FSH גבוה מאוד

BIO6

New member
FSH גבוה מאוד

היי, אני חדשה כאן ודי אבודה עדיין.
אני בת 34 עם 2 ילדים מקסימים בני 4 ו2 כניבה להריון איתם ספונטנית ,הריון ללא סיבוכים. בשנה האחרונה ניסינו להיכנס להריון .לפני כחודשים שכבר חשבנו שהנה נקלטנו גילינו שלא כך הדבר ושלמעשה לא רק שאין הריון גם לא היה ביוץ.לאחר השראת ביוץ עם אוטרוגסטון הגיע מחזור ,בבדיקות דם ביום רביעי למחזור התוצאה של כל ההורמונים הייתה תקינה למעט FSH שעמד על 51. אתן בטח יכולות להבין שכאשר הבנתי את פשר התוצאה פשוט נשברתי לרסיסים ,לא הבנתי איך זה יתכן ,הרי היו לי מחזורים סדירים עד עכשיו,כבר נכנסתי להריון בעבר,מה השתבש,לאחר כמה ימים של בכי ונסיון הבנה מה זה בעצם FSH נפגשתי עם רופא פוריות של הקופה שפשוט שבר אותי עוד יותר בכנות שלו ובחוסר האופטימיות שלו כאשר אמר לי שכפי הנראה אני במנפאוזה מוקדמת והסיכויים שלי להיכנס להריון מביציות שלי הוא כמעט לא קיים.
אחרי עוד כמה ימים של נסיון השלמה החלטתי שאני לא מסכימה לכך ושאני אחפש פתרונות עם רופא אחר . בשבוע הבא יש לי פגישה .עם רופא חדש אשמח לעצה לגבי שאלות שכדאי לשאול ,מסמכים שכדאי להביא .
אם יש פה מישהי שהיה לה נסיון עם FSH כזה או שמעה על הצלחות אשמח לדעת אצל מי היו הטיפולים ,או סתם לשאוב עידוד מזה.

תודה

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות....

FSH 50 זה באמת מאד גבוה.
על פי הכללים של הקופות/ משרד הבריאות, גם לא יאשרו לך IVF בערכים כאלה.
כדאי לחזור על הבדיקה גם בחודש הבא ולראות אם יש תנודתיות, וגם למרות שבערכים כאלה סביר שגם אם יש זה לא לערך תקין. אבל בכל זאת כדאי לחזור ולו רק לוודא שלא היתה טעות.

בעיקרון הרופא צודק ובערכים כאלה בדרך כלל הולכים בכיוון של תרומת ביצית.

gezers

New member
אהממ..

אמנם כבר שמעתי על מקרים של מנופאוזה מוקדמת ( גיל 37 ), אבל איכשהו יש לי רושם שבמקרה שלך זה קצת מוקדם מידי.
הייתי בהחלט עושה בדיקה נוספת ביום 2 של המחזור הבא (בתקווה שיגיע, ואם לא אז אחרי שתביאי אותו בסיוע פרוגסטרון כמו שעשית בפעם הקודמת).
כך או אחרת, אם אכן זה המצב, FSH 50 הוא בהחלט נתון שיחייב אותך לשקול ברצינות תרומת ביצית.

BIO6

New member
קצת תקווה

רק עכשיו שמתי לב שלא נרשם שום תוכן בהודעה...
רציתי לשתף במשהו טיפה חיובי שנתן לי קצת תקווה ....אתמול עשיתי בדיקות דם לפני פגישה ראשונה עם רופאת פוריות ולהפתעתי הרבה התוצאות הראו שיש ביוץ
progesteron11
estrediol 1600
FSH 5.6
אמנם זהו יום 32 למחזור אבל זה כבר יותר טוב מלא לבייץ בכלל מה שעד עכשיו חשבנו שקורה בגלל ה FSH הגבוה . אז עכשיו צריך רק לחכות- או שיש הריון או שמגיע מחזור ואז יהיה אפשרי להתחיל בטיפולים בתקווה עם FSH נמוך יותר בבדיקה הבאה.

anguly

New member
נראה שבאמת ממש לפני יומיים

בייצת או משהו כזה
בהצלחה

גלושקה21

New member
מה עם בדיקת AMH?

זו בדיקה יותר מדוייקת מFSH ומראה מה מצב הזקיקים בשחלות. אגב עושים אותה באופן פרטי והיא עולה סביב 300 שקלים.
האמת שהתוצאה נראית מאוד מוזרה בהתחשב בתוצאות בדיקות הדם של הביוץ. רק אחרי בדיקה נוספת אפשר יהיה לדעת מה קורה.
אני מאחלת לך שהבדיקות יהיו מוצלחות יותר בהמשך. כפי שאנו נוהגות לומר כאן, זר לא יבין את הכאב בכמיהה לילד....

BIO6

New member
אז לגבי ה FSH

היום יום שלישי למחזור הוא כבר ממש לא גבוה וקיבלתי את התוצאה המדהימה מבחינתי של 4.07.כל שאר הפרופיל ההורמונלי תקין גם כן. אז מה לעזאזל קורה כאן??!!
מחר שוש פרופיל הורמונלי בשילוב US ואחר כך סביר להניח AMH .
אני לא יודעת מה הלאה אבל בהחלט מסוגלת לדמיין משהו יותר טוב מהתמונה הראשונית שצוירה לי ע"י הרופא הראשון....אולי יש לביציות שלי עוד סיכוי..

למעלה