From Dust

IceL

New member
From Dust

שבת שלום. אני ICEL, ואני חדש כאן. הסיפור הבא הוא למעשה סיפור המד"ב/פנטזיה היחיד שכתבתי עד סופו. יש לי עוד כמה שכתבתי רק שניים-שלושה פרקים ראשונים, ולכן אני לא חושב שראוי להציג אותם. אבל תהנו ממה שיש, אני מקווה. ========= From Dust המערה הייתה קרירה. זה היה צפוי, משום שהיא שכנה בצפון הרחוק. ועדיין, הכפור לא היה אותו כפור של הצפון, היה בו משהו קדום יותר, משהו מרושע. האבן הגדולה, מכסה הקבר, החלה לרטוט, כאילו משהו דחף אותה מלמטה. חריקות נשמעו כאשר מישהו- או משהו- שרט בציפורניו את ציפוי הברזל שעטף את הלוח הכבד. לוח האבן עצמו היה מכוסה בציורים עתיקים, חלקם מחוקים כל כך שאפילו האדם בעל הראיה הטובה בעולם לא יכל לראותם. ובכל זאת, הציורים הללו זהרו באותה אור כחול-ירקרק מסתורי שאפף את קירות המערכה. קול החריקות נפסק לרגע ולאחריו נשמע קול תנופה, האבן הגדולה שכיסתה את הקבר התנפצה, רסיסה עפים לכל עבר. מתוך הכוך אותו היא כיסה קמה דמות לבושת שחורים, פניה לא נראות. היא ניערה בתנועה אחת את האבק מבגדיה ונעמדה, שריונה משקשק. "ער, לבסוף," היא מלמלה לעצמה, "אני תוהה מה לקח להם כל כך הרבה זמן." *** האדמה הקפואה הייתה מכוסה גופות. השלג כבר לא היה לבן, אלא אדום, כשהקרח התערבב עם דמם של הנופלים. השלג העלה אדים במקום בו שכבו הגופות, חמות עדיין. הקרב נערך לא מזמן, אך רוחותיהם של המתים כבר מזמן נעלמו אל תוך האבדון. צעדיה של הדמות בשחור נשמעו בברור על רקע הדממה שאפפה את שדה הקרב, ובכל מקום שעברה, שפופה וחולנית, גופות הצטמקו והפכו לשלדים, שהפכו לאבק, בעוד שהצל השחור על רקע הקרח התמלא חיים מרגע לרגע. שיעול חנוק הפר את השקט, מחווה שנראתה לא שייכת למקום מוכה המוות. הדמות, שריונה השחור מצלצל בחדות, הסתובבה אל עבר אחת הגופות. "חי," מלמלה לעצמה ברעב. היא התקרבה אליו, צעדיה מותירים עקבות מתות בשלג. "מים," ביקש האיש הגוסס בתחינה, בקושי מסוגל לדבר. הדמות השחורה כרעה לצידו, תופסת בידה חופן שלג, שנמס ברגע שאצבעותיה נגעו בו. הוא ניגש אל האיש הגוסס, מתכוון לתת לו את המים, אך ידו לא פנתה אל פיו, אלא אל גרונו. האיש אפילו לא הבין מה קרה כאשר היד האפלה נסגרה בכוח כדי לחנקו. שתי מילים בלבד יצא מגרונו ברגעים האחרונים של חייו, "מי אתה?" שאל, כשגופו מתפורר במגע המת. "מוות," ענתה הדמות אל האפר. *** הם היו שלושה. שלושה אנשים לבושי פרוות שצעדו בשבילי הצפון באמצע סערת שלגים, לא מודעים לסכנה האורבת להם. ללא כל עזרה, מבלי שהשמיע קול, יצאה דמות מבין הצללים, נועצת את ציפורניה בבטנו של הקורבן הראשון. האחרים, שומעים רק צרחה המומה מבין מסך השלגים, שלפו את חרבותיהם ורצו קדימה לעזור לחבריהם. הראשון נפל, אגרוף פלדה כבד מונחת על ראשו. השני תקף, מכוון את חרבו אל עבר הדמות המסתורית. החרב לא הספיקה להגיע ליעדה לפני שידו של התוקף נכרתה באלימות, מתיזה דם לכל עבר. שניים מהם התעוררו כעבור כמה שעות, קשורים לסלע גדול על ראשו של הר. ידיהם ורגליהם מוסמרו לתוך הסלע, בכוח שאפילו החזק שבאדם לא יכל לדמיין. הדמות השחורה עמדה מולם, משתעשעת בסכין שלקחה מאחד מהם, חורטת אותיות בכתב זעיר ובלתי קריא על גופם. מראש ההר זרמו נהרות של דם, מכתימים את השלג באדום חולני, לא שפוי. ערפל שחור התערבל וכיסה את פסגת ההר, חוסם את הראות לחלוטין. קול של בכי נפסק לפתע שסובבה הדמות בשחורים את הסכין בתוך ביטנו של איש, אבריו נשפכים כלפי חוץ. חברו הכפות לידו התעלף מיד, ראשו נשמט על חזהו. "הרוג אותם וגמור עם זה," אמר קול משום מקום, מכל מקום, "מה התועלת בכך?" שאל. "אתם עדיין לא מבינים את הנפש," ענתה להם הדמות בשחורים, "וכנראה לא תבינו, אבל זה לא משנה, השגתי את כל הכאב שהייתי צריך." הוא קם, שיסף את גרונו של האדם האחרון, ובנקישת אצבע, הגופות נעלמו והפכו לאפר. "אנו שמחים שסיימנו את העניין הקטן הזה," נשמע שוב הקול מכל מקום, "הגיע הזמן לחזור לעסקים, ישנת זמן רב מידי." "באמת תהיתי מה עיכב אתכם?" שאלה הדמות בשחורים בעודה קמה על רגליה, מהלכת מצד לצד, משועממת. "העולם הזה היה בשל כבר לפני עידן ועידנים, הם לא הפסיקו להילחם מרגע הבריאה," היא צחקה לפתע, "אפילו הבריאה הייתה מלחמה, תאונה, כמה אירוני." "היינו עסוקים," אמר הקול, "ומלבד זאת, מלחמה מתמדת היא לא הקרקע הטובה ביותר, בדיוק כמו שלום נצחי. היינו צריכים לחפש את התקופה הנכונה, היא הגיעה כעת," נראה שהערפל פונה מטה, לכיוון שדה הקרב מלא הגופות, כאילו הוא מביט לשם. הדמות האפלה עקבה אחרי מבטו, "אתם מתכוונים לעלפים?" שאלה. "הם עשו צרות מאז ומתמיד. משום מה עכשיו קם אחד מהם שממש יודע מה הוא עושה." הערפל התערבל בקול צחוק, "כמובן שהוא קם, שין, האירועים בעולם הזה תוכננו כך שהוא יקום, כדי להכין את האדמה ליום הזה, אתה יודע זאת." שין הנהן בקדרות, "כן, אני יודע. זה עדיין לא הופך את המשימה לקלה יותר. העלפים שולטים בעולם, אחיזתם איתנה, קשה יהיה להדוף אותם." "לאירועים יש הרגל מגונה, שין," צחק הקול שוב, "הוא נוטים לפנות לאן שמכוונים אותם. בגלל זה התעוררת, לשם כך נשלחת לכאן. יום יבוא והשליטה שלהם בעולם תחלש." ובמילים אלו נעלם הערפל, ושין צחק בקול רם. "עכשיו, זה מתחיל להיות מעניין".

Rivendell

New member
תגובה

תראה, זה כתוב לא רע, יש לי רק שני תיקונים לשוניים, והתיאורים מאוד אמינים וכתובים טוב. אבל מה - הסוף מאוד לא ברור. אני מציעה לחדד אותו. והתיקונים:
כל עזרה, מבלי שהשמיע קול, יצאה דמות מבין הצללים, השמיעה. דמות היא נקבה.
קול של בכי נפסק לפתע שסובבה הדמות בשחורים את הסכין בתוך ביטנו של איש, "כש"סובבה.

Yuli Gama

New member
תגובה

אין לך כאן עדיין סיפור, התחלה לכל היותר. מה הרעיון שניסית לספר? מה ניסית להעביר? אני הבנתי שקיימת דמות מסתורית, "מות" או משהו קרוב לו שיצא מתרדמה ארוכת שנים (אל תוך עולם דמוי טולקיאני) ועכשיו הולכת להפוך סדרי עולם. למה? מדוע? מי נגד מי? את כל אילו לא מצאתי. אני אשמח אם תציין(בשיכתוב, או פשוט בתגובה) מה בדיוק ניסית לספר, כדי שיהיה ברור יותר. כמה הערות על הכתיבה. 1) אל תתלהב מסצנות האלימות. תן להם לזרום לאט, להתרחש. אצלך יש "בא", "חתך", "טלש", "דם" , "מות". התאורים שלך לא רעים, אבל אתה יכול לכתוב אותם הרבה יותר טוב. לא יותר אלים, אלא פשוט יותר טוב. כרגע זה נשמע כמו כל סצנת רצח באלפי ספרי פנטזיה. מישהו לא ידוע, רוצח מישהו אחר לא ידוע. בתור קוראת זה אמור להדאיג אותי? לזעזע? לא מספיק תיאורי הדם, צריך שיהיה לי אכפת מהרצח ומהאלימות עצמה. 2) הכי הכי מפריע בעולם זה ההכי מגניב מגניב שלך. ובשביל הטוב בעולם, החשוב בעולם, המפחיד בעולם, ומה שלא יקרא בכל העולם כולו-פשוט אל תעשה את זה. מקווה שאתה תבין למה התכוונתי. 3) עלפים? למה לא בני לילית? יש בסיפור עוד כמה נקודות ללטש, אבל הבעיה העיקרית שלו זה חוסר התמקדות על המתרחש. המלצה, תחליט מה בדיוק אתה רוצה לספר. למה זה חשוב, ולמי (אני מתכוונת למי מהדמויות בסיפור) ואז תשכתב. סה"כ האווירה, השלגים, הרוח, זה מקום מצויין לסיפור, רק תשכתב, ומעניין לראות מה יצא. מחכה לגרסה משוכתבת.
נ.ב אם אתה רוצה הבהרה בקשר לאחת הנקודות, רק תגיד :)

IceL

New member
תגובה לתגובה

התגובה מסודרת לפי סדר הדברים שנאמרו: את אולי רואה את זה כהתחלה בלבד, אבל מבחינתי זה סיפור, מכיוון שמראש לא חשבתי להמשיך אותו. אני לא יודע אם זה נשמע אמין אבל אין לו מטרה, היה לי רעיון מסוים, וכתבתי אותו. הסיפור הקצרצר הזה בה להביא לידי ביטוי סגנון מסוים שעוד לא ניסיתי, ורץ אצלי כמה זמן בראש- הקטע של כתיבה ללא התיחסות ישירה לדמויות הפועלות, כתיבת סצנות אלימות מעבר לסתם קרב של שליפת חרבות. יכול בהחלט להיות שזה לא יצא כמתוכנן, ננסה שוב בהמשך. 1. לקחתי לתשומת ליבי. כמו שכתבתי למעלה זאת התנסות חדשה. ניסיתי להעביר לקורא תחושת רתיעה (ככה כותבים?) כללית מאלימות חסרת כל מטרה, רק לעונג של הדמות המסתורית בשחור. כנראה שזה לא עבר כראוי. 2. לא הבנתי כלום
, מצטער. 3. כי אני לא אוהב את המונח בני לילית, אני מעדיף עלפים. העדפה אישית. לסיכום, אני בספק רב אם אשכתב את הסיפור המסוים הזה, מלבד תיקון שגיאות הכתיב, אבל בהחלט יכול להיות שאכתוב סיפור דומה עם אותה המטרה.
תודה.

Yuli Gama

New member
תגובה לתגובה לתגובה

זה תירוץ. אלימות, בלי מטרה ורעיון לא מספיקה כדי ליצור סיפור.היא נשארת בגדר תיאור אלימות נטו. בגלל חוסר הספיציפיות, בגלל שאין לקורא שום חיבור לאף אחד מהדמויות, האלימות לא עוברת היטב. יותר מזה, היא אפילו לא מספיק אכזרית כדי לזעזע בתור תיאור. אם תחיי את הדמויות, לפחות את הדמות השחורה. תיתן לה מוטיבים, רצון, מטרה (כל דבר) לפחות אפשר יהיה להבין מה מתרחש. אין לי שום דבר נגד סצנות אלימות, אבל כדי להפוך אותם לסיפור צריך שיהיה להם גם מסגרת הגיונית. 2) התכוונתי שאתה נוטה לביטוי הגזמה מהסוג "הכי בעולם", "סיכוי אחד למליון" וכו'. אל תנסה להקצין כדי להישמע משכנע. אם הקורא לא קונה את הסיפור ההקצנות לא יעזרו. נ.ב 1)תקרא את לקסיקון-טרקי סיטי. הקישור אליו מצוי בטאגליינס (השורה הרצה למעלה). 2) אני מאוד שמחה שאתה מנסה להמציא סגנון ספרותי חדש. אבל "אין חדש תחת השמש". לא מספיק שהסגנון שלך יהיה חדש (שהוא לא), או נדיר (אפילו לא קרוב). הסיפור שלך צריך להיות קודם כל כתוב טוב, ובשביל זה צריך להיות מוכן לשכתב.

IceL

New member
ועוד תגובה

נתחיל מהסוף: לא הבנת אותי נכון, לא אמרתי שאני מנסה להמציא סגנון חדש אלא שזה סגנון חדש בשבילי שעוד לא כתבתי בו. וחזרה להתחלה: תודה על הערות, אני אפנים את הצעותיך.

למעלה