GABA

GABA

ניסיתי לחפש התייחסות לתוסף ולא מצאתי הרבה, אז מנסה שוב את מזלי.... מנסיונכם האם GABA מתאים לטיפול ועזרה לקשיים בקשב וריכוז? הקטן מתקשה לשבת לאורך זמן ללא תיווך. למרות שמבין את הכללים מקשיב לנעשה תוך כדי עמידה, קפיצה בצד וכו. אם זה יכול לעזור איך נקבע המינון? יש לי גם DMAE. קראתי שתוסף זה יכול לעזור לקשב וריכוז. מה ההבדל? האם קיימת סכנה להשתמש בזה

razgalili

New member
GABA

GABA משמש כנוירוטרנסמיטור במוח וההשפעה הכללית שלו היא להביא לרגיעה, עד כדי הרדמות אפילו. יש ילדים שסובלים ממחסור בגאבא ומראים נטיה לעודף ריגוש ולאלה תיסוף בגאבא יעזור, לילדים אחרים (כנראה לרובם) גאבא, אם ישפיע, יגרום להרדמות, ולא להעלאת כושר הריכוז. DMAE אמור להפוך במוח לאצטילכולין, שהוא המוליך העצבי המרכזי במוח, וככזה להעלות את היכולת הקוגנטיבית, ואיתה את כושר הריכוז. לנו היה נסיון מצוין עם phosphatidylcholin שאמור לתת אותן תוצאות במחיר נמוך יותר. לא ידוע לי על כל סיכון מיוחד בתוספים הנ"ל, אבל כמו כל תוסף אחר יש לתסף בכמויות מינמליות בתחילה ולעלות במינון לאט לוודא שאין תגובות שליליות.

עודף ריגוש

אכן זו ההגדרה המתאימה לבני. התחלתי במינון של 250מ"ג, היום נתתי 500מ"ג (ההמלצה של דר ברגר 1500 מ"ג פעמיים ביום) פעם ביום (בבוקר). בסה"כ אני מדווחת שהילד יושב יותר עם פחות תיווך וקושי מקווה שאכן יעזור. הוא לא המליץ על DMAE אבל אני רוצה לנסות. האם אפשר להשתמש בשניהם או שזה יהיה יותר מדי?

khisha

New member
תקופה מאוד ארוכה רצתי עם שניהם.

DMAE על הבוקר לפני הלימודים וGABA בנאגלה של הערב.

למעלה