GOD FEARING CHILD ו-ETERNAL BONDS

GOD FEARING CHILD ו-ETERNAL BONDS

שניים מהפרקים החביבים עלי. אני אוהבת כשיש איזשהו נושא אחד שכל העלילות עוסקות בו. ב-GOD FEARDING CHILD יש עיסוק יפה בנושא של הורים וילדים - זאוס וכרונוס, זאוס וארס, זאוס והרקולס, הרקולס והילדים שהרה הרגה, זינה וסולן, זינה ואיב, כולל הורים חורגים - הרה והרקולס וגבריאל ואיב. כמו כן היה עיסוק ביחסי אחים, עם דגש על קנאת אחים - ארס והרקולס וסולן ואיב (ואם מתעקשים, גם זאוס והרה, שהם הרי גם אחים בנוסף לבני זוג). הסוף היה אדיפלי מאד - זאוס מדבר על הצורך להרוג את האבא ולתפוס את מקומו. ושוב, אם מתעקשים אפשר לקפוץ קדימה ולהיזכר בצורך של ליביה להרוג את אמא שלה וכל מה שיקר לה. ב-ETERNAL BONDS שוב שם הפרק היה רב משמעי. נתחיל בזה ששתי העלילות עסקו ב-unrequited love. הסוף של העלילה של ג´וקסר וגבריאל מרמזת גם על המסקנה שצריך להגיע אליה בעלילה השניה - גם אם ארס וג´וקסר אינם ממלאים את התפקיד שהם רוצים בחיים של זינה וגבריאל, ללא ספק יש להם איזשהו תפקיד. אם כי הסירוב של זינה לעשות עם ארס ילד הוא סירוב ליצור קשר נצחי שכזה. מעניין הקטע עם הרעל שיוצר קשר בין הפצע ללב. האם יש לזה משמעות מטאפורית? ואם כן, מהי? גבריאל באמת יכולה להיות כלבה כלפי ג´וקסר לעיתים קרובות, ואני שמחה שהיא הודתה בזה, ושמחה שהם ניהלו את השיחה הזו, ושג´וקסר אמר בסופה מה שהוא אמר. ודבר אחרון - הרבה מדברים על הקושי לשלב קריירה ואמהות - זינה עושה עבודה לגמרי לא רעה... נקרעתי מהשימוש שלה בחיתולים כנשק והטיפים שהיא מלמדת את איב כבר מעכשיו. אתם חושבים שכל הטלטולים שאיב עברה עוד בבטן ועדיין עכשיו השפיעו על איך שהיא יצאה? הקטע של הקשירה של איב לענף מזכיר מאד את CRADE OF HOPE, ואני בטוחה שזה נעשה בכוונה. ולכל הסאברים והשיפרים - מה יש לכם להגיד בקשר לתפיסת היחסים בין כולם לכולם בפרקים האלה?

ניתוח יפה ../images/Emo13.gif

אני אמנם סאבר, אבל דווקא אדבר על זינה ואראס. בפעם הראשונה שראיתי מה הרצונות שלו ממנה, איפה שהוא ידעתי שזה לא באמת מה שהוא רוצה. זה הרי כל כך יותר מסתם "אוקי, תני לי ילד". היה לי ברור שיש יותר מזה. הנקודה היא, שעד אותו רגע שבו הוא אמר את זה, לא חשבתי שהוא רציני. תמיד ראיתי את היחסים בינהם כעבודה מעורבת בהנאה. הוא רצה אותה מסיבות ברורות כגון היותה הלוחמת הטובה מכולם, והעובדה שיש לה איזו עוצמה נחשקת ובלתי מוסברת (אולי זה נובע מזה שהיא אולי חצי אלה?). ברגע שהוא ביקש ממנה ילד, חשבתי שצדקתי. כשהוא אמר שהוא אוהב אותה, הבנתי שהוא באמת אוהב אותה, ושמעבר לזה שהוא רוצה את הנסיכה הלוחמת, הוא גם רוצה את זינה. בקשר לגבריאל, אני חושב שהגזימו קצת איתה ב- Eternal Bonds. עשו הקצנה לצורך העלילה, כדי להראות לנו מול העיניים איך גבריאל מתאכזרת לג´וקסר בשביל לדאוג לזינה, דבר שלא היה קורה באמת, מכיוון שגבריאל יותר מדי טובת לב. הם הקצינו את מה שאולי היה עובר לה בתת מודע, אבל רק בשביל להראות לנו - הצופים - איפה מצוי הקונפליקט שלה, ושל ג´וקסר.

אבל גבריאל הרבה פעמים מתאכזרת

אל ג´וקסר. זה אחד הדברים שתמיד נורא הפריעו לי. רק כשהוא נוטה למות, כמו ב-KING CON, היא מראה דאגה אמיתית. שאר הזמן היא לוקחת אותו כמובן מאליו. כל כך הרבה פעמים היא צובטת לו את האף או האוזן, מתייחסת אליו כמו ילד קטן, יורדת עליו וכו´. אני חושבת שהגיוני שהיא תהיה עצבנית במיוחד כי איב רק נולדה והיא לא יודעת עדיין מה התפקיד שלה בכל העניין.

Dafi the Mighty

New member
אז ככה...

היה מאד חבל שהם הרסו את כל העניין הרומנטי בין גבריאל וג´וקסר. אני לא הייתי מבין המעריצים שרואים את ג´וקסר וגבריאל יחד, אבל אני משוכנעת שזה הרס אותם לחלוטין. גבריאל תמיד התנהגה אל ג´וקסר בתור הטיפש (גם זינה, אבל היו הרבה פעמים שזינה התייחסה אליו ממש יפה וגבריאל... לא), אולי חוץ מהפרק שהיא התאהבה בו. מעניין איך זה היה אם גבריאל וג´וקסר באמת היו חיים יחד... זה בטח היה... מיוחד...
זינה וארס, מה שגרם לי לאהוב את הפרק מאד (*מאד*!). אהבתי את כל החלקים עם שניהם. את החלום, שמשום מה זינה לא הצליחה להפסיק להיזכר בו. הילד שארס מבקש (כל כך אהבתי את הקטע הזה, שהוא אומר לה שהוא מוכן להגן עליה ולהיות האבא של איב, ואז הוא ככה התקרב כדי ללחוש לה באוזן "וילד משלנו". אה, גדול), הסירוב של זינה נראה לי נבע מזה שהיא לא יכלה לבטוח בו. גם, ממתי פתאום אל המלחמה שעשה לה כל כך רע אומר שהוא אוהב אותה? נכון, תמיד הייתה לו מעין אובססיה מוגזמת איתה, אבל... היה כיף, בקיצור. שני דברים מעניינים אותי בנושא... אחד מהם הוא אחד שאני לעולם לא אוכל לראות כי זה נוגד לחלוטין את הדיעות שלי, אבל... -מה היה קורה אם לארס בכלל לא היה איכפת מזינה והוא היה נלחם בה יחד עם כל האלים? או... אולי בעצם הוא היה עוזר לאלים ולא עוזר לזינה, ואז כשהיה מגיע הכיתה ש*הוא* צריך להרוג את איב (או את זינה) ופשוט אז יבין שהוא לא מסוגל. אה, זה רעיון טוב לסיפור... אני אכתוב לי בצד. -מה היה קורה אם זינה הייתה מסכימה לעסקה של ארס?

קודם כל היה יוצא להם ילד מדהים

חוץ מזה, זה מסובך מאד, כי ארס הוא לא רק ארס, הוא מייצג הרבה דברים שזינה מנסה בכל כוחה לא להישאב אליהם. הטנגו ב-TBS זו דוגמא נהדרת לאיזה מין כוח יש לו עליה ובמה זה כרוך. מעניין אותי איזה מין אבא הוא היה. מזכיר לי קצת את SECOND CHANCES שדיברנו עליו. אהבתי את הדמות של אבא-ארס שם. בקשר לאיב, הרי ב-MOTHERHOOD הוא כמעט התפתה להרוג אותה, עם הכל. והוא באמת לא היה מסוגל.

למעלה