Gewiss זה תקן שמשתמשים בו רק בארץ?

doronsaar

New member
חיפשתי ב EBAY או ב AMAZON או ב ALIEXPRESS שקעים, מפסקים, מתאמים וכל דבר שתואם GEWISS ולא מצאתי שום דבר כזה.
בחנות חשמל בארץ מציגים את זה כאילו זה איזה תקן עולמי אבל נראה שזה המצאה מקומית לגמרי של איזו חברה איטלקית זניחה שאיכשהו הפכה לתקן בישראל.

היתכן?

האם יש תקן אחר? אולי שם אחר בחו"ל?

רשר

Well-known member
מנהל
גיבייס הנו יצרן איטלקי המיצר לפי תקנים בהתאם לצרכי השיווק שלו
יש גם שכנים לו https://kashtan.co.il/פתרונות-ומוצרים/מפסקי-חשמל-שקעים-ואביזרי-חשמל/מפסקים-ביתיים/
המיצרים אותו הדבר,
כולם עומדים בתקן הישראלי וכמובן אירופאי IP ו IK שלא מחייב אחידות במידות "לא חשמליות" אך מחייב מרחקי זחילה מינימליים (מותר יותר), מרחקים וקוטר פינים אחידים לזרם הצפוי,
ככלל אין התאמה מלאה בין מוצרי היצרנים השונים (גם המחיר לא מתאים לכל אחד) אלא רק במידות כלליות אך התאמה של שקע לאביזר אחר של יצרן אחר לא קיימת לכן אם אתה מחליט על קו עיצוב של יצרן מסויים אתה בחתונה יהודית (מותר להתגרש),
בחירת אביזרי חשמל לבית צריכה להעשות בשום-שכל ולשלב לפי הצורך והנראות, בחדר אחד עדיף אותו היצרן והדגם אך זה לא מחייב לשאר החדרים,
אני בביתי התקנתי מפסקי גייבייס רק כשהם מרובים בקופסה אחת, כל היחידים תוצרת הארץ הפשוטים ביותר (מחיר קיבלתי מהמשווק אחיד לגיבייס, הליאור, וייסבורט),

doronsaar

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת אבל היא לא ממש קשורה למה ששאלתי...

כל מה ששאלתי זה האם גם מחוץ לישראל משתמשים בהתקנים של גויס או תואמי גוויס, ואם כן תחת איזה שם מוצאים את זה באתרי קניות בחו"ל.

רשר

Well-known member
מנהל
סוריה - בכפרים היו שקעים ומפסקים של גיבייס בשנת 1967 בגולן,,, https://www.gewiss.com/ww/en/company/values-and-mission/countries
כנראה שהם מפעל מספיק גדול ורציני שמוכר דרך סוכנים מקומיים ושומר עליהם מפני ההוזלות והשחיטה הכלכלית שהאתרים הללו גוזרים על היצרנים,
אגב עיקר המכירות זה דווקא לתעשיה וכאן בכלל לא קונים באתרים הללו כי צרכים גיבוי למוצרים,
גם במכוניות רב החלקים לא תואמים והיוצאים מהכלל הם תוצאה של שיווק אגרסיבי של פזו,,,סטרטר, אלטרנטור, מנועי חלונות (ראה כמה מתאמים יש לכל מגב),,,

doronsaar

New member
כנראה שזה לא ההסבר כי ב EBAY איטליה כן יש...
פשוט לא תפס במדינות אחרות מלבד ישראל משום מה.

רשר

Well-known member
מנהל
אני כותב רק מה שאני יודע,
"התקן" של גיבייס תואם ב 100% ציוד של גיבייס - כנ"ל בטוצ'יני, מרצדס, וולבו,,,
נסה לחבר בורג של וויסבורט להליאור ותקבל נזק ושניהם עומדים בתקן,
אולי תסביר מה אתה צריך כדי שנוכל לעזור

רשר

Well-known member
מנהל
אני מחפש אביזרים תואמי גוויס בעליאקספרס, זה הכל...
לשמחתי אין אך גם לשמחת בני ביתך כי הכנסת אביזרי התקנה לחשמל בארץ מחייבת מעבר דרך מכון התקנים,
המחיר המקובל מתחיל מדוגמה 700 ש"ח ומגיע בקלות ל 4000 ש"ח
הסכנה מאביזרים ללא תקן גלוי ונוסתה בארץ עם חקויי גיבייס מעזה שעלו באש ללא כל עומס אלא רק בגלל חומר גרוע וללא ברום מונע בעירה עד 850 מעלות כתקן,

doronsaar

New member
אם יש תקן אמריקאי או אירופאי או יפני או קוריאני זה מספיק טוב מבחינתי.
זה לשימוש פרטי לא מסחרי.

אני יודע שזה נשמע מוזר אבל גם בארצות אחרות אנשים אוהבים בטיחות, פשוט מכוני התקנים שלהם פחות חמדנים.

doronsaar

New member
אין סיבה מיוחדת למעט זה שבכל מקום ראיתי שכתוב ושאומרים שגוויס זה התקן המקובל ולא שמים היום דברים "רגילים".

רשר

Well-known member
מנהל
אין סיבה מיוחדת למעט זה שבכל מקום ראיתי שכתוב ושאומרים שגוויס זה התקן המקובל ולא שמים היום דברים "רגילים".
אכן יש יתרון לקופסאות מלבניות על עגולות כי הן מאפשרות גמישות גבוה יותר של הרכבת אביזרים
כמובן כפי שמצאת זו התחיבות לסוג אביזרים של יצרן מסוים - לא סוף העולם כי בסוף בבית בגודל כ 160 מ"ר ימצא הבדל של עד 2000 ש"ח ממש אחוז נמוך מעלות החשמל הכוללת,

למעלה