GBS

דישדוש

New member
GBS

שלום לכולן.
גלשתי פה אי-אז בעבר בניק אחר, עברו כמה שנים ואני בסוף הריון. לקראת לידה ביתחולימית (על רקע של עבר פלילי קיסרי, לפני הכל).
אז בדיקת GBS לא היתה עניין אוטומטי, מסתבר שהיום כן. ואני לא זוכרת מה ההמלצות פה.

הסיבה העיקרית שלי להתנגד הן שהלידות שלי קצרות (6 שעות, 5 ו-2.5) ואף אחת לא התחילה בירידת מים. אני מקווה מאוד שהמגמה הזו תמשך, מה שאומר שיש סיכוי שלא אספיק לקבל אנטיביוטיקה בעצמי (ואשמח לוותר על זה) ולא מתחשק לי שיתנו לקטן.

אז מה דעת המלומדות פה? את מה שאמרו אז קצת שכחתי, ואולי דברים התחדשו תחום.

ממש לא אוטומטי

גם היום. יש רופאים ששולחים לעשות את הבדיקה ויש שלא.
מחקרים מראים שהסיכון לסיבוכים בגלל GBS שווה לסיכון לסיבוכים בגלל האנטיביוטיקה (רגישות לאנטיביוטיקה, דיכוי מע' החיסון והדבקות במחלות אחרות, ועוד). מה הנטייה שלך? כל אישה תסיק מזה את המסקנות שלה.

דישדוש

New member
תודה

אני? עם ההיסטוריה שלי אני לא רואה שום סיבה להוסיף לרופאים דאגות.
אבל אחרי שיחה עם חברה ניסיתי להבהיר לעצי דברים. נראש שלא אבצע (ונראה מה הרופא יגיד על זה...)

בכל מקרה - מה המינימום בבי"ח כדי שהתינוק לא יקבל אנטיביוטיקה, אם ידוע שהאם נשאית - מנה אחת או שתיים (לשתיים הסיכוי שלי להספיק פחות מקלוש, אני מקווה.)

תבררי בבית החולים בו את מתכוונת ללדת מה הנהלים שלהם

כי ניראה לי שזה לא אחיד, ליוויתי יולדת בקפלן שקיבלה מנה אחת וכולם היו מרוצים וליס אחרי מנה אחת
השמיעו קולות של לתת לתינוק אנטיביוטיקה (לא סגורה אם נתנו לו או לא)

ממירוע

New member
גם אם את נשאית, וגם אם לא תספיקי, התינוק לא בהכרח יקבל

אנטיביוטיקה...
&nbsp
בתור נשאית GBS שיולדת מהר (לידה ראשונה שעתיים מהרגע שהגענו לבית החולים, 4 שעות מהתחלת הצירים), הספקתי רק מנה אחת של אנטיביוטיקה שנתנו לי על ההתחלה (אמורים לקבל שתי מנות), ועשו רק מעקב חום לתינוקת. היא לא קיבלה גרם של אנטיביוטיקה
בלידה השנייה כבר הגעתי מאוד מוקדם לבית החולים עוד לפני שהיו צירים סדירים אז הספקתי לקבל שתי מנות
&nbsp
נראה לי שזה לא שווה את הסיכון שאולי את נשאית והתינוק/ת יידבקו. תבדקי את מדיניות בית החולים שבו את רוצה ללדת

ממירוע

New member
אני ילדתי בעין כרם....

אז לפחות לגבי מדיניות הדסה עין כרם יש לך תשובה

ממירוע

New member
כדי לא להספיק מנה ראשונה את צריכה ממש להגיע וללדת במקום

זה משהו שיכולים לעשות לך כבר בקבלה עם המוניטור, או קצת אח"כ.
פותחים וריד, וכמו שאת יכולה לבקש שיתנו לך כבר נוזלים כהכנה לאפידורל, את יכולה לבקש שיזרימו לך כבר מנה ראשונה של אנטיביוטיקה - זה יותר מהיר מהנוזלים
&nbsp
רק כדי שתקבלי פרופורציה, בלידה הראשונה שלי לא הגעתי לחדר לידה כי לא התפנה אחד בזמן (כמעט ילדתי בקבלה, ובסוף הצליחו לסדר לי מקום בחדר התאוששות), ועדיין הצלחתי לקבל מנה ראשונה של אנטיביוטיקה
&nbsp
מה שכן, בגלל המעקב זה אומר שאי אפשר לעבור למלונית או להשתחרר לפני שעוברות 48 שעות (לא משחררים יילודים במעקב)
&nbsp
אבל הכל אצלך זה בתיאוריה, כי יכול להיות שאת בכלל לא נשאית

דישדוש

New member
אני חולמת ללדת עוד לפני הקבלה

אין מצב ללידת בית, כי אני אחרי קיסרי. מה עוד שלא תהיה שום תמיכה במהלך שכזה.
אז אני בונה על זה ש"יתפלק" לי, וזה לא מאוד מופרך, לאור ההיסטוריה.

הסהר

New member
ומה עם רופא מיילד

רופא מיילד בלידת בית ?
אני חושבת שיש אופציה כזאת ..

למעלה