GC מבוסס נישואים לאחר פיטורים על H-1B

I130Form

New member
GC מבוסס נישואים לאחר פיטורים על H-1B

להבנתי אין בעיה להגיש בקשה לGC מבוסס נישואין כאשר המהגר בסטטוס של H-1B כיוון שמדובר בויזה כפולת-כוונות (dual intent).
מה קורה אם לאחר שהאדם מפוטר מוגשת עבורו בקשה לGC מבוסס נישואין? האם הוא צריך לעזוב את ארה"ב?
האם מותר לו להישאר מעבר ל60 הימים (הבקשה לGC יכולה לקחת יותר 60 ימים)?
באם הוא יוצא מארה"ב, האם הוא יכול לחזור טרם קבלת הGC?

למען הסר ספק - אין כוונה לנישואים פיקטיביים, אלא תזמון הנישואים ובקשת הGC ביחס לסטטוס הויזה.

John the Savage

New member
לא תהיה בעיה במקרה הזה

קודם כל, ברגע שמגישים את הבקשה לשנוי סטטוס לגרין קארד, השהות שלך חוקית גם לאחר תום הסטטוס או אשרת השהיה הקיימת. כך שגם אם הבקשה ל-GC היתה לוקחת שנה לאחר הפיטורין, לא היתה בעיה חוקית מבחינת השהות בתקופה הזו.

ויותר מזה, אפילו אם היית נשאר בארה"ב תקופה מסויימת ללא סטטוס חוקי, כל עוד נכנסת חוקית לארה"ב, ולא פתחו נגדך בהליכי גירוש, יסלחו לך על זה בעת בקשת גרין קארד על בסיס נישואין מתוך ארה"ב. לא הייתי ממליץ לעשות את זה, אבל זה החוק.

הבעייתיות הפוטנציאלית היחידה היא שבמידה והפיטורין והחתונה סמוכים אחד לשני, זה עלול לעורר חשד לנישואין פיקטיביים. אבל כל עוד הנישואין אמיתיים ויש מספיק הוכחות לכך, לא יפסלו את הבקשה מהסיבה הזו.

I130Form

New member
טוב לדעת

הדבר היחיד שמטריד זה הקטע של החשד המוגבר בנישואין סמוך לפיטורין. גם ככה בוחנים בקשות כאלו בזכוכית מגדלת, הדבר האחרון שאני רוצה זה חשדנות כלפי הכוונות שלי. אנחנו כרגע גרים בערים שונות בגלל אילוצי עבודה, אז גם ככה הדבר הזה מראש בעייתי.

למעלה