GOVERNOR, בקשה:

GOVERNOR, בקשה:

אתה יכול להזכיר שוב, איזה נוסחים שונים של התורה ידועים היום? נדמה לי שפירטתָ באחת מהודעותיך. רציתי להביא קישור להודעה זו, אבל לא מצאתי אותה מרוֹב סנפירים.

אולי לזה

(אני לא כל כך רץ באנגלית). נדמה לי שגוברנור מָנָה את הנוסחים השונים הידועים באחת מהודעותיו, או ביותר מאחת.

G o v e r no r

New member
תודה על התענינותך.

הכתב העברי הקדום היה כתב קונסוננטי (ללא תנועות). על כן מצוי בידינו נסח מודל קונסוננטי על פיו כותבים ספרי תורה. ספרי התורה מנוקדים ומוטעמים. קיימים בימינו שבעה נסחים מנוקדים, אשר על אחד מהם, גרסת "קורן", מודגמים הדלוגים. כל שבעה הנסחים מקודשים ושייכים למעגל מסורה מוכח. שבעה נסחים אלה שונים בינם לבין עצמם ב- 43 נקודות בספר בראשית לבדו. ענין זה לבדו "הורג" את הדלוגים. אולם גם הנסח הקונסוננטי, אשר בימינו הוא יחיד, לא היה יחיד לפני כאלפיים שנה. מאמר זה דן בתולדות הנסח הקונסוננטי ומראה כי לפני כאלפיים שנה, לא היה יחיד. הנסח היחיד נוצר כמה מאות שנים מאוחר יותר על ידי פשרה בין זרמים שכל אחד מהם החזיק בנסח משלו ועל ידי מדיניות "הרוב קובע" (majority rules). באוניב´ פנסילבניה פקולטה חזקה מאד לחקר המקרא והמאמר עליו הצביע עמלק הוא טוב.

תודה לך. תודה לשניכם.

אזכיר לך, שתמיד "התעניינתי", וגם התחלתי ראשון בעניין שינוי הגרסאות. עכשיו רציתי להסתמך (וכבר הסתמכתי) על ההודעה המסודרת, המקיפה והמקצועית שלך בפורום ביקורת המקרא.

preacher

New member
אז השינויים רק בניקוד?

מה זה משנה לדילוגים? הם מבוצעים על טקסט חסר ניקוד וחסר רווחים.

G o v e r no r

New member
הדלוגים מודגמים על הטקסט המנוקד.

יש לי תחושה שאנו לא מדברים באותו תדר. נקוד זה vocalization, הוספת vowels. אי אפשר להדגים דלוגים על הנסח הקונסוננטי כיוון שאין בו תנועות. ראה גם זאת...

למעלה