GIRO 2015, תחרויות לקראת הכרעה, מה צפוי בקטע 16

gadis13

New member
GIRO 2015, תחרויות לקראת הכרעה, מה צפוי בקטע 16

קמה מחכה לקציר. שבוע התחרות האחרון יוצא לדרך ביום שלישי ועימו שלבי ההכרעה בתחרויות השונות: חולצה וורודה, חולצה אדומה, חולצה כחולה ולבנה. מלבד בתחרות החולצה הלבנה, הרוכב הצעיר, שבה מלבד תקלה חמורה דבר לא ימנע מארולקחת את החולצה למזכרת, יתר התחרויות עדיין ללא הכרעה. נכון, אפשר להתיחס למקרה החולצה הוורודה כדומה לראשון – גם כאן לכאורה רק תקלה משמעותית עשויה למנוע מקונטאדור הכתרה במילאנו, אך בשונה מתחרות הדירוג הכללי ה'גדולה' שבה ארו בפיגור 'קטן' של 2.35 דק', ומבלי להיכנס לדילמות חשבונות ומחשבות כפירה בעיקר בקבוצה האיטלקית ביחס לשינוים בסדר העדיפויות של מטפסיה הבכירים בהרים הגבוהים (על לאנדה וארו בהמשך), הרי שהשני בתור אחרי ארו בתחרות הדירוג הכללי ה'קטנה', פורמולו, מרוחק ממנו 14.31 דק – הבדל (לא) קטן. בכול שאר התחרויות הכול עדיין פתוח. אינצאוסטי מוביל את תח

רשימה

gadis13

New member
הסיבה לתאונות: קבוצות הפרו טור פשוט לא ברמה

גיליוי דעת של Jim Ochowicz, המנהל הוותיק ורב הפעלים של BMC. פוליטיקה ולא קריטריונים מקצועיים הם הרבה פעמים הסיבות המכריעות בהזמנות של קבוצות אלו למרוצי WT.
אם הקריטריונים להשתייכות למועדון הגדולות גבוהים בלתי מתפשרים וקשוחים הרי שהם נמוכים וללא כול פרופורציה לראשונים לקבוצות המשנה. אין להם מספיק כסף: לא לציוד, לא לצוותים מקצועיים ולא לרכיבות היכרות, והתוצאה הישירה: תאונות. פחות רוכבים בכול מרוץ: אל צורך לקצץ במספר רוכבי ה -WT בכול מרוץ אלא רק בכול השאר.
כאן

שטויות

הרוכבים האיטלקים מכירים את הכבישים באיטליה לא פחות טוב מריק צאבל הגרמני ומסטפן קינג השוויצרי בני ה-21 שרוכבים ב-BMC בג'ירו ואולי היו פעם אחת ברכיבת היכרות על חלק מהמסלולים. אפשר לחשוב שהרוכבים המקומיים רוכבים כל היום רק מסביב לעיירה שלהם ואין להם מרוצים אחרים בשאר חלקי איטליה. כדאי להכנס לאתר של התאחדות האופניים האיטלקית ולראות כמה מרוצים יש שם. http://strada.federciclismo.it/it/section/calendari/e78e9361-0122-4579-955b-ae596b33d4db/
בג'ירו השנה לא היו כל כך הרבה תאונות ושתי תאונות גדולות היו בגלל צופים ולא בגלל רוכבים: אידיוט שהצטרף מהמדרכה לרכיבה עם הדבוקה וצלם שעעדשת מצלמתו פגעה ברוכב.
בצרפת יש קבוצת וורלד טור אחת. באיטליה נדמה לי גם כן. אז מה הוא מציע? שבשני הטורים המרכזיים, בשתי מדינות מרכזיות בענף, לא יהיו כמעט רוכבים וקבוצות מקומיות? אותו כנ"ל במרוצי האביב החשובים בבלגיה, איטליה וצרפת? אולי זו הדרך החדשה של ענף בינלאומי. לא יודע, אני מעדיף את הענף שקשור לסביבה שלו ולא כקרקס נודד בעולם.
ודרך אגב, אושוביץ' זה היה מנהל קבוצותיו של לאנס ארמסטרונג במשך שנים רבות. מעניין איך הוא יצא נקי מכל הפרשיות שהיו שם. הוא כנראה היה עסוק כל הזמן בהכרת המסלול בטור ולא ידע כלום.

ועוד משהו על ההבדל בין הקבוצות

"אם תשאלו אותי, מורי ורבותי היקרים", ההבדלים הגדולים ברמה בין הקבוצות הגדולות והקבוצות הקטנות (מעבר להבדלי הרמה בין הרוכבים עצמם שאמנם קיימים אך לא בהפרשים כאלו גדולים) אינם הטיפול בציוד וכדומה, אלא נובעים מהיכולת הכספית להעזר ב"דוקטורים" ובכל מה שהם מציעים. פעם, כמעט כולם היו לוקחים EPO, היום עם הפספורט הביולוגי, רק הקבוצות העשירות יכולות להתחמק ממנו באמצעות מיקרו-מינון. הקבוצות הקטנות נאלצות לרכוב נקי.

וכמו כל חוקר טוב, אחרי שקבעתי את התיאוריה, גם הלכתי לבדוק

לקחתי את הג'ירו של 2008 (רגע לפני החלת הפרופיל הביולוגי) ובדקתי את הדרוג הכללי אחרי קטע מס' 16, לעומת הדרוג הכללי היום בג'ירו 2015 בסיום קטע 16. הסתכלתי על הרוכבים שרוכבים בקבוצות איטלקיות שלא השתייכו לפרו-טור (2008) או לוורלד-טור (2015).
בדקתי מה קורה ב-30 המקומות הראשונים בדרוג הכללי.
ב-2008 http://autobus.cyclingnews.com/road/2008/giro08/?id=results/giro0816 היו 8 רוכבים כאלו שדורגו במקומות 3,6,8,10,16,17,18,27. מקום 30 ב-2008 פיגר אחרי קונטדור המוביל גם אז ב-30 דקות.
ב-2015 http://www.cyclingnews.com/giro-ditalia/stage-16/results יש 3 רוכבים כאלו, במקומות 20,28,30. דמיאנו קונגו המדורג במקום 20, והוא הרוכב הראשון מהקבוצות הקטנות, מפגר ב-37 דקות אחרי קונטדור. מקום 30 נמצא 1:18 שעות אחרי קונטדור.
בדקתי גם ב-2007. היו אז 7 רוכבים מהקבוצות האיטלקיות הזוטרות בין ה-30 הראשונים, ומקום 30 פיגר ב-47 דקות.

ariasdo

New member
היום ה"מורטירולו" כ 11% אורך 12 ק"מ בהזדמנות זו יש לשבח את

Steven Gerrard8 - איש ההרים מצובה .
במסגרת טרנס אלפ 2013 טיפס ללא הפסקה את העלייה הזו .
כמובן ביחד עם בין זוגו לרכיבה שהיו גם הישראלים הטובים ביותר לגלאי 50 פלוס .

בחזרה לז'ירו בתחילת המסלול יש עוד 2 עליות ארוכות כ 15-13 ק"מ עם 6%-7% שיפוע ממוצע .

אם נשווה לארץ את העליות בפתיחת המסלול זה יותר מהטיפוס גונן לצ' וואסט , פעמים .

היום יש לקונטדור עליונות על הניר - נראה אם זה ימומש במסלול .

יום טוב

אריה סדובניק

Steven Gerrard8

New member
אריה תודה .

אכן היום ''יום המלכה '' חימום בפאסו טונאלה ,המשך חידוד בטיפוס לעיירה אפריקה (כמו גוש עציון בערך ) המשך במורטירולו המפלצתי וסיום בעליה נוספת לאפריקה שגם אותה עשינו ב2013.הסיום של אפריקה די מתון בקילומטר האחרון ממש רולינג הילס ככה שזה לא ממש סיום בעליה . אגב אם כבר מדברים אז זה היה ראשון ב50+ ושני סהכ מכול הישראלים (34 זוגות ) .היום הגב שלי כבר לא מאפשר לי להתפרע כמו פעם ....
כדאי לשים לב במורטירולו ,אין מטר אחד (!) של קטע פחות מ8% !! .שיפוע מירבי 19% כ 35 סרפנטינות שלמעשה נחים ב10% .....העליה היחידה בארץ שדומה לה זה העליה מיריחו לרימונים המכונה טאריק אבו ג'ורג ...עוד משהו יחודי ויפה במורטירולו הכביש צר מאד (2 מטר) בתוך יער יפיפה ואנשים גרים בגן עדן הזה ....אגב גם טונלה בהתחלת היום פאסו שעשינו בטראנס והוא איך נאמר, מתון יותר ....

gadis13

New member
“It’s the hardest climb I’ve ever done

Savage. Long, steep and sick." - Mark Cavendish
"I was always scared of it. You’re just praying that your body won’t let you down.” - Gilberto Simoni ׂ(via @friebos)

Today is such a day where it makes sense to make a grupetto before the start. Tickets available at our team bus...FOR FREE! (@BertDeBacker)
לפי הגזאטה 34/36X 29 אך (בתמונה) בטראק אפילו יותר מאחור
נראה נעים על הקו אבל רטוב במעבר טונאלה

ariasdo

New member
לגבי יחס העברה - כדי לרכב את ה"מורטירולו" - בשעה צריך ...

חוץ מכושר רכיבה וכושר גופני ומנטלי .

קומפקט ------ 34/28 - סל"ד 78
סמי קומפקט --- 36/32 - סל"ד 84
דאבל ------------ 39/32 - סל"ד 78

שאלה כללית אם יש קבוצה שרוכבים עם מערכת קומפניולו או שהכל זה שימנו / סרם .

כידוע הספונסרים מחלטים אם איזה אופנים ירכבו הקבוצות .

נוצר לי הרושם שמי שמשלם יותר רוכבים עליו .

הערה - סביר מאוד שרוכבי הז'ירו ירכבו זאת פחות משעה לא ידוע לי זמנים כמו בעליות אחרות ( אלפ ד'ואז, וכו' ) .

אריה סדובניק

YotamKa

New member
לנוחיותך טבלת סטראבה של מורטירולו מהכיוון שמטפסים היום,

שים לב שיש כיוון מתון יותר שמתחיל צפונה מהיום, ואחד עם קירות בטון כמו שאתה אוהב שמתחיל דרומה מהיום. (וזה חוץ מהכיוונים מהצד השני של הרכס). הטיפוס בסטרבה מתחיל מחוץ לעיירה Mazzo di Valtellina ולכן קצר מעט ממה שכותבים באתר הג'ירו.

https://www.strava.com/segments/614726

ה'לא מקצועיים' יורדים משעה, כולל אחד שרכב שם היום. אז סביר שראשוני הג'ירו יתקרבו ל-40 דקות (18 קמש) או 45 דקות (16 קמש)

ariasdo

New member
תודה - הישראלי המהיר ביותר שטיפס שם לפי הידוע לי ...

גר יותר קרוב לבית שלי מאשר לבית שלך .
הוא רוכב מתחרה במסטר פרו ( בגיל קרוב ל 50 ) הזמן מזיכרון מעורפל כשעה ו 10 דקות בערך .

מטעמי צניעות הפרט אני לא מפרסם את שמו .

היה לי התחושה שתביא את נתוני טבלת סטראבה .

אריה סדובניק

YotamKa

New member
מדדתי 44 דקות לקונטדור למרחק 11.4 ק"מ

שזה כ-16 קמ"ש. מדדתי לפי העין אז דקה לכאן או לשם ייתכנו.
כתוב במקום מסויים שפנטאני סיים 42:30 הכי מהיר שלו, אבל לא ברור על איזה מרחק מדובר.

http://fam-oud.nl/~oof/Cyclo2004/Mortirolo.html

YotamKa

New member
הנה עמוד שמסכם את הזמנים על מורטירולו, כך

שהזמן שמדדתי לקונטדור יושב במקום טוב באמצע בהתחשב בכך שהיה המהיר על המסלול היום (התחיל בפיגור על שני אלו שסיים איתם). לא יודע אם מעדכנים את הדף הזה.

http://www.climbing-records.com/2015/05/the-legends-maker-ascent-times-on.html

השיא - 41:42 על 11.7 ק"מ. כמעט 17 קמ"ש, השיא שייך לשלישיה Gotti-Heras-Simoni. כשאת סימוני אמורים להכיר. את הראס אני זוכר מקבוצת קלמה-קוסטה-בלנקה עליה השלום.

גוטי ניצח בג'ירו, פעמיים

הראס ניצח בוואלטה 4 פעמים ואם אני זוכר נכון נפסל פ, עדייןעם אחת לפחות, שיאן ניצחונות עם רומינגר וקונטאדור (3 פעמים).

יאיר, הראס גם הלך לעבוד בשביל ארמסטרונג אחרי שזכה בוואלטה...

אולי המקרה היחיד שזוכה גראנד טור עובר לכסף הגדול להיות דומסטיק כשהוא עדיין בשיאו, אבל לא נברתי בהיסטוריה, אולי היו עוד מקרים כאלו בעבר הרחוק יותר.

cipo 1

New member
עכשיו על מסכינו ג'ירו 2015 איבן בסו דומיסטיק של קונטדור

לא שנראה עוזר הרבה אבל אולי גם כאן כסף הוא שם המשחק.
יום טוב
עודד צור

cipo 1

New member
ושכחתי לציין את העיקר

2010:
1st - Overall Classification Giro d'Italia + Stage 4 & 15

עודד - לא רק הברור מאליו חשוב...

ראיתי את באסו מסייע לא מעט לקונטאדור.
לא רק כשרואים פועל מושך עד לשני הק"מ האחרונים זו עבודה מועילה, יש לא מעט שקה לראות בטלביזיה ומאוד חשוב למוביל קבוצה, לקבל מפועלים.
באסו הוא ערך מוסף ענק עבור קונטואדור.

צודק ציקי, הראס אכן פועל של ארמסטרונג, היו עוד...

היו לא מעט רוכבים שניצחו גרנד טור והיו פעולים של מנצחי טור דה פראנס.

אני מאמין כי אוכל למצוא גם מנצחי וואלטה שהפכו לפועלי על של מנצחי טור דה פראנס ביניהם ואפילו כאלו שהיו בשיאם.

למעלה