Gps

שמלת תחרה1

Well-known member
כשאתם נוסעים למקום קרוב, מוכר. אתם
מפעילים וויז?
האתר "פלייטרדאר24" המבוסס רשת שמראה על מפה, בזמן אמת, נתוני טיסה של מטוסי נוסעים, הראה כי מטוס "כנף ציון" נחת בלבנון לכאורה. זאת, בעקבות המלחמה בצפון שהובילה לשיבושי GPS

אבי בן 1231

Well-known member
מפעילים וויז?
האתר "פלייטרדאר24" המבוסס רשת שמראה על מפה, בזמן אמת, נתוני טיסה של מטוסי נוסעים, הראה כי מטוס "כנף ציון" נחת בלבנון לכאורה. זאת, בעקבות המלחמה בצפון שהובילה לשיבושי GPS
רק כאשר אני חייב להגיע דחוף לשרותים אני מפעיל ווייז.:ROFLMAO::ROFLMAO:
וברצינות כאשר אני חייב להגיע למקום קרוב ומוכר אין סיבה שאפעיל ווייז.

mיטלמן

Well-known member
מפעילים וויז?
כן, תמיד,
כי מספר לי על תאונות ופקקים ודרכים חלופיות.
ובזמן האחרון שולח אותי לשדה התעופה של ביירות ובמקום דרך קצרה יחסית, עושה לי עיקוף גדול דרך דמשק,
ויתרתי על ביירות.
בשחיה רחוק לי מדי.

שמלת תחרה1

Well-known member
כן, תמיד,
כי מספר לי על תאונות ופקקים ודרכים חלופיות.
ובזמן האחרון שולח אותי לשדה התעופה של ביירות ובמקום דרך קצרה יחסית, עושה לי עיקוף גדול דרך דמשק,
ויתרתי על ביירות.
בשחיה רחוק לי מדי.
🤣🤣🤣 אכן בזמן האחרון הוויז עושה בעיות.

פולגאר

Well-known member
מפעילים וויז?
גם לא למקום רחוק, למעט מקרים יוצאים מן הכלל.
הוייז מנוון את המוח והרבה פעמים מטעה וזאת מבלי להתייחס לשיבושי GPS שאני אישית טרם נתקלתי בהם.

משתפרת1

Well-known member
מפעילים וויז?
בניווט בתוך ישוב לא מוכר- מפעילים וייז. לפני נסיעה ארוכה בודקים מסלולים (הוא תמיד ממליץ על כביש 6 גם אם הזמנים שווים), בוחרים מסלול כהבנתנו ונוסעים בלי הוראות מעצבנות ברקע. כשמתקרבים ליעד (אפילו רחוב בת"א) מפעילים שוב.
בחיפה וצפונה לה- ברגע שהתחלנו לרדת מהכרמל הוייז השתגע ומיקם אותנו בפאתי ביירות. היינו צריכים לפתוח מפה וללמוד מראש איך לנווט.

שמלת תחרה1

Well-known member
בניווט בתוך ישוב לא מוכר- מפעילים וייז. לפני נסיעה ארוכה בודקים מסלולים (הוא תמיד ממליץ על כביש 6 גם אם הזמנים שווים), בוחרים מסלול כהבנתנו ונוסעים בלי הוראות מעצבנות ברקע. כשמתקרבים ליעד (אפילו רחוב בת"א) מפעילים שוב.
בחיפה וצפונה לה- ברגע שהתחלנו לרדת מהכרמל הוייז השתגע ומיקם אותנו בפאתי ביירות. היינו צריכים לפתוח מפה וללמוד מראש איך לנווט.
בצפון לא מומלץ להשתמש בוויז, בעיקר בחיפה.

אבי בן 1231

Well-known member
יש אפשרות לסמן בווייז שבאופן קבוע לא יוביל אותך דרך כבישי אגרה!!

משתפרת1

Well-known member
יש אפשרות לסמן בווייז שבאופן קבוע לא יוביל אותך דרך כבישי אגרה!!
אנחנו לא נגד כביש 6, לכן לא סימנתי את זה. מה שבחרתי זה שהוויז יסמן את המסלול המהיר (אפשר גם לבחור את המסלול הקצר). אם פער הזמנים הוא דקה או חמש- אבחר את המסלול שלא כולל את 6. כשפער הזמנים משמעותי נעדיף את 6. כדאי לבדוק מסלולים לפני שבוחרים איך לנסוע.

אבי בן 1231

Well-known member
אנחנו לא נגד כביש 6, לכן לא סימנתי את זה. מה שבחרתי זה שהוויז יסמן את המסלול המהיר (אפשר גם לבחור את המסלול הקצר). אם פער הזמנים הוא דקה או חמש- אבחר את המסלול שלא כולל את 6. כשפער הזמנים משמעותי נעדיף את 6. כדאי לבדוק מסלולים לפני שבוחרים איך לנסוע.
הבעיה שאם לא מסמנים ללא כבישי אגרה, הוא לוקח כל הזמן לכבישי אגרה.
אצלי הוויז מכוון באופן קבוע ללא כבישי אגרה.

אבי בן 1231

Well-known member
אל תלך באופן אוטומטי על מה שהוייז שולח. בדוק מסלולים ותבחר את זה שאתה מעדיף.
אני לא אוטומט, אך נוכחתי שברוב הפעמים שהוויז הפנה אותי לדרך לא מקובלת זה היה בגלל עומס ופקקים בדרך ה''קצרה" יותר!!

משתפרת1

Well-known member
אני לא אוטומט, אך נוכחתי שברוב הפעמים שהוויז הפנה אותי לדרך לא מקובלת זה היה בגלל עומס ופקקים בדרך ה''קצרה" יותר!!
זו הסיבה שאני מאפשרת לוייז כבישי אגרה. כבישי הרוחב מהישוב שלי לכביש 6 ומכביש 6 ליעדים שלי (למשל כפר סבא, הרצליה, חיפה) הם כמה ק"מ טובים. גם אם אינני ממהרת, החסכון בזמן נסיעה משמעותו חיסכון בהרבה עצבים בפקקים. כאמור, כשהחסכון בזמן לא משמעותי אבחר במסלול שאיננו כולל אותו.

Harrington

Well-known member
מנהל
מפעילים וויז?
מפעיל דרך קבוע גם אם אני מכיר את הדרך בע״פ. נסיעה לעקוף פקקים וכדו׳. הדבר היחיד שצריך לדעתי לשים לב אליו (מעבר לכך שהוא פשוט לעתים לא מדייק), זה שהוא לא שולח אותך דרך כביש מעצבן, כמו למשל הרבה סיבובים וכדו׳, רק כדי לחסוך דקה אחת בודדת מכביש רחב וישר.

למעלה