GSP בדרך ל- GOAT?

ElGoldi

New member
GSP בדרך ל- GOAT?

נכון, הוא לא נלחם כמעט שנתיים, אבל כשמסתכלים על רשימת הקונטנדרים אי אפשר שלא להתרשם:
טריג, מאט היוז, ג'ייסון מילר, שון שרק, פאריזאן (לפני התקופה הנרקוטית), מאט סרה, קוסצ'אק, ג'ון פיטץ', טיאגו אלבס וקונדיט.
בין הפחות ראויים אפשר להוסיף את הארדי ושילדס, אבל כולם נשלטו ואף קרב לא הלך להחלטה חצויה.
אין מה להשוות את ההיילייט ריל של אנדרסון וג'ורג', אבל שוב אנחנו מדברים על ספורט לחימה ולא על תרגיל קרקע וביצועי אקרובטיקה.
כבר 6 שנים ש-GSP קובע את הטון במחלקה שנדמה שתמיד יש בה קונטנדרים ראויים, ויוצא עם ידו על העליונה.
אם וכאשר ינצח את הנדריקס, דיאז ומקדולנד (שכ"א יורש ראוי לחגורה של ג'ורג' ומהווה מוקש גדול) הוא יחזיק ברשימת הגולגולות שלו הכי הרבה לוחמי TOP P4P - וזו לדעתי הקבלה האולטימטיבית.
אני יודע שהדיון על הקונטנדרים של סילבה שחוק, אבל כשלוחם עולה מול אנדרסון בפחד כי הוא יודע שהוא פשוט לא טוב מספיק (אוקמי, מאיה, בונאר, גריפין, לייטס) או שהוא מאכזב סדרתי (סונן, בלפורט) זה פשוט נראה לא טוב.
ההרגשה היא שסילבה פשוט לא נלחם בלוחמים שבאמת יכלו לאיים עליו (ווידמן, מוניוז, ג'קארה, קרב חוזר עם הנדו, מוסאסי?) מהווה בעיניי סוג של סימן שאלה על הרקורד שלו, כאשר GSP פשוט פירק את כל מי שהגיע לו, בתורו.

ואף מילה על ג'ונס

דעתכם?

גישגוש

New member
אז מה בעצם אתה בא לומר

אתה בעד הקרב של אנדרסון מול GSP ?
או שאתה סתם משווה בין השניים וטוען שאנדרסון לא באמת כלכך טוב ?

ElGoldi

New member
טוען שאנדרסון צריך שמות ברקורד

משנה מאוד מול מי הוא נלחם. אני חושב (כמו רוב הפורום להערכתי) שלקרב עם GSP אין יותר מדי ערך לכהונה של סילבה במידה והוא מנצח, כשהוא שוב דואג להיות פייבוריט במאטצ'מייקינג.

AmitNHB

New member
סילבה עדין מקדים את GSP.

אין מה לעשות, לסיים קרבות מוסיף המון. הטיעון ש GSP נלחם ביותר לוחמים טופ P4P לא ממש מתקבל עליי כי (מעבר לעובדה שכל עניין ה P4P הזה בעייתי) אנשים פשוט בורחים מאנדרסון. חצי מהשמקל החצי כבד צריכים להיות ב 185 ואם כבר הזכרת P4P אני לא זוכר שראיתי אף לוחם ש GSP ניצח עושה משהו ב 185 בעוד שאנדרסון ניצח את פרנקלין שהיה לוחם סביר ב 205, שלא לומר את דן הנדרסון וכמובן שגם יש לו גרידא ניצחונות ב 205 על 3 לוחמים וכולם כולל פרנקלין והנדרסון ולמעשה מרבית הקרבות שהוא ניצח היו בבעצירות. סוררי, אני לא ראוה כאן מקום לדיון בכלל. GSP בהחלט הקפיץ את המניות שלו עם ההופעה המרשימה והקאם באק שלו אתמול אבל אנדרסון הוא מס' 1 וזה בכלל לא נתון לויכוח לטעמי, ועוד לא דיברנו על זה שהוא כברמתקרב ל 40. נראה מה GSP יעשה ב WW בעוד 5 שנים. תסתכל על הרקורד שלהם ב UFC: אנדרסון סיים 15 מ 17. GSP סיים פחות מחצי מהקרבות שלו, משהו כמו 9 מ 20, אם ספרתי נכון...

ElGoldi

New member
עמית, אני מסכים עם חלק גדול ממה שאתה אומר

אבל, בוא שוב נתמקד בקונטנדרים. מה אחוז העצירות של גריפין, בונאר, אוקאמי, לייטס וסונן בהשוואה להיוז בשיאו, קונדיט, קוסצ'אק, וטיאגו אלבס?
ולהגיד שהמתמודדים ברחו לאנדרסון בעיניי(!) זה תירוץ, כי כמו שזקס ציין, מחלקות נוצרו בשביל לייצר תחרות שיוויונית. אתה מנקה את המחלקה שלך ויכול להיות ממוצע +- במחלקה מעליך = תעלה.
ונקודה אחרונה בקשר לגיל של אנדרסון: הוא הגיע ל-UFC בפריים של הקריירה שלו, ונראה היה שבחירת קרבות פחות קלה או עליית מחלקה לפני כמה שנים הייתה מבססת אותו כ- UNDISPUTED GOAT.
הוויכוח הזה הוא כנראה אחד החרושים אז אני אציג את טענתי כך:
אם סילבה לא לוקח חלק בקרב גדול עד הפרישה, אני לא רואה איך ג'ורג' או ג'ונס לא עוקפים אותו בדרך למס' 1 בכל הזמנים.

AmitNHB

New member
קודם כל, בהחלט יכול להיות שאחד מיהם יעקוף

אותו. GSP רק מס' מועט של קרבות מאחורי סילבה. ברור שאם סילבה פורש היום, ו GSP מנצח עוד עשר רצוף, אפילו אם כולם בהחלטות משעממות, הוא יהיה מס' 1.אבל אני חושב שלהשוות את אחוז העצירות של היריבים של כ"א זה קצת MMAMATH כזה... למה אתה מתכוון קרב "גדול" לפי איך שזה נישמע רק ג'ון ג'ונס.

זקס11

New member
עמית, לצערי אתה ועוד כמה מכניסים שיקול שגוי

אתה אמרת - "חצי מהשמקל החצי כבד צריכים להיות ב 185"
והמשפט הזה הוא ממש לא נכון. לפני הגעתו של בונס, אף אחד לא חשב שמצ'ידה או שוגון הם לוחמים לא ראויים במחלקה. והדבר תקף במיוחד לשוגון, שהיה אלוף פרייד במשקל הזה.

ועוד משהו- בונז הוא אלוף הרבה יותר מפחיד מסילבה. ועדיין, אני לא רואה נדידה המונית של לוחמים ל MW מ LHW. לכן כל הטיעון של "לוחמים ברחו מסילבה" הוא ממש לא תקף. ועד כמה שזכור לי, מעולם לא הייתה נדידה מ MW ל LHW. אם כבר, לוחמים ברחו ל WW, שזו מחלקה הרבה יותר קשה.

אני חושב שהנקודה החשובה היא להבין איך מגדירים P4P (או גואט)- האם זה רק לפי איכות היריבים, או גם דרך הנצחון. אם זה רק לפי איכות היריבים, אז GSP מאד קרוב לעבור את סילבה (ואולי הוא כבר עבר).

ועוד משהו- גם הנצחונות הכי גדולים של פידור הושגו בהחלטה, ואף אחד לא ביקר אותו על כך.
ואפרופו פידור, כנראה סילבה הולך בדרכו, והוא בוחר לעשות קרבות פריק-שואוז מאשר מציאת יריבים הולמים.

בכל מקרה, לא הכנסנו לדיון התייחסות לבונס, והוא הולך לעבור גם את סילבה וגם את GSP.

AmitNHB

New member
לא הכנסו לדיון את בונז כי זה הכל תאורטי על מה

הוא הולך לעשות, כמה ולמה... שהוא יעשה, נדון בכך. אני תמיד אמרתי (כמו רבים אחרים) ששוגן, הנדרסון, ראשאד, משידה ושות' לוחמים קטנים פיזית ל 205, אשר יכלו בקלות להילחם ב 185. לא אמרתי שהם לא ראויים. ברור שהם היו ראויים אבל ההחלטה להילחם ב 205 לא נבעה מהפחד מאנדרסון, אלא מכך ש 205 הייתה יותר אטרקטיבית מבחינה כלכלית. זה נעוץ עוד בימי קוטור\לידל\טיטו בזמן שב 185 בקושי היו לוחמים. השאלה היא מדוע הלוחמים שכשלו ב 205 להיות אלופים לא ירדו ל 185, כפי שראינו ב MMA פעם אחר פעם שלוחמים עוברים למשקלים אחרים לאחר שלא מצליחים במשקל מסוים...

מה זה מקדים...מסתכל אחורנית ולא רואה אותו

אין מה להשוות בניהם בכלל.

GSP התחיל מלהפסיד לאלוף דומיננטי ואז לנצח אותו(מאט יוז), סילבה התחיל מלפרק אלוף דומיננטי ואחרי שנה לפרק אותו שוב.
סילבה התחרה בקטגוריה מעל, כולל אלוף לשעבר שהיה מדורג טופ 5 בזמנו( כן כן פורסט גריפין בדיוק הפסיד את התואר לאבנס וקיבל קרב מול סילבה), כולל הנדרסון שנלחם קטגוריה מעל ואף התחרה ב HW וניצח את פידור. כולל בלפורט שהיה אלוף LHW בימים הראשונים של ה UFC. GSP לא עשה דברים שמתקרבים אפילו לזה.

לא זוכר סיומים של GSP מאז מאט יוז. את BJ הוא לא ממש סיים, יותר BJ שפך לאגר.

ג'וש קוסשצ'ק, ג'ייק שילדס, קרלוס קונדיט, מה גרם לו לא לסיים אותם בסיבובים האחרונים רק אלוהים יודע.

GSP הוא טכניקן, טקטיקן, סילבה הוא טרמינטור.

depresia

New member
מספיק כבר עם ההנדרסון הזה

לא אכפת לי שהוא התחרה ב-HW וניצח את פידור(שהוא בעצמו ספק LHW ספק MW), לא אכפת לי גם שהוא מתחרה עכשיו ב-LHW, מדובר בלוחם כל כך קטן שאם הוא היה מתאמץ קצת לחתוך משקל הוא היה יכול להלחם ב-WW.

yair_bar

New member
מנהל
עם כל הכבוד (ואין הרבה כבוד ל GSP)

את התואר GOAT צריך לתת לאדם בסוף הקריירה אחרי ההפסדים המביכים ולא כשהוא בשיאו כי לאנשים יש הרגל להאדיר את הספורטאים הפעילים באותה תקופה.

כמו שעכשיו לא הרבה יתנו לפיודור את התואר הזה למרות שבתכלס יכול להיות שקצת כן מגיע לו

באסטר1

New member
פידור לא GOAT

כי ההפסדים שלו היו ללוחמים שלא "ברמה" שלו כיבכול
פידור זה סיפור על לוחם שנלחם במחלקה גדולה ממנו שרק לאחר 10 שנים באמת הגיעו הגורילות הטכניות והטובות.
בעוד הוא נלחם בגורליות שרק כוח היה להן.

GSP נלחם ברמה גבוהה אבל לא מצליח לסיים אותם , אם הוא לא היה טקטיקן כזה מי יודע אם היה היום אלוף.
לוחם שהולך על בטוח וקובע את קצב הקרב כן זה לוחם שקשה לנצח
בדיוק כמו שחשבו שאיפשר לנצח את מא'צידה בגלל הטקטיקה שלו

אנדרסון סילבה נלחם בלוחמים ולרוב מסיים אותם
בנוסף להיותו לוחם העמידה הטוב אי פעם בMMA הוא רכש לעצמו מיומנות בBJJ ונגד היאבקות כדאי להיות הטוב שהוא היום
הוא יותר גדול מGSP אבל ברור שזה לא נתון בכלל , גם טיאגו אלבס היה גדול מGSP פיזית והוא הפסיד לו כמו כולם באותה הדרך.
גם קונדיט היה גבוה יותר מGSP בהרבה והפסיד לו.
גם גריפין היה טיפה יותר מסילבה והפסיד לו.

לא צריך לדבר על ג'ונס שהוא באמת נראה 2 מחלקות מעל הלוחמים שנגדו.

לוחמים בוחרים להלחם במחלקה שקל להם פיזית שם יותר , שירגישו חזקים יותר על פני האחרים , במידה וזה לא יעבוד הם יעלו או ירדו הכל תלוי בבנאדם.

איפשר להגיד על סילבה שיעלה מחלקה בעוד GSP לא עושה זאת אפילו שיש הצעה על הנייר.
איפשר להגיד שג'ונס לא הכריז על עליה מחלקה , וסילבה שעשה זאת , גן פן עשה זאת
אולי על הנייר ג'ונס נראה קרב קשה יותר לסילבה מGSP אבל GSP יש לו רצף ניצחונות גדול יותר על לוחמים מרשימים יותר.

בנוסף תמיד כיף ותענוג לראות קרבות של אנדרסון סילבה או ג'ונס כי אתה יודע שיהיה סיומת ככל הנראה
אצל GSP אתה 5 שנים מצפה לזה וזה אף פעם לא קורה ונגמר בהחלטה , בכל ההגנות שלו על התואר הוא ניצח בהחלטה את כולם , כן גם את פן אם לפן לא היה נגמר האוויר והפינה לא הייתה זורקת זה היה החלטה.

את שילדס הוא לא יכל לסיים? או את קושצ'אק בלי עין? או אולי את הארדי שכבר כמעט הוציא לו תיד מהמקום?

GSP הוא מכונה שחפרת וחופרת ביריב שלו ומחלישה אותו ולא נותנת לו לזוז או לנסות משהו
בדיוק כמו צ''יל סונן שבטקטיקה שלו.

לא משנה לכאן או לכאן קרבות כאלה תמיד מעניינים ומאתגרים
לא משנה כמה אנשים יגידו כי לדעתם לGSP אין סיכוי , תמיד יש סיכוי ואם סונן עשה זאת 4 וחצי סיבובים GSP יכול 5.
השאלה הגדולה אם GSP רוצה 5 סיבובים עם סילבה...או מעדיף 5 סיבובים עם שאר המחלקה שלו.
מי שחושב שהנדרקיס יכול להשתמש בנשק שיש לו מול GSP טועה GSP ידאג לשים אותו על הקרקע בדיוק כמו שעשה לקושאצק והיוז ופיץ

yair_bar

New member
מנהל
הנה, בדיוק על זה דיברתי

אין להכריז על לוחם כ GOAT בזמן שהוא בשיא.

צריך לשפוט את זה ממרחק הזמן אחרי ההפסדים והפרישה

גישגוש

New member
דווקא בקרבות האחרונים של סילבה ראינו

שהוא השתפר בהגנה מהטייק דאון מכמה רמות
אנחנו יודעים ש-GSP מוריד לקרקע כמעט כל לוחם שעומד מולו במידה והוא רוצה.
זו שאלה מאוד מעניינת...
אבל בכל זאת אני חושב שאנדרסון לוחם הרבה יותר טוב
לדעתי זו תהיה התעללות ב-GSP. סילבה יסיים את הקרב באחד הסיבובים הראשונים.

yair_bar

New member
מנהל
חושב ש GSP יצליח להוריד פעם או פעמיים

הכל תלוי מתי הוא יחטוף את ה KO. ושלא יהיו אי הבנות הוא יחטוף

למעלה