Going Corporate?

RelmarBoys

New member
Going Corporate?

שוקל להפוך מ-Sole Proprietor לIncorporated. עומד לפני חוזה גדול, שיכול לבצעו כעובד מן המניין או כקבלן - אבל רק אם אני inc.

הקשבתי לדיעות של הרו״ח שלי, וכמה רו״ח נוספים ממקום העבודה.
אשמח לדעות כי היי, למה לא להתבלבל עוד?
המלצות? כדאיות?
בנוסף, האם אפשר להרשם באונטריו לבד או שצריך רו״ח / עו״ד לביצוע?
האם צריך חשבון בנק המוגדר ביזנס או שחשבון רגיל מספק - כמובן שרק ענייני החברה ינוהלו משם

תודה

The ofer

New member
אז ככה...

בגדול חברה זה טוב אם אתה לא משתמש בכל הכסף למחיה... כי אז אתה דוחה חלק גדול מהמס עד לשלב שאתה מוציא את הכסף מהחברה... חברה גם נותנת לך הגנה מנושים אבל אני לא חושב שזה המקרה שלך
&nbsp
חברה לעומת שכיר... יש יותר סוגי הוצאות שתוכל להפחית כי הוצאות של שכיר הן מאוד מוגבלות
&nbsp
חברה תוסיף לך עלות... עוד דוחות וכדומה
&nbsp
מה שכן, אם יבדקו אותך ויראו שהיחס בינך לבין החברה שאיתה יש לך חוזה היא כמו של שכיר עם חברה, יכולה להיות לך בעיה... המס יהיה יותר גבוה < יגרום לכפל מס > וההפחתות בחברה שלך יהיו מוגבלות למשכורת ורק להוצאות שמותרות לשכירים כך שאתה צריך להזהר
&nbsp
&nbsp
&nbsp

היי עופר, אז איך זה שכל כך הרבה

אנשים עובדים תחת חוזה אישי בחברה שאני עובדת בה?
הם אמנם דרך חברה שלישית
אבל הם נחשבים self employed

michaelbl

New member
כנראה שזאת יוזמה של החברה

גם אני עבדתי כך כעצמאי והוצאתי חשבונית כל חודש לחברה. לא כי אני רציתי אלא כי כך הם רצו, ואז אין שום חובות של מעביד לעובד

ברור שזו יוזמת החברה

אבל עדין בינך לבין הצד השלישי יש יחסי עובד מעביד
ואתה עובד באותו מקום "ששלחו אותך" כל הזמן כשכיר בעצם, לא?

The ofer

New member
אז ככה < מספר 2>

יש באמת חברות שלא רוצות להתעסק במשכורות ומבקשות שה"עובד" יקים חברה...
&nbsp
אין בזה פסול
&nbsp
מה שכן... כדי שה"עובד" לא ישלם כפל מס... החברה שאותה הקים ה"עובד" תצטרך לשלם את רוב\כל ההכנסות ל"עובד" כמשכורת... כך שבעצם לעובד זה יוצא כמעט אותו דבר פחות העלות להחזיק חברה
&nbsp
מצטער על האיחור בתגובה... לא נמצא פה כל יום

TrigATUSA

New member
עוד מידע

לגבי חשבון בנק, נדמה לי שטכנית מותר לך לשים את הכסף של החברה בחשבון הפרטי אבל אחר כך זה יהיה כאב ראש גדול בסוף השנה להבדיל בדיוק בין הכספים שלך לכספים של החברה, ככה שמאוד מומלץ לפתוח חשבון עסקי (אפשרי רק ברגע שהחברה כבר רשומה כשאתה מציג לבנק את המסמכים האלו)
&nbsp
בגדול הם הופכים את תהליך רישום החברה למספיק פשוט כדי למלא ילהגיש את כל הטפסים לבד, אם לא אכפת לך להשקיע 4-5 שעות בלקרוא את האתר, תחסוך $2000
זכור שאתה בעצם רושם את החברה בפרובינציה וזו במקביל רושמת אותך ברשימה הפדרלית
&nbsp
ההוצאה העיקרית הנוספת של חברה היא לשלם לרואה חשבון שיעשה לך דוח שנתי, זה מעל $1500
מצד שני, אם העסק קטן מספיק תוכל להגיש באופן שנקרא QUICK FILE ולקבל החזר מסויים על ה HST שגבית.
&nbsp
אל תשכח להירשם ל GST HST ולהתחיל לגבות מהיום הראשון.

michaelbl

New member
נראה לי שעשית סלט קצת

Quickfile מתייחס רק למעמ, ולא מייתר את הגשת הדוח השנתי בכל מקרה. זה בסך הכל אומר שבמקום לקזז את המעמ המשולם מהמעמ הנגבה, אז משלמים אחוז קבוע (נדמה לי 8%), היתרון בזה הוא למי שאין לו הרבה הוצאות עם מעמ כך שזה נותן לו עוד כמה גרושים של החזר.
למיטב ידיעתי תאגיד יכול להיות פרובינציאלי או פדראלי, כך שהפרובינציה לא תרשום את התאגיד ברשימה הפדראלית.

TrigATUSA

New member
נראה לי שלא הבנת מה שכתבתי

איפה ראית שטענתי שמי שעושה QUICK FILE לא צריך להגיש דו"ח?
כתבתי בדיוק מה שגם אתה חזרת - שעבור עסקים מסויימים (בעיקר מי שאין לו הרבה הוצאות) אפשר לפשט את הדוח ולקבל קצת כסף בחינם מהמדינה.
&nbsp
אין רישום פדרלי נפרד מרישום פרובינציאלי.

RelmarBoys

New member
תודה לעונים

נרשם באונטריו (אגב האם ניתן לבצע עסקים מחוץ לקנדה? לא מצאתי תשובה ברורה)
HST כבר גובה כעוסק מורשה, אפתח תיק חדש לחברה

TrigATUSA

New member
אין בעייה לעבוד עם לקוחות בחו"ל

אתה מוציא חשבונית כרגיל, באיזה מטבע שאתה רוצה
אין צורך להוסיף HST או GST לחשבון (חשוב שעל החשבונית תופיע הכתובת של הלקוח שמראה בבירור שהוא במדינה זרה)
בגדול יש הרבה גמישות באיך הלקוח ישלם לך, רק תיקח בחשבון שבארצות מסויימות (למשל באירופה) לא ייתנו לך לפתוח חשבון עסקי מקומי ולא יאפשרו לך לקבל כסף לתוך חשבון שרשום על שמך באופן פרטי)
&nbsp
&nbsp

michaelbl

New member
אז ככה:

https://www.thebalancesmb.com/provincial-versus-federal-2948230
&nbsp
רשמת שאם העסק מספיק קטן אפשר לעשות קוויקפייל ולקבל החזר hst. החזר hst מקבלים בכל מקרה, ההבדל היחיד הוא בשיטת החישוב של ההחזר, כשבשיטה הרגילה מנכים את ההסט ששולם מההסט שנגבה, ובשיטה המהירה פשוט משלמים אחוז קבוע מההסט שנגבה ללא התחשבות בהסט ששולם.
בשיטה המהירה יכול להשתמש גם מי שהוא עוסק מורשה, ולאו דווקא תאגיד (אני אפילו לא לגמרי בטוח שתאגיד יכול)

RelmarBoys

New member
החזרי HST

משתדל לא לגבות החזרי HST. מתכון לדגל אדום.(מקור: החיים עצמם)
אני משלם בשיטה הרגילה כרגע

למעלה