Geeks בעברית...

MajorWinters

New member
Geeks בעברית...

טוב זה נושא די חשוב. אני רואה שהרהב פה לא ממש בעד חנונים... אבל עברית שפה יפה, ומגיע לה, ואולי נשנה את שם הפורום אם הרבה לא יאהבו את המילה חנונים. הפורום הזה, הוא פורום GEEKS. איך אתם הייתם מתרגמים את המילה?

יצור מהמיטולוגיה היוונית,

בעל חלק עליון אנושי וחלק תחתון של תיש. (גאד, זה נשמע כמו תיאור של הביקיני המכוער ביותר אי פעם)

MajorWinters

New member
../images/Emo4.gif

אני לא אוהב שלוקחים מילה באנגלית, ונותנים לה הטיות עבריות. זה מכוער...

Science Fiction

New member
אבל זה מה שאנחנו. גיקים. ../images/Emo119.gif

לא חנונים, לא יורמים, לא חצילים. האם תקרא לפריק 'מפלץ'?
[ונתעלם מכך שאני בכלל נגד השימוש במילה 'פריק'.]

FIRE GODDESS

New member
סורי אבל פריק זה גם סוג של גיק

פריק מחשבים פריק סרטים פריקית של מוזיקה (אל תטעו, זה לא מי שלובש שחור וכאלה, באמת וזה גם די עולה לי על העצבים שאני שומעת אנשים שאומרים את זה)...... מסכימים איתי? אם לא, למה?

MajorWinters

New member
תלוי בהגדרה.

פריק בעקרון אפשר להגדיר כ"חובב מאוד רציני של משהו". אבל יש גם את ההגדרה ה"חברתית" של פריק, שהם לובשי השחורים... חובבים מאוד רציניים הם לרב גיקים, אבל זה פשוט אסופה מאוד גדולה של דוגמאות פרטיות. לדוגמא פריק של כדורגל הוא לא גיק למען האמת, הגדרות חברתיות זה כל כך 2001
. אני לא חושב שצריך לנתח את "חנונים" כהגדרה חברתית, מי שכזה יודע שהוא כזה ואוהב את זה, ואין טעם להגדיר כל אחד...

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifלא, לא, לא, פשוט לא הבנת נכון.

כל שפה ולשון שואלת מילים מלשונות אחרות ומשאילה להן מאוצרה. מאות רבות של מילים שאלה העברית כבר בתקופותיה הקודמות (מקרא ולשון חכמים), ובהן אף שמות מוסדות נכבדים ומקומות ציבור, ולא נמנעו מכך אנשי הדורות וחכמיהם. סנהדרין, איצטדיון, אכסניה, פרדס, סנגוריה, מוזאון, תאטרון, אוניברסיטה וטכניון הן אך דוגמאות אחדות לכך. ואם תרצו הנה עוד דוגמאות של מילים שאולות מכל תקופותיה של העברית: איכר, היכל, צי, פתגם, גזבר, זוג, מלפפון, ספוג, ספסל, אלכסון, עמילן, סנדלר, אסימון, פיוט, מוניטין, קרקס, קוטב, אדיב, מרכז, אופק, קפה, סוכר, רדיו, טלוויזיה, תה, שוקולד. אין תרגום לכל אלה, ואף אין נראה שיש צורך בכך. "גיק", אם כן, היא גם מילה בעברית, זהו.
[אני כל כך אוהבת את הדף הזה
]

YomiRel

New member
דווקא חנונים נראה לי בסדר גמור

האנשים עם הבעיות זה אלה שתמיד היו להם בעיות עם חנונים

למעלה