General Tso's chicken
מנת עוף בסגנון אסייתי שפופולרית מאד במסעדות מזון מהיר בחו"ל. גם בארץ יש גרסאות שלה במסעדות אסיתיות שונות.
עוף ומרינדה:
1 קילו חזה עוף (פרפר שלם לא משוטח לשניצלים) חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ * 2ס"מ.
2 כפות סויה
3 טיפות שמן שומשום
1 ביצה
2 כפות קורנפלור
ציפוי:
2 כוסות קמח
1 כף קורנפלור
רוטב:
2 כפות שמן צמחי
2 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות
1 פלפל צ'ילי מיובש חתוך לפרוסות דקות (להרחיק ראשית את הגרעינים)
2 בצל ירוק חתוך לפרוסות
1/3 כוס רוטב סויה
3 כפות בהיריון סוכר חום
1 כף חומץ
1 כוס ציר עוף (או מים רותחים עם 1 כף בהיריון אבקת מרק עוף)
1/2 כוס מים קרים + 2 כפות קונרפלור
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את העוף לשעה לפחות (אם יש זמן ניתן להכין את השלב הזה יום לפני ולשמור במקרר).
2. מעמידים מחבת או סיר לטיגון עמוק ומביאים את השמן לטמרפרטורה של 180-190 מעלות.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הקורנפלור.
4. טובלים כל קובית חזה עוף בקמח ומכניסים לטיגון עמוק עד שמתחיל להשחים קלות. מוציאים לנייר סופג.
3. בווק או במחבת רחבה מטגנים את השמן על להבה גבוהה ומוסיפים את השום והצ'ילי תוך כדי ערבוב כדקה.
4. מוסיפים למחבת את הסויה, הסוכר, החומץ וציר העוף ומביאים לרתיחה.
5. מערבבים את הקורנפלור והמים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים למחבת.
6. מחכים שהרוטב יתחיל להסמיך ומוסיפים את כל חזה העוף המטוגן.
7. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים היטב שכל העוף ייספג ברוטב.
מנת עוף בסגנון אסייתי שפופולרית מאד במסעדות מזון מהיר בחו"ל. גם בארץ יש גרסאות שלה במסעדות אסיתיות שונות.
עוף ומרינדה:
1 קילו חזה עוף (פרפר שלם לא משוטח לשניצלים) חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ * 2ס"מ.
2 כפות סויה
3 טיפות שמן שומשום
1 ביצה
2 כפות קורנפלור
ציפוי:
2 כוסות קמח
1 כף קורנפלור
רוטב:
2 כפות שמן צמחי
2 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות
1 פלפל צ'ילי מיובש חתוך לפרוסות דקות (להרחיק ראשית את הגרעינים)
2 בצל ירוק חתוך לפרוסות
1/3 כוס רוטב סויה
3 כפות בהיריון סוכר חום
1 כף חומץ
1 כוס ציר עוף (או מים רותחים עם 1 כף בהיריון אבקת מרק עוף)
1/2 כוס מים קרים + 2 כפות קונרפלור
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את העוף לשעה לפחות (אם יש זמן ניתן להכין את השלב הזה יום לפני ולשמור במקרר).
2. מעמידים מחבת או סיר לטיגון עמוק ומביאים את השמן לטמרפרטורה של 180-190 מעלות.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הקורנפלור.
4. טובלים כל קובית חזה עוף בקמח ומכניסים לטיגון עמוק עד שמתחיל להשחים קלות. מוציאים לנייר סופג.
3. בווק או במחבת רחבה מטגנים את השמן על להבה גבוהה ומוסיפים את השום והצ'ילי תוך כדי ערבוב כדקה.
4. מוסיפים למחבת את הסויה, הסוכר, החומץ וציר העוף ומביאים לרתיחה.
5. מערבבים את הקורנפלור והמים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים למחבת.
6. מחכים שהרוטב יתחיל להסמיך ומוסיפים את כל חזה העוף המטוגן.
7. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים היטב שכל העוף ייספג ברוטב.