Grip-Grit זיהוי רצועות/חגורות

flor77

New member
Grip-Grit זיהוי רצועות/חגורות

אולי grip ו grit מתייחס לרצועה גסה או דקה?
וגם רעיון מה הכוונה ב initial edge וב- final hone?

So the machine comes with 80-grip belts, that's for doing things like axes and lawnmower blades or someone breaks the tip off their knife you can reshape it with these. It also has two grit belts, these are to put the initial edge on your blade so really just to shape it, and then we have 2600 grit belts these are for putting the final hone on your blade.

מדובר במידות חספוס של חומר ההשחזה (כמו מידות של ניר זכוכית).

הסבר פשוט:
The grit number of a sanding product indicates the size of the abrasive particles. The lower the number, the larger the abrasive particles — they remove more material but create more noticeable scratches

אני בטוח שיש טעות במקור וזה צ"ל 80grit ולא 80grip.
גם משהו לא נראה לי בביטוי two grit belts , משהו חסר שם. או שמדובר בשתי חגורות/רצועות, אחת גסה (שלא מצוינת המידה שלה כנראה) ואחת עדינה (2600)
בכל אופן יש כאן השחזה גסה של הלהב הראשוני ואח"כ ליטוש עדין לגימור (HONING - השחזה, ליטוש).

flor77

New member
Honing זה ליטוש?

כנראה שלא העתקתי טוב, גם לדעתי מדובר בשני סוגים שונים של רצועות, כאב ראש עם הפרוייקט הזה, תודה על העזרה

אכן - וגם כללית חידוד.

לגבי כאב הראש - צריך לחשוב חיובי: הזדמנות ללטש את האנגלית המקצועית....
hone your English!

flor77

New member
חחח מודה על העידוד והעזרה ואמשיך לחפור בכיף אם כך:)

חן 1111

Active member
כן. הכוונה להשחזה יותר עדינה שיוצרת משטח חלק יותר

אז כדי לשמור על אחידות:
grinding - השחזה
Honing - ליטוש

flor77

New member
תודה:) יש לך רעיון איך לתרגם Grit בנוגע לרצועות?

חן 1111

Active member
אני מתרגם בדרך כלל דרגה, או דרגת חספוס

למשל grit 80 = רצועת השחזה בדרגה 80. המספר מתייחס למספר הגרגרים לאינצ', או משהו כזה. לכן ככל שהמספר גדול יותר, יש יותר גרגרים, מכאן שהם קטנים יותר והליטוש עדין יותר.

למעלה