glad to be back (ושאלה.)

sleeping sun

New member
glad to be back (ושאלה.)

אז אולי חלק מהאנשים לא ממש שמו לב שבכלל הייתי כאן פעם, אבל הייתי. ואז קרה דבר וטסתי לסן פרנסיסקו לשלושה שבועות. (ולא הייתי שם טבעונית, מצטערת אבל התחלתי טבעונות שבוע לפני ופשוט לא היה לי שם מה לאכול!) אבל אני רוצה לציין שזה מדהים כמה שבכל דיינר עלוב ומסכן בארה"ב יש המבורגר צמחוני שזה דבר נורא טעים! בכל מקרה חזרתי. וחזרתי גם לטבעונות. וד"א אני רוצה לציין שיחד איתי גם חברה שלי הפכה בהשפעתי לטבעונית (גם היא הייתה צמחונית לפני). ויש לי שאלה קטנה. טבעונים - לא משתמשים בצמר?

Neta558

New member
טבעונים-לא מקשה אחת...../images/Emo13.gif

אני מניחה שיש טבעונים שלא משתמשים בצמר, יש כאלה שמשתמים בצמר, ויש כאלה שלא בחנו את הסוגיה. אני אישית לא משתמשת בצמר. יותר נכון, אני לא צורכת צמר. כשאני לנה במקומות שונים, אני לא תמיד בודקת ממה עשויה השמיכה. לרוב מדובר במילא בצמר סינטטי, אבל גם אם מדובר בצמר אמיתי, אי השימוש בשמיכה קיימת לא נראה לי תורם למטרה. כשיש אלטרנטיבה, אני מעדיפה שמיכה סינטטית. במילא צמר מגרד. כשחשבתי על ענין הצמר, נזכרתי שאבא שלי פעם לקח אותי לראות גז כשהייתי קטנה, מה שהיה מחזה מזעזע למדי... זה בפירוט תרם לנימוקים העניניים.

aradori

New member
תעזבי צמר, אבל פוּך??.... ../images/Emo6.gif

כלומר..... מה התרנגולת הזאת עושה לי בתוך השמיכה??

HaMsTeR

New member
יש לי שמיכת פוך, שהיא שלי בעיקרון,

ואני גם אתכסה איתה הלילה, אבל כבר מחר אני אחליף אותה.... (עכשיו אין לי מושג איפה השמיכה המחממת הלא פוך שלי....)

באמת רציתי לשאול על צמר...

האם הכבשים סובלות בתהליך הגז? האם נכון שהכבשים בעצם מרוויחות מהתהליך מכיוון שזה מקל עליהן בחום הקיץ? ואלה שלא משתמשים בצמר- פותחה שיטה חדשה שמזריקים לכבשים חומר כלשהו והן משירות את הצמר מעצמן במהירות וללא כאבים (זה פשוט מדהים, יורד כמו שמיכה...). הייתם משתמשים בצמר שיוצר בדרך זו? וחוץ מזה, נייטוויש אחלה להקה

HaMsTeR

New member
כן, זה בדיוק כמו ביצים.... או בכלל

בשר- שמגדלים את החיות כדי שיאכלו אותן......

Neta558

New member
מקשרת לכתבה בנושא +

הקישור לכתבה מאתר אנונימוס מופיע למטה. האם זה מקל עליהן בחום? יתכן. האם באופן טבעי זה אמור לקרות? לא. להגיד שזה עוזר לכבשים, כי הן סובלות מהחום, זה כמו להגיד שאנו מסייעים לפרות בחליבה מכיוון שהן סובלות מהמשקל הרב. כשבודקים טענה זו לעומק, מתברר שלא נותנים לעגל לינוק, ושדוגאים באופן מלאכותי שהפרה תייצר יותר חלב. גם תעשיית הצמר היא תעשיה, ולכן מראש קשה לי להאמין שאנחנו עוזרים לכבשים ורק במקרה יוצא לנו מזה צמר... תהליך הגז, אגב, כרוך בקשירת הרגליים של הכבשה. היא שכובה על הקרקע קשורה בזמן שגוזמים אותה, ולצערי לא תמיד מדייקים. מידע נוסף-בכתבה.

למעלה