GBA - משחקים מזיופים....

ShotokanMaster

New member
GBA - משחקים מזיופים....

אם יש משו שממש מעצבן אותי, הוא שהקונסולות של נינטנדו מצטיירות בארץ כקונסולות שקהל היעד שלהן הוא ילדים בני 5-10, כלומר, בעיקרון משחקים רבים של נינטנדו מיועדים לקהל יעד בלתי מוגבל, אך הבעיה היא שמקומות מסוימים מנצלים את העובדה הזאת, ובונים על כך שילדים בני 10 לא מבינים כל כך במשחקים, ומנצלים את הבורות שלהם. אני מתכוון פה לגמבוי קולור ואדבאנס - כמות המשחקים המזויפים שנמכרים ברשתות מסוימות היא עצומה, המקומות האלה הינם בדרך כלל חנויות צעצועים, שבהנחה שילדים יקנו בהם מוכרים משחקים מזויפים ללא כל התחשבות בלקוח. המשחקים הללו בדרך כלל זולים יחסית למשחקים אמיתיים - המחיר שלהם נע בין 130 ל-100 שקל.... המשחקים המזויפים, במקרה הטוב באים עם חוברת הוראות שתוכנה הוא רק 4 עמודים, במקרה אחר ניתן להבחין באיזושהי צורה באריזה שלהם - הרבה פעמים האריזה דהויה, מחוספסת, הצבעים מרוחים וניתן לראות אפילו כי כתובים עליה גיבובי מילים חסרות משמעות. במקרה הרע, המשחק עצמו עשוי להיות ביפנית או צרפתית במקום באנגלית, ואפילו קיימים באגים במשחקים כמו תקיעות וכו'....בנוסף, עלון ההוראות בטיחות הרשמי אף פעם לא מצוי שם. תנו לי לפרט: במספר קניונים קיימים חנויות שבהם מוכרים משחקי גמבוי עם אריזה מאולתרת, לפעמים רשום 'גיים-בוי' בעברית אפילו, ראיתי את זה במספר מקומות, בנוסף יש כאלה שיש בהם נצנצים על אריזות המשחקים. וקיימים אף משחקים שלא היו ולא נבראו - פעם ראיתי את המשחק ריל באוט פטאל פיורי 2 לגמבוי קולור כביכול, על האריזה היו נצנצים, ובחלק האחורי של האריזה שמו ללא בושה צילומי מסך שנלקחו מהמשחק המקורי שיצא לניאו גיאו! וזאת רק דוגמה, אלה כמובן המקרים הקלים, אך קיימים מקרים מסובכים אף יותר, בעיקר באשר נוגע לאדבאנס. בערך כחצי שנה לאחר שקיבלתי את האדבאנס שלי לראשונה (לקראת קיץ 2002), קניתי בחנות צעצועי שגיב ברחוב סוקולוב בחולון את המשחק Super Street Fighter Turbo - Revivel, האריזה של המשחק הייתה מכווצ'צ'ת קצת וכאשר פתחתי את המשחק ראיתי שהחוברת הייתה דקה מאוד, והיה בה פירוט מתקפות של רק חלק מהדמויות, אך לא היו לי שום חשדות אז. כעבור כשנה וחצי כששיחקתי במשחק יום אחד ראיתי לפתע כי השמירה שלי התאפסה - המשחק חזר למצב שהוא היה ביום שקניתי אותו, ללא שום versus points, כעבור זמן מה גיליתי שאין אפשרות לשמור לפתע, חבר שלי הציע לתת את המשחק למישהו שהוא מכיר בחנות VGS ברמת אביב איפה שהוא גר,כדי שיבדוק, אך לא נמצא שום דבר חריג. המשחק אז עלה לי 200 שקל, מחיר שנחשב יחסית זול מאוד לאותה תקופה, שבה משחקי אדבאנס עלו 300 שקל... במקרה השני קניתי הפעם בחנות אחרת - הפנינג בקניון חולון, הפנינג כידוע היא רשת, ולא תצפו שהיא תמכור משחקים מזויפים, אך ראיתי שם את המשחק סטריט פייטר אלפא 3 שרציתי לקנות כבר הרבה זמן המשחק עלה 200 שקל גם כן, באותו תקופה משחקים עלו כ-250 שקל עד 350, כך שהמחיר הזה נחשב סטנדרטי יחסית, חוברת ההוראות של המשחק, הייתה, לא תאמינו, החוברת של סופר סטריט פייטר טורבו רבייבל, וכאן היו אפילו פחות עמודים ממה שהיה בטורבו רבייבל שקניתי אז.... הסברה הייתה שזאת הייתה טעות הדפסה, וגם אז לא חשדתי כי מדובר בזיוף.... אך כעבור זמן מה נפל לי האסימון, עד אותה תקופה לא התנסיתי בזיופים, כי לא היה לי גמבוי קולור או רגיל לפני כן, והייתי בטוח שזיופים כאלה קיימים לפי הסטנדרטים של האריזה שציינתי בהתחלה. בפעם הזאת חבר שלי קנה לי את המשחק King of Fighters EX2 בהפנינג בגבעתיים, הפעם המשחק היה בכלל ביפנית במקום באנגלית והחוברת שוב הייתה דלה לחלוטין, המשחק עלה 100 שקל..... בפעם הרביעית קניתי לחבר שלי כמתנת יומולדת את סופר מאריו אדבאנס 4, התברר שזאת הייתה ממש טעות, הפעם קניתי את זה בחנות חדשה שנפתחה בקניון חולון, נהגתי בטיפשות שלא בדקתי את המשחק מספיק טוב לאחר התנסויותי הקודמות. כשפתחנו את המשחק חשכו עינינו - האריזה נראתה דהויה לחלוטין, המדבקה על קסטת המשחק הייתה חתוכה, המשחק היה ביפנית והוא כל הזמן היה נתקע באמצע, ואם זה לא מספיק גם על החלק האחורי של האריזה היו כתובים גיבובי אותיות חסרות משמעות באנגלית, כלומר, מילים שלא קיימות וביטויים לא הגיוניים. אני מודע לכך שהגמבוי ואף הגיימקיוב נחשבים לקונסולות לילדים קטנים בארץ, מובן שזאת טעות, קיימים משחקים רבים לגייבוי שמיועדים לגילאי 13 ומעלה במקור, ומשחקים שמיועדים למבוגרים לגיימקיוב. משחקי קונסולות יותר מסובך לזייף כי הם יותר חשופים, אך בכל הנוגע למשחקי גיימבוי - פשוט מנצלים את העובדה שילדים קטנים לעולם לא יבחינו בזיוף, ההנחה היא שילד קטן נמשך למשחק שהוא רואה בעיניים וקונה אותו לבסוף, ללא כל אבחנה. הדבר הזה ממש מעצבן אותי, וההמלצה היחידה שאני יכול לתת לכם כדי שלא תגיעו למצב שלי היא - אל תקנו משחק שהמחיר שלו הוא זול מדי, אל תקנו משחק מחנויות שמוכרות צעצועים אלא אם כן מדובר ברשת בינלאומית כגון טויס אר אס. אם אתם יכולים תבדקו את כובד האריזה, שהאריזה תהיה תקינה, ואם אתם יכולים בקשו מהמוכר לבדוק את המשחק. למרות המודעות לשוק המשחקים המזויפים, ישנם מקרים רבים של אנשים שנפלו. בנוסף גם לעולם אל תקנו משחקים שלא שמעתם עליהם אף פעם, כך שאני מציע לכם לברר קצת מידע טכני על המשחק שאתם רוצים לקנות לפני שאתם קונים אותו. האם ישנה דרך להזהיר את הציבור הרחב מהחנויות שמוכרות זיופים?

AxBattler

New member
תשמע, קראתי את כל מה שכתבת

ואתה מעלה פה נקודה חשובה מאד, אם כי צרכנית. אם קנית משחק מסויים וקיבלת משחק (או בשפה שונה או כל מאפיין אחר שונה ממה שהובטח לך) אתה זכאי להחזר כספי מלא ולדעתי גם פיצוי נוסף. החנויות האלה לא מוכרות את המשחקים המזוייפים בתמימות! מגיעים אליהם מפיצים של המשחקים המקוריים שעולים 200 ש"ח לעומת מפיצים חאפרים של משחקים מזוייפים שעולים 100 ש"ח והם בוחרים באופציה הזולה בהכרה! תיאורטית, אפשר לתבוע אותם. מעשית, אפשר לקבל את הכסף (מזומן! לא זיכוי!) בחזרה.

ShotokanMaster

New member
איך אני מבטיח את זה?

כלומר, הם יכולים פשוט לסרב להחזיר לי את הכסף....

t0rett0

New member
המשחקים המזויפים דווקא אחלה ...

אין בהם בעיות הם יותר כיפים ולפעמים יש כאלה שרק תרגמו להם את השפה והכי חשוב>>>---------> הם יותר זולים!!!

t0rett0

New member
התכוונתי לכל הקונסולות האחרות

סוני מגסון מחשב וכל הדברים ליותר מגיל 10

ShotokanMaster

New member
בדיוק אותה סטיגמה שאני מעוניין...

.....למגר, הגיע הזמן שתפנים - יש גם אנשים בני 30 שמשחקים בגמבוי (בטח שלא בארץ אבל יש) מה גם שישנם משחקים המוגבלים מגיל 13 ומעלה, כמובן, שלא בארץ. הסיבה שאין משחקים שמוגבלים למבוגרים היא פשוטה - הגרפיקה של המשחקים הרבה פחות מפורטת כך שסביר להניח שלא תוכל לראות במשחק גמבוי גופות מרוטשות או דברים בסגנון (זאת למשל הסיבה שמשחקי התלת מימד של קסטלווניה מוגבלים למבוגרים בעוד שאלה של הגמבוי מוגבלים לבני נוער). אני אישית חושב שצריך לשייך דברים לקהל היעד שלהם ולא לסטיגמה שנדבקה להם. אז נכון - אנשים בני 20 ע"פ קהל היעד של נינטנדו מבוגרים מדי עבור האדבאנס, אבל אף אחד לא חשב ככה בתקופת הסנס והמגה-סון, כי אז רף המשחקים היה כזה, ולכן היום מטרתם של רוב המשחקים למבוגרים היא דם, אלימות, ברוטליות וכו', לא שאני נגד זה, אבל עניין של קהל יעד נקבע לפי הרף של המשחקים...... כיום כמובן, מיצו כל אפשרות, כלומר, לא תוכל לומר שיש סיכוי כלשהו שעוד כמה שנים משחקים בסגנון סיילנט היל יהיו מיועדים לילדים, אך בעבר למשל הרבה אנשים שיחקו במריו והוא לא יועד רק לאנשים בגיל הצעיר. כך למשל את משחקי זלדה כדוגמה - אתה באמת מאמין שילד בן 10 יכול לסיים את לינק טו דה פאסט של האדבאנס? בקשר לדברים שציינת, תדע שאין כזה דבר משחק מחשב או סוני מזויף, יש רק משחקים פיראטיים, והכוונה למשחקים צרובים..... במקרה הזה אנלא קונה אותם, פשוט מוריד אותם, אני גם חוסך כסף וגם מונע מהחברות הגדולות להפסיד הרבה כסף.... במגאסון יש רק האקים, האקים במקרה הזה דומים לחלוטין למשחק המקורי כאשר השונה בהם הוא הטקסטים, הספרייטים, ולעיתים גם השם של המשחק. אני שונא דברים כאלה, כי או שהם הורסים את העלילה של המשחק או שהם הורסים את המשחק עצמו, בכך שהם מעוותים אותו. במקרה זה אגב, המגסון יועד לאותו קהל יעד של האדבאנס. רק שתדע, למרות שאני בהחלט הייתי מעדיף משחק צרוב על מקורי, משחקים מקוריים קיימים באיכות הרבה יותר טובה מהצרובים, אתה אמנם לא מבחין בזה, אך יש הבדל, במשחק מקורי לא קיימים באגים, למעט באגים שקיימים בהפעלת המשחק עצמה, במשחק מקורי המחשב מזהה את הדיסקים ללא צורך בקראק וכו'....

לינק

New member
יש לי סיפור טוב על זה

אבל הוא קצת ארוך. את הנינטנדו64 שלי קנו לי בחו"ל לפני כמה שנים טובות, באירופה, וכתוצאה מזה המשחקים שמוכרים לN64 בארץ לא עובדים לי אז אני צריך להזמין אותם מחו"ל. אני רק אזכיר שגם ניסיתי מתאם, אבל הוא גרם למשחקים השמורים להתאפס בקלטת שמכניסים בשביל נתוני שיטת השידור, אז מתאם זה סיבוך ולא טוב. Anyway, חזרה לעיקר - בזמנו הזמנתי את פוקימון סטדיום (שתי האהבות הגדולות שלי הם זלדה ופוקימון) וזה הרי בא עם חלק שמאפשר לחבר קלטת משחק של גיים-בוי לN64. ספציפית את הקלטת של פוקימון, ולשחק עם הדמויות שיש שם. רק מה, זה לא עבד
הN64 לא הצליח לקרוא את המתונים של המשחק. אז מה עשיתי? יצרתי קשר עם הסניף של נינטנדו בגרמניה (נדמה לי) ושלחתי אליהם את השלט, המתאם GB-N64 והקלטת שיבדקו את הכל ומה מתברר בסוף? כמו שבטח ניחשתם לפי השירשור- הקלטת של פוקימון לGB מזוייפת ובגלל זה זה לא עבד. וזה היה זיוף ברמה, עם סמל האיכות המוזהב של נינטנדו, וחוברת יפה. לזכותם של נינטנדו יאמר שהם היו מוכנים להחליף לי את הקלטת המזוייפת באמיתית בחינם, ושלחו לי את הכל חזרה, והסתים טוב. אז מה לומדים מהסיפור הזה? דבר ראשון למי שאמר שאין נזק מלקנות זיוף, אז עובדה שלי זה יצר קשיים (עדיין לא קניתי את זלדה ווינמייקר או אורוקל בארץ, כי אני רוצה שהם יעבדו לי עם זלדה לגיימקיוב שיום אחד עוד אני אשיג) ודבר שני רק ככה גיליתי בעצם שמוכרים בארץ זיופים. כשראיתי באתר ארקדיה לדוגמא את זלדה במחיר מציאה שאלתי אותם, והתברר שגם הם מוכרים זיופים והם הודו בזה.

ShotokanMaster

New member
בקשר לסיפור שלך....

יכול להיות שבמקרה הזה זה נכון, אך אם יש משהו שאני יודע בוודאות - טויס אר אס מוכרים משחקים יקרים אבל לעולם לא תמצאו אצלהם זיוף, לפעמים אם הם מוכרים משחק בממש זול זה פשוט כי אין לו מספיק קונים ולווא דווקא בגלל שהוא זיוף...... העניין הוא שאני בספק רב אם ישתלם לי לשלוח לנינטנדו קסטה שקניתי לפני די הרבה זמן, מה גם שכל העניין עשוי גמכן לעלות לי כסף.... בקשר לארקדיה - טוב שהזהרת אותי.... חבר שלי קנה 2 קסטות של סוניק באטל באיזה חנות בגבעתיים ואני חושד שמדובר בזיוף, כי הוא אמר לי שהחוברת היא רק 6 עמודים.... אבל נראה לי מוזר שהמשחקים שהיו בארץ בתקופת ה-64 לא עבדו לך, מאחר שאלו משחקים אירופאים, וציינת שה-64 שלך הוא אירופאי.... ד"א, החוברת שאז הייתה לך של פוקימון, נכתבה ב-5 שפות? אגב, אנלא חושב שוינדוייקר תומך באוראקל אוף אייג'ס, אלא רק ב-4 סוורדס...אני חושב שהתבלבלת כאן.....

לינק

New member
כמה הבהרות

הקלטות של הN64 מהארץ לא מתאימות למכשיר שלי. לא יודע איך להסביר את זה מבחינת שיטת שידור (כי בדקתי, ועל הקופסאות של הקסטות באמת כתוב PAL) אבל פיזית התחתית שלהן שונה והן לא נכנסות למכשיר. אני כבר לא זוכר איך נראתה החוברת של פוקימון... ולפי מה שאני יודע, אמורה להיות תמיכה למשחקי הזלדה לGBA כי יש בהם את הטבעות.

ShotokanMaster

New member
ובכן....

......בקשר לחוברת, טיפ - תמיד תבדוק שהחוברת כתובה ב-5 שפות במידה והיא אירופאית.... וכמו שאמרתי, לאדבאנס יצא רק משחק אחד של זלדה - four swords ו-link to the past שהומר ועבר שיפורים מהסופר נינטנדו. שתי המשחקים משולבים בקסטה אחת, כך שהם נחשבים למשחק אחד - פור סורדס - מולטיפלייר, לינק טו דה פאסט - סינגל פלייר (אני בטוח מאוד ששיחקת בו כבר...)

למעלה