gps לגאלקסי

fishyman

New member
gps לגאלקסי

שלום לכולם! מבירור שלי באינטרנט, ראיתי כמה תוכנות GPS לאנדרואיד, ובניהן WAZE שתומכת במפות ישראל. השאלה שלי היא, הם בזמן השימוש, התוכנה מתחברת דרך מקלט הGPS או דרך הרשת הסלולרית? כי אם היא מתחברת דרך הרשת הסלולרית זאת אומרת שאני צריך חבילת גלישה וזה דבר שאני לא רוצה.. במידה וזה כך, האם אתם מכירים תוכנה אחרת שפועלת דרך המקלט ותומכת במפות ישראל? מוזר שהתוכנה חינמית לגמרי, לא? דבר נוסף, שרציתי לדעת הוא לגבי הROOT, אחרי חפירה מעמיקה לא הבנתי בדיוק מה זה נותן לי... זה אומר שאני אוכל להוריד את כל האפליקציות חינם כמו כשפורצים את האייפון? תודה מראש...

היא משתמשת במקלט GPS בשביל להתחבר ללויינים

אבל היא גם משתמשת באינטרנט הסלולרי בשביל לשאוב נתונים כמו מפות ועידכוני תנועה.

fishyman

New member
אז אם עדכנתי מפות למשל

ובעדכוני תנועה אין לי עניין, אפשר להשתמש בה מבלי להשתמש באינטרנט? לדוגמא, אם יש לי כבר את המפה (שעדיכנתי כבר באופן חד פעמי) אפשר להכניס מסלול נסיעה ולהשתמש רק במקלט, נכון?

an droid

New member
אפשר, אין בעיה

אם אתה לא רוצה להשתמש ב Data או שאין לך חבילה. אתה יכול להתחבר עם Wifi ולהוריד בבית את המפה המלאה: כנס ל Waze > הגדרות > צריכת נתונים > הורד מפה וגם תבטל את "הורד מידע תנועה בזמן אמת" תהנה וסע בזהירות :)

BravoMan

Active member
עוד קצת הסברים:

Waze חינמית משום שהתוכנה עצמה מבוססת על תוכנת קוד פתוח והנתונים כולם נתרמו ע"י המשתמשים. למעשה, הפרויקט הוא סוג של מרמה קטנה: הוא התחיל בניסיון ליצור מפה קהילתית שתאפשר לכל אחד שימוש חופשי בה בכל תוכנה ובכל מערכת. (במקור, שם הפרויקט והאתר היה freemap) אבל לאחר שדי הרבה נתונים נאספו, מקים הפרויקט החל על הנתונים רישיון שנותן לו את כל הזכויות, אוסר שימוש מסחרי בהם וגם הפצתם, לקח לעצמו זכות לנתק את מי שהוא רוצה מתי שהו רוצה משרות העדכונים ועוד. אבל בניתיים התוכנה ניתנת בחינם וכך גם המפות. לעניין root: זה לא נותן לך כלום. לפחות זו התשובה הרשמית. בפועל, זה נותן לך לשנות את המערכת, אבל למשתמש רגיל יש רק סיבה אחת לעשות זאת: להתקין פונטים בעברית. אם המכשיר שברשותך כבר כולל עברית, אין צורך להשיג root. חסימת גישה לאפליקציות בתשלום נעשית בצד google ובעוד שיש תוכנה שמתיימרת לעקוף אותה, היא לא עובדת בכל מכשיר ולא בכל ROM. ראיתי באופן אישי שעל מכשיר אחד זה עבד ועל אחר לא. יש לשים לב שהתוכנה לא מאפשרת להוריד חינם תוכנות בתשלום! עדיין יהיה צורך לרכוש את התוכנה כחוק (וזה ידרוש כרטיס אשראי בין לאומי), היא פשוט מסירה את המגבלה המגוחכת של google שמסרבת למכור תוכנות למשתמשים בישראל.

ובאותו נושא...

מישהו יודע אם יש הגבלות בניווט offline? במציאת יעד? בניווט קולי? או שהכל אמור להיות רגיל כמו בניווט online? פשוט שמחפש יעד כש offline מופיעה הודעת שגיאה operition falid... שמישהו יעשה לי סדר... אפשר לנווט ולחפש יעד כש offline???

למעלה