fsh גבוה- מצוברחת עד מאוד

begonia

New member
fsh גבוה- מצוברחת עד מאוד

אנחנו מתחילים להתכונן לקראת סבב ב' (כי סבב א' הצליח כ"כ יפה) ובין התכוננות להפסקת הנקה וקביעה בדיקה זו ואחרת, עשיתי פרופיל הורמונלי. הייתי בטוחה שיצא לגמרי תקין, כי לפני ההריון הכל היה בסדר, אבל בפרופיל ההורמונלי התברר שהfsh שלי עומד על 13.1.

אנחנו בכל מקרה הולכים ישר לivf בגלל בעיית זרע רצינית שבגללה יש לנו רק כמה מנות ולא יהיו עוד. עד כה לא הייתי מודאגת בכלל, כי הטיפולים להריון הראשון הלכו מהר מאוד עם תגובה יפה מאוד ובמוקפאים של הטיפול הראשון נוצר הפעוט שעכשיו מתרוצץ בבית ומושך לחתול בזנב. מה זה אומר הפעם? שהדרך תהיה ארוכה יותר? שיתנו לי הרבה יותר הורמונים? שיכול להיות שהזרע הקפוא ייגמר לפני שיהיה לנו עוד ילד? שאם במזל נצליח עכשיו עם מנות ספייר, אין בכלל זמן לחכות ולהניק עוד את הילד השני אם אנחנו רוצים גם שלישי? וברמה הפרקטית- כדאי לעשות עוד בדיקת fsh בחודש הקרוב כדי לראות אם יש שינוי?

אוף, אני ממש מצוברחת

נתנאלה2

New member
רגע רגע.... חכי עם המצברוח

ראשית הfsh נע ונד ויכול להשתנות מחודש לחודש
דבר נוסף הערך משתבש יחד עם ההנקה,
ולכן אין זה הערך האמיתי.
מציעה לך באם את מעוניינת לחזור לטיפולים, להפסיק את ההנקה ורק אז
לבצע את הבדיקה.
בכל מקרה, חשובה התגובה השחלתית בפועל, ולא תמיד היא תואמת את הערך,
כלומר יתכן מקרה בו הfsh גבולי אך התגובה טובה
ומקרה הפוך בו הערך טוב והתגובה לא.
לגבי מה יהיה הפעם? ואם הדרך תתארך, או שלא?
רק לאלוהים הפתרונים......
מאחלת לך המשך דרך קצקצרה ופוריה.

begonia

New member
הלוואי

הבנתי שהfsh לא מושפע מההנקה ודווקא הפרולקטין אצלי היה בסדר.
תודה על התגובה המעודדת, אני מקווה מאוד שהשחלות שלי לא יודעות לקרוא מספרים ושהן יהיו ממושמעות ויגיבו טוב

anguly

New member
זה אומר שהFSH מתחיל להיות תנודתי

ואין הרבה זמן לבזבז וכדאי להתחיל להכנס לעניינים.
לגבי אורך הדרך, אין דרך לדעת אם תהיה קצרה או ארוכה יותר.

הלוואי שתהיה קצרה
שיהיה בהצלחה

begonia

New member
ונראה לך

שזה אומר שצריך לקוות שנצליח עכשיו ולהתרגל לרעיון שגם שני ילדים זה ממש כיף, או שיש סיכוי שנוכל להצליח גם בעתיד (בהנחה שהלוואי ונצליח בסבב הזה)?

anguly

New member
באמת באמת שאי אפשר לדעת היו פה

שהצליחו גם להביא שניים - קרובים בשנים כלומר הריון אחרי הריון.
זה כמובן בהחלט לא משפר את המצב, אבל זה לא אבוד, וכאמרו כדאי להזדרז

גם לי יש FSH די גבוה

בפעם הראשונה שבדקנו הוא היה מעל 12 מאז בדקתי עוד פעמיים וירד מתחת ל-10.
אני הלכתי לבר-חווה שאמר לי שצריך לבדוק את התגובה של השחלה ולא רק את הערך של הFSH - כמה זקיקים רואים אצלך בתחילת החודש בUS.
אני גם לקחתי DHEA ושיניתי תזונה ואורח חיים שזה עזר לי גם.
יש את הבדיקה של הAMH שלמיטב הבנתי טובה יותר בהערכת הרזרבה השחלתית.
אני מאוד מבינה ללבך, כשקבילתי את התוצאה של הFSH לא יכולתי להפסיק לבכות במשך כמה ימים, אבל אל תתייאשי. זה לא ערך מאוד גבוה ואני מחזיקה לך אצבעות.

begonia

New member
תודה על התגובה!

את יכולה לספר לי מה שינית בתזונה שלך ואילו שינויים עשית באורח החיים?

המון

עברתי לטבעונות מהסוג הבריא (המון עלים ירוקים, פירות יער, הכל מלא, מונבט וכו').
הלכתי לישון מוקדם (עד עשר וחצי במיטה). כשלא הצלחתי להרדם שכבתי במיטה ועשיתי מטידציה מתוכנית שהורדתי לי לטלפון.
פעילות גופנית (הליכות, יוגה לפיריון).
דיקור אצל מומחית יוקרתית שנסעתי אליה שעה כל כיוון.
תה צמחים בהוראתה - 3 כוסות ביום. הקפדתי על שתיית נוזלים.
DHEA, שמן דגים, מולטי ויטמין איכותי.
בלי ג'אנק בכלל. אפילו במבה לא הרשיתי לעצמי (וזה ה-דבר בשבילי).
אין לי מושג אם זה עזר אבל זה בטוח לא הזיק והרגשתי פחות חסרת אונים.

begonia

New member
וואו, נשמע נורא

אני לא יודעת אם אני אוכל לאמץ את כל השינויים, ובעיקר יהיה קשה לי השינוי בתזונה, למרות שאני באמת יכולה (וצריכה) לאכול יותר מאוזן ולהפחית את צריכת הג'אנק. אני לא יודעת אם אני אצליח לאכול בריא לגמרי, כל הזמן, אבל זה בטח משהו שיעזור. את אומרת שתזונה טבעונית דווקא טובה יותר? מעניין. אני צמחונית כבר יותר מ-20 שנה והתחלתי לחשוב שאולי הרזרבה הנמוכה קשורה למחסור בבשר כל השנים. טוב לדעת שאפשר להוריד את זה מרשימת הרגשות אשם.

שינה זה גם עניין בעייתי אצלי כרגע. אני אומנם הולכת לישון מאוד מוקדם, אבל גם מתעוררת מאוד מוקדם ובהרבה לילות גם מתעוררת באמצע הלילה (באדיבות הפעוט הקטן והפרחח שלי).

איך ידעת אילו תוספי תזונה לקחת? קיבלת הנחיות מהרופא או מהמדקרת או שקראת המלצות שונות ופעלת בעקבותיהן? יש המלצות גורפות כאלו, או שזה עניין אישי?

ואחרון חביב, תוכלי אולי לכתוב לי (פה או במסר) את השם של המדקרת? אני בטוח רוצה להתחיל דיקור אצל מומחה. בהריון הראשון עברתי דיקור במכבי טבעי ואני בטוחה שהוא עזר ועכשיו אני רוצה להוציא את התותחים הכבדים כי המצב יותר מורכב.

תודה וסליחה על החפירה

אני לא יודעת אם תזונה טבעונית טובה יותר באופן

גורף. לגוף שלי היא התאימה ולא אימצתי תזונה טבעונית שנסמכת על פחמימות אלא כזו שנסמכת על המון ירקות וקטניות ובעיקר ירקות ירוקים שלפני זה צרכתי רק חסה התחלתי לצרוך קייל, פטרוזיליה, כוסברה, תרד, ברוקולי וכל מה שהיה ניראה לי שעונה להגדרה של ירוק ואכיל.
לי יש בעיות עם רמות הפרוגסטרון וקראתי טענה שמוצרי חלב מפריעים ולכן חתכתי אותם מהתפריט.
לא קראתי שום דבר נגד ביצים, דגים (פעמיים בשבוע ודגי מים קרים) ועל עוף הדעות היו חלוקות. עיקר הטענות היו נגד מוצרי חלב ובשר בקר. אבל בכנות מחקרי תזונה הם די עלובים ברמה המדעית שלהם וקורלטיביים במקרה הטוב.
אני חושבת שאם תמנעי מג'אנק ובעיקר מטוגן ורווי שומני טראנס ותצרפי ירקות לתפריט שלך את כבר בדרך הנכונה. לכרסם אגוזים ושקדים גם מומלץ - שוב לא להתפרע עם הכמויות כי משקל תקין חשוב לביוץ תקין.

לגבי השינה - זה דווקא כן בעיה לדעתי כי מלטונין חיוני להבשלת הביציות וביוץ תקין ויש רופאים שורשמים מלטונין לנשים שסובלות מבעיות ביוץ. אמור להיות לך רצף שינה בין 10 בלילה ל-4 לפנות בוקר.

גם לנוע עוזר. אני לא יודעת אם את עושה פעילות פיזית אבל מומלץ.

ולגבי המדקרת - הייתה לי אחת נפלאה בישראל (בהריון מס' 1) ששמה היה שרית אבל אין לי מושג מה איתה היום. והמדקרת מס' 2 שלי הייתה במנהטן, אני מניחה שזה לא רלוונטי לך.

לגבי תוספי התזונה - את ה-DHEA לקחתי על דעת עצמי, קניתי אותו יום למחרת התוצאה האיומה של ה-FSH וזה עזר תרם להוריד לי את ה-FSH תוך חודשיים וחצי מהרגע שנטלתי אותו שאז הגיע התור שלי אצל בר-חווה בישראל (נסעתי לישראל להיות מטופלת שלו). הוא רשם לי עוד רשימה של תוספים והרופא במנהטן הוסיף לי עוד כמה אחרי הבדיקה החיובית של הבטא.

שיהיה לך הרבה בהצלחה ואל תתייאשי. יש בישראל רופאים מצויינים והמון מה לעשות. מאחלת לך שדרכך תהייה קצרה לידיים מלאות בפעם השנייה.

למעלה