודע שתוך שבועיים אתה רואה שיפור משמעותי בכושר שעושה את כל הסבל ההתחלתי לכדאי.
ממה שראיתי באינטרנט, הם מאד מסודרים. יש להם כבר אפליקציה מסודרות לסמארטפון שמלווה אותך תוך כדי אימון, ויש תוכניות אימונים מסודרת ומעקב אחרי ההתקדמות. אתה יכול אפילו להשוות תוצאות מול מתאמנים אחרים.
האם לקרוספיט יש תשתית כזו?

MidNight Flame

New member
קראתי את התגובה שלך וכל מה שראיתי זה

"הבעיה -שלי", "התנועות הלא מבוקרות". אין לך מספיק ידע כדי להביע דיעה לגבי זה בכלל - ניסית?
אני מדריך קרוספיט בהכשרה ואני ממש לא מטיף של השיטה והחשיבה שאני כזה מוציאה לי את החשק להמשיך את הדיון.
בהצלחה.

davesh

New member
אולי הגזמתי כשכיניתי אותך "מטיף" של השיטה ...

אבל בתור מדריך מוסמך, אתה כן חסיד של השיטה, ולא ממש יכול להיות ניטרלי.
אני לא תוקף אותך או את השיטה. רק ציינתי שהיא לא מתאימה לי.
אני אמנם לא עברתי הסמכה כלשהי בתחום הכושר הגופני, אבל אחרי יותר מ-25 שנה של אימון בחדרי כושר, קריאה של המון חומר וצפיה באינספור סרטים בנושא ובכלל, התענינות כללית, אני יכול לומר שיש לי ידע כלשהו.
ראיתי גם סרטונים ביו-טיוב המדגימים תרגילי קרוספיט, ראיתי מתאמנים בחד"כ וראיתי גם קטעים מתחרויות בחו"ל, ולכן אני לא צריך לנסות כדי לחוות דיעה, בעיקר לאור העובדה שיש לי הרבה נסיון בתחום הכושר.
רוב התגובות של האנשים בקטעי הוידאו הן לגבי התנועות הלא "נקיות", וה-CHEATING בתנועה.
אני חושש מפציעות. כושר ההתאוששות שלי הוא לא מה שהיה פעם ...
אני יכול להעיד על עצמי שהתאמנתי 25 שנה רצוף בחד"כ (אפילו יותר מזה, אבל אני לא סופר את ההתקופות לפני הצבא), וחוץ מדלקת בכתף וגב תפוס אחד כתוצאה מתנועה לא טובה בסמיט משין, לא סבלתי מפציעות בכלל.

האם לך יש מתאמנים בגילאי 40++? עד כמה הפציעות נפוצות בקרוספיט, ובעיקר לגילאים היותר מבוגרים?

מאמן לא צריך להיות

ניטראלי, הוא צריך להיות עם ידע ,מקצועי ועם יכולת העברת הידע. ברור שיש לכל מאמן שיטה ותפיסות אימון משלו , עם זאת אינני מכיר שיטה או תרגיל שלא מתאימים אלא ביצועים לא נכונים, או שלא הותאמו ליכולות המתאמן וזה יכול להיות גם כנגד משקל גוף ,משקולות, קטלבל או דלגית.
אני אינני מדריך קרוספיט אך מכיר את השיטה ואיני רואה בעיה להתאמן בה גם בגילך ואף בגיל "זקן" יותר, כל עוד אתה עושה אותה בהתאמה ליכולות ובהדרגה - מה שנכון לכל שיטה .

MidNight Flame

New member
יש לי מתאמן בן 47 שמשך שבוע שעבר 170 קילו דדליפט

אישתו 46 משכה 105 אגב. אלה מתאמנים אישיים ועם רובם המוחלט אני עושה מעט מאוד קרוספיט.

רוב הזמן נח

Well-known member
אין חוקים קבועים בקרוספיט

יש המון תרגילים שאפשר לעשות לא חייבים לעשות את כולם. תבחר מה שמתאים לך
העיקר שמקום האימון לא יתבצע בחדר כושר מודרני כל שהוא, כי זה כשלעצמו פוסל אותו מלהיות אימון קרוספיט

למעלה