French Hip-Hop Essence Vol. 1

ChRoNoNaUt115

New member
French Hip-Hop Essence Vol. 1

אז כן, רובכם (אם לא כולכם) לא מבינים את השפה הזאת, אבל תסכימו איתי שהיפ הופ צרפתי זה תענוג אמיתי, אפילו אם לא מבינים מזה מילה. האסנס הזה פותח סדרה של אסנסים, ולכן הוא לא מתמקד באף סגנון, אמן, או כל דבר אחר. הוא בסה"כ אוסף קצר של שירים טובים בצרפתית. האסנסים הבאים יתמקדו כל אחד בז'אנר אחר בהיפ-הופ הצרפתי. בינתיים, תשמעו, תהנו, תגיבו. הנה הלינק - בדיוק כאן 1. Passi - Tu C Ki Jsuis - אני אוהב את השיר הזה בעיקר בזכות האנרגיות המטורפות שלו וההפקה המשובחת הזאת. הפזמון מאוד מזכיר את "איך קוראים לי" של קוואמי דה לה פוקס. tu c ki jsuis? passi! [אתה יודע מי אני? פאסי]. סתם דומה, הצחיק אותי. 2. Manau - La Tribu De Dana - אחח Manau..ההרכב הכי..מוזר, אפשר להגיד, שאי פעם נולד. המוסיקה שלהם מתבססת על שילוב בין Celtic Music (מוסיקה אירית/סקוטית כזאת) לבין מקצבים של היפ-הופ. מה שהופך אותם ליותר מוזרים, זה שלא רק המוסיקה שלהם מתבססת על זה, אלא גם הליריקס של כל השירים שלהם..האווירה, ההפקה, והמילים נותנים לך הרגשה שאתה נמצא באירלנד, או בסקוטלנד, של ימי הביניים. כמובן, לא כל השירים מדברים על זה, אם כי תמיד יש תחושה כזו בשירים שלהם. ולמרות זאת, זה תמיד נשמע שהם מחדשים, תמיד יש גיוון ושינוי. השיר הזה הוא השיר שפירסם אותם, הסינגל הראשון מהאלבום הראשון (Panique Celtique). רוצו לשמוע גם את האלבום, מאוד מומלץ. 3. IAM - Second Souffle - אני בטוח שכולכם שמעתם על ההרכב הזה. אם לא, הגיע הזמן. זה, פשוט ולעניין, שלושה ראפרים מתוך ההרכב מריצים שלושה וורסים ומראים שהם יודעים לעשות את זה. 4. Sniper - Grave Dans La Roche - למרות שהיו להרכב הזה כמה התבטאויות נגד ישראל, אנחנו פה בשביל המוסיקה ולכן זה לא מנע ממני להוסיף שיר שלהם לאוסף. שיר מעולה, אנרגיות מטורפות. שמעו את כל האלבום על הדרך, שם האלבום כשם השיר. שווה שמיעה. 5. Saian Supa Crew - Ragots - ההרכב הכי טוב בצרפת, ואולי גם בכלל. החבר'ה האלה הם סוג של סופרגרופ (6 ראפרים, 4 DJים/מפיקים), והכל מתחבר פשוט כל כך טוב שזה לא ייאמן. הם עושים מוסיקה מאוד מגוונת, אין סיבה לתת דוגמאות, הם עושים הכל. השיר הזה לקוח מתוך אלבום הבכורה שלהם, KLR, שקרוי על שמו של חברם להרכב שנפטר מספר חודשים לפני יציאת האלבום. 6. שי360 - מה שראינו (מארח את Spliffolitiks (ג'ינג'י) - טוב, לא חייבים להיות צרפתים בשביל לעשות היפ-הופ בצרפתית. שי360 הקנדי/ישראלי, המוכר לכולנו, מארח את הראפר הבלגי ג'ינג'י (או Spliffolitiks בשמו היותר מסובך). למען האמת, שי360 מאוד מעצבן אותי בעברית, באנגלית הוא לא רע בכלל, אבל בצרפתית הוא מצויין. ג'ינג'י ראפר מעולה. הייתי חייב להכניס את השיר הזה. מתוך "חי" של שי360. 7. Oxmo Puccino - Le Cactus De Siberie - את הראפר הזה הכיר לי בן דוד שלי, ואני אודה לו עד יום מותי. תוך קצת יותר מחצי שנה שאני מכיר אותו, הוא הפך לאחד מהראפרים האהובים עליי. הפקות מעניינות מאוד, ליריקס מעניין מאוד (המון מטאפורות ומשחקי מילים), והקול שלו מתאים את עצמו לכל ביט שהוא מקבל ככה שהוא תמיד יושב כמו שצריך ונשמע טוב. זה מתוך האלבום השלישי שלו, שנושא את שם השיר הזה. מאוד מומלץ. (יש לו אלבום שלם של ג'אז היפ הופ, רוצו לשמוע גם את זה..Lipopette Bar הוא שמו). 8. Manau - Le Chien Du Forgeron - חזרנו אליהם. ההפקה הזאת היא פשוט תענוג, אפילו לא צריך לחפור על זה יותר מדי. פשוט תשמעו. 9. Rohff - Le Son Qui Tue (Feat. Natty) - קצת שינוי. זה פשוט באנגר מצויין של ראפר בשם Rohff יחד עם איזו אחת בשם Natty (שהאמת, אין לי מושג מי זאת..). הפקה בסגנון מזרח תיכון כזה, פשוט כיף לשמוע. 10. IAM - Noble Art (Feat. Method Man & Redman) - ו....שוב הם, IAM, אבל הפעם זה שיתוף פעולה בין שלושה ראפרים מתוך ההרכב לבין שניים מהראפרים האהובים עליי - מת'וד מאן ורדמן. הפקה קלילה כזאת, וורסים מעולים אחד אחד - שיר כיפי בטירוף, בקיצור. טיפה אנגלית, מה יש?
11. NTM - Laisse Pas Trainer Ton Fils - (ראשי תיבות - Nique Ta Mere, "לזיין את אמא שלך" בתרגום חופשי לעברית). אחד מההרכבים הנחשבים והטובים בצרפת. שיתפו פעולה עם נאס וזכו להכרה עולמית. זהו שיר מתוך אלבומם הרביעי, Supreme NTM (1998). השיר פונה בעיקרון להורים ומבקש מהם לכבד את הילדים שלהם, להקשיב להם, אך לא לתת להם להתדרדר. נשמע קצת קיטשי וטיפשי? אולי, אבל הם עושים את זה מצויין, אז למי אכפת? 12. Oxmo Puccino - Laisse Moi Fleurter - יאללה נו, עוד שיר שלו. פשוט מדהים. ההפקה הזאת, הביצוע הזה, הליריקס הזה. וזה סתם שיר על זה שהוא מפלרטט עם מישהי, אבל פאק..הוא עושה את זה כל כך טוב! 13. Saian Supa Crew - J'avais - ואיך נסגור את האסנס הזה יותר טוב, אם לא בעוד שיר של סאיין סופה קרו? זה סגנון שונה לחלוטין ממה שהיה פה קודם. תשמעו, תהנו, ורוצו לשמוע את האלבום ממנו השיר הזה לקוח (X-Raisons). מקווה שתורידו, מקווה שתשמעו, מקווה שתהנו, ותגיבו.
להזכירכם: לחצו כאן

מוריד...

בלי MC Sollar? אולי לא כל כך שומעים אותו היום אבל בתור אסנס הוא חייבים להיות מיוצג כאן.

ChRoNoNaUt115

New member
האמת?

טעות די מרה שלי. אחרי שפרסמתי את ההודעה ב-101 קלטתי שמסיבה שלא ברורה לי שכחתי להוסיף אותו פה. לא נורא, לפעם הבאה.

dune d

New member
שחכתי לגמרי מזה

הורדתי וממש נהנתי ,יופי של אוסף...

DoubleD

New member
../images/Emo15.gifטוב אני לקחתי את זה בתור המלצות...

למרות שאני מכירה כמה שירים ואומנים מעולים שציינת פה (כמו נובל ארט עם הקליפ המטורף http://youtube.com/watch?v=8x9oHaE0edA ), הורדתי את כל השאר ונהנתי מאוד ! (חוץ מOxmo Puccino שממש לא התחברתי לחרא שלו
) אבל אם כבר נעים לאוזן אז גם Motorisk Afasi feat. Filthy - Le Parkour - שזה אחלה שיר והמלצתי עליו מזמן אבל לא מזיק להמליץ שוב וגאדמיט, איך איך לא הזכרת את מאט, Matt Houston.. מלך הR&B הצרפתי (טוב אני הכתרתי אותו כי הוא באמת טוב ואני לא מכירה הרבה כאלה בצרפתית שעושים את זה טוב !!:) בקיצור בכל מה שקולו הטהור נגע - שווה שמיעה, אז להריץ עליו חיפוש חופשי.. כל הכבוד על ההשקעה :)

ChRoNoNaUt115

New member
א. תודה.

ב. לגבי Oxmo Puccino, לא קל להתחבר לחומר שלו..זה קצת שונה..אבל כשמתחברים אז נתפסים על זה חזק, תאמיני לי. ג. R&B זה כבר עולם שלם לגמרי, יש אמני R&B צרפתים מעולים..לא חקרתי את העניין יותר מדי לעומק, אבל אחד האמנים שהכי אהבתי הוא בחור ששכחתי את השם שלו לצערי הרב אז לא עזרתי פה בכלום, אבל אני אנסה לברר בימים הקרובים. ד. תודה גם לdune d, שמח שנהנית.

moshe alfasi

New member
מקפיץ!

אחד הדברים הכי טובים ששמעתי למרות שלא הבנתי חצי מילה מכל מה שהלך פה... אבל זה נשמע פצייץ!! יאמאן דוד, שיהיה בתענוגות :))

למעלה