fsh גבוה ואישור ivf

BIO6

New member
fsh גבוה ואישור ivf

צריכה עצה...לפני ארבע חודשים הצטרפתי לכאן כיוון ואז התגלתה אצלי בעיה של fsh גבוה -תוצאת הבדיקה אז הייתה 52 .
אני בת 35,יש לי שני ילדים בני 2 ו4 שהכניסה להריון איתם היתה ספונטנית ,.לאחר שנה של נסיון להיכנס להריון פתאום נעלם לי המחזור וכשהוא סוף סוף הגיע התקבלה התוצאה המדהימה הזאת. מאז התחלתי מעקבי ביוץ (US+דם) שהראו שאני עוד יכולה לבייץ ושלא הכל נגמר,תוצאות ה FSH בשני מחזורים מאז היו תקינות. בהתייעצות עם הרופאה שלי הוחלט על מעבר לIVF ועד לאישור המשך מעקב ביוץ רגיל,ללא תרופות למעט DHEA .כחלק מהבדיקות לפני אישור לIVF בצעתי שוב פרופיל הורמונלי ביום שלישי למחזור ואחרי חודשיים בהם קצת התעודדתי שוב חזר לו הFSH הגבוה - תוצאה של 21 שריסקה לי את התקווה לחלוטין.
השאלות שלי הן 1.מה הסיכוי כעת לאישור IVF ? (הטפסים לבקשה נשלחו יום לפני תוצאות בדיקות דם אחרונות.)
2. האם כדאי לי לבצע בדיקת AMH ? הלכתי כבר פעמיים לבצע אך לא בצעתי בגלל שפחדתי מהתוצאה ,אם היא גבוהה וטובה זה יכול להיות נהדר ונותן תקווה ...אבל אם היא תהיה נמוכה:( אני לא יודעת איך להתמודד עם זה...האם באמת יש צורך לעשות
אשמח לשמוע איזה סיפור הצלחה עם FSH גבוה ...מישהי שמעה?

סליחה על כל השאלות אני פשוט לא יודעת מה עושים עם כל זה...מאוד מבולבלת

anguly

New member
מה היתה הרמה כשהיה תקין?

זה מאד אופייני שיש תנודתיות כשמתחילה לרדת הרזרבה השחלתית, אם כי בדרך כלל התנודות לא כל כך דרמטיות של 52 ותקין בהבדל של חודש.
אני חושבת שלאור גילך ולאור התנודתיות, יש תקווה, אבל צריך לחכות לחודש שבו הFSH נמוך, ואז יש סיכוי להצלחה.
מבחינת אישורים אני לא יודעת איך יתייחסו לתוצאה הזו, אולי כדאי לנסות רק בחודשים טובים.
שיהיה בהצלחה

BIO6

New member
רמת FSH

היי , תודה על התגובה..
רמת FSH שהייתה במחזור לאחר הFSH הגבוה היא 4.8 ומחזור לאחר מכן 2.8-שתי תוצאות ממש טובות ועכשיו שוב גבוה ....ואני ממש לא מבינה למה ואיך לשלוט בזה...האם בכלל ניתן לשליטה?

למעלה