GSP-דיאז

מרקו בי

New member
GSP-דיאז

ככל הנראה הקרב אושר, דיינה שם זין על הנדריקס ועושה מה שטוב לכיס שלו. ככל הנראה ע"פ בקשה של ג'ורג', המאמן של דיאז גרייסי אישר את הקרב.
http://mmajunkie.com/news/2012/12/ufc-boss-says-georges-st-pierre-vs-nick-diaz-likely-if-challenger-accepts

BeniTaz

New member
לא מאמין.. מסכן הנדריקס

מה עוד לוחם צריך לעשות כדי לקבל קרב אליפות?! אם לא יקבל וימשיך להילחם בסוף הוא יפסיד. כמה לוחם יכול לנצח ברמה הגבוהה בלי להפסיד?

אני חושב שהנדריקס ידע על המהלך (או חשש לפחות) כי הוא צוטט אומר לפני שבוע "הקרב הבא שלי יהיה רק על התואר". בדרך כלל אני לא אוהב שלוחמים לא נלחמים כדי להילחם על התואר אבל במקרה הזה הוא צודק לחלוטין.

BeniTaz

New member
לגמרי

cat food

New member
אני חושב שמגיע להנדריקס בלי שום ספק

אבל אם למישהו בוולטרווייט יש סיכוי מול GSP זה ניק דיאז.
דיאז זה קרב יותר מסוכן לGSP מהנדריקס. אבל אם הספורט הזה היה מנוהל בצורה נורמלית אז הנדריקס היה צריך להלחם על התואר עכשיו.

BeniTaz

New member
לוחם אחרי הפסד ואחרי השעיה, ישר לקרב אליפות?

הוא כבר קיבל את הצ'אנס והפסיד לקונדיט. הוא צעיר, 2 ניצחונות והוא שוב בתמונה. מצד שני לוחם יש שלא מפסיד ואי אפשר לומר שלא ניצח בצורה מרשימה.
התנהלות לא ספורטיבית כרגיל, יש כאן משהו מחשיד אפילו. בכל ספורט יש פאן בידורי אבל השיקולים החשובים בספורט צריכים להיות נקיים, וברגע שלא מציבים גבולות ברורים הכל מטושטש. הגבולות כבר לא ברורים ואם הקו הבידורי יותר חשוב ה-UFC בעתיד ימכרו קרבות ללוחמים שהם רוצים. איפה עובר הגבול? לדעתי אנחנו בדרך לשם.

Siberian Khatru

New member
אנשים קצת אובססיבים מדי לגבי קרבות אליפות

קודם כל, בוא נדבר רגע על מה זה 'התנהלות ספורטיבית'.

האם רק הקרב האחרון או ה2-3 האחרונים צריכים לקבוע אם מגיע לך קרב אליפות או לא? כי בהסתכלות 'הספורטיבית' שאני רואה לדיאז יש הפסד בהחלטה שנויה במחלוקת למס' 2 במחלקה, כשלפני זה היו לו 11 נצחונות רצופים (כולם בסיום כלשהו או בהחלטה פה אחד). להנדריקס אמנם יש חמישה נצחונות רצופים אבל שניים מהם בהחלטה מפוצלת, ולפני זה יש לו הפסד למישהו בדירוג נמוך במיוחד במחלקה.

אבל בלי קשר, אנשים צריכים להירגע קצת עם הלחץ הזה לקרב אליפות. האם יקרה דבר נורא ואנטי ספורטיבי אם הנדריקס יילחם בינתיים נגד קונדיט או רורי מקדונלד או מאיה או אלנברגר? יש מספיק קרבות מעניינים במחלקה הזו ואם הנדריקס 'ראוי' להיות אלוף הוא ינצח גם את הקונטנדרים האחרים. מה זה משנה אם הוא יעשה את זה לפני או אחרי שהוא זכה באליפות?

לדעתי האישית הרבה יותר מעניין לראות פשוט לוחמים מהטופ נלחמים כמה שיותר אחד נגד השני מאשר כל פעם לראות אותם מחכים לאלוף שבמקרה ייתפנה ולא יהיה פצוע באותו הזמן.

BeniTaz

New member
אם כבר אתה מדבר על נתונים אז תהיה הגון

ממתי קרלוס קונדיט מספר 2 במחלקה? אני לא בטוח אם הוא טופ 5 אבל שיהיה. שנויה במחלוקת? לדעתי מוצדקת. אבל גם הוא דיאז היה מנצח הקרב היה נפסל בגלל שימוש בחומרים אסורים ככה שזה לא משנה כל כך. גם רימה וגם הפסיד.

אם אתה רוצה לראות החלטה שנויה במחלוקת תצפה בקרב של ג'וני הנדריקס נגד ריק סטורי. ככה שלהנדריקס יש 9-10 ב-UFC עם רצף של 0-5 כשגם ההפסד היחיד שלו שנוי במחלוקת. אני בכלל לא בטוח אם נייט דיאז עובר את ג'וש קושצ'ק. הוא בכלל לא פגש תחרות גבוהה כמו הנדריקס. מי הלוחמים הכי גדולים שדיאז ניצח: פן הקטן למשקל שלו ופול דיילי?! וואו.. כל השאר: סייבורג, סקוראי, סקוט סמית', נונס, פרנק שאמרוק. לוחמים בינוניים שחלקם לא היה שורדים ב-UFC בכלל.

אז מה הקרטריון? אותו קרטריון שחל על מרבית לוחמי ה-UFC שהארגון כמעט בעצמו קבע עם השנים. רצף ניצחונות מרשים, במיוחד במחלקה עמוקה ותחרותית כמו ה-WW.

כן, זה יהיה נורא שהנדריקס לא ייקבל קרב על התואר.. כי הוא לא ימשיך לנצח תמיד. וכמו במקרה ג'ים מילר בסופו של דבר נעשה אי צדק ללוחם שלא קיבל קרב אליפות וכנראה לא יקבל. וזה למה? כדי שלוחם פחות טוב ופחות ראוי יקבל ברצף 2 קרבות אליפות? בוא ננסה להיות הגונים.

והאמת? להנדריקס יש הרבה יותר סיכוי מול GSP, אני בכלל לא מבין מי חיי בסרט וחושב שדיאז מסוגל מול GSP. נו באמת..

Siberian Khatru

New member
זה בדיוק העניין

קודם כל שרדוג מדרגים את קונדיט מס' 2 במחלקה. והוא שם כבר לא מעט זמן.

אבל זה לא משנה בכלל. אני לא חולק על זה שלהנדריקס 'מגיע' קרב אליפות יותר מלדיאז. כי בוא נניח שיהיה לו אחד כזה, והוא ינצח. מה יקרה אז? הוא יצטרך להילחם נגד אותם קונטנדרים במחלקה: קונדיט, מאיה, אלנברגר, דיאז וכו'. בסופו של דבר מה שמשנה זה כמה אתה מצליח לעשות מול אתגרים רבים לאורך זמן ולא אם בנקודה מסוימת היה לך רצף מרשים ואז במקרה הסתדר שהאלוף לא היה פצוע/לא היה לו איזה סופרפייט מסחרי אחר באותו הזמן וקיבלת את קרב האליפות.

בטופ 10 יש עשרה אנשים. האלוף הוא רק אחד מהם. לך תילחם בשמונת האחרים ואם אתה באמת מספיק טוב להיות מס' 2 אתה גם תנצח אותם. ואם לא אז אולי לא היה מגיע לך מלכתחילה.

BeniTaz

New member
קרב אליפות צריך לתת למי שמגיע, זה לא WWE

אחרת מה העניין כאן? אתה משווה קרבות שלא על התואר מול קרבות שכן? לא נראה לך שיש הבדל קטן ביניהם. אני כבר לא מדבר על כסף, תהילה, מעמד וכו'.. הנדריקס אף פעם לא ברח בתחרות, ההיפך (האמת שמישהו אחר ברח).. קצב הקרבות שלו מדהים, רמת התחרות שלו גבוהה, הוא גם היחיד שהצליח להוריד את פיץ'.. מה עוד צריך לבקש?

בספורט הזה לא רק צריך לזכות בתואר. צריך לזכות גם בקרב על התואר. ובקרב על התואר הנדריקס זכה רק שהוא לא מקבל אותו. גם אני לא אוהב לוחמים שלא נלחמים כדי לחכות לקרב אליפות אבל במקרה הזה הוא צודק, אין מה לעשות.. יש דבר כזה שנקרא מומנטום ואם הוא יאבד את זה הוא לא יוכל לבנות רצף כמו שבנה עד כה ולא יקבל שוב הזדמנות על התואר (ראה מקרה ג'ון פיץ', אם אתה זוכר). דיאז הכריז על פרישה אם הוא לא מקבל קרב חוזר אחרי ההפסד לקונדיט, לא? הוא לא יותר טוב ממנו אגב. רק על זה לא הייתי נותן לו.

Siberian Khatru

New member
דווקא ההתעסקות באליפות היא הכי WWE

קודם כל אני גם באופן אישי חושב שהנדריקס כרגע הוא מס' 2 במחלקה. אני גם מאד אוהב את הנדריקס ויהיה לי כיף נורא אם יהיה לו קרב אליפות.

אבל אני גם חושב שקרב של מס' 1 מול מס' 2 זה לא הדבר היחיד שיש לעשות בספורט. בטניס פדרר לא משחק רק נגד ג'וקוביץ' וה-NBA לא מתחיל מגמר הפלייאוף. בספורט 'אמיתי' אתה צריך להתמודד מול הרבה קונטנדרים ולא רק נגד המוביל.

קרב של מס' 1 מול מס' 3 או מס' 5 לצורך העניין לפעמים מעניין באותה מידה, ואין שום דבר רע בזה שמס' 2 יילחם נגד מס' 4 - לפעמים זה אפילו מעניין יותר. מבחינה סגנונית הרבה יותר מעניין אותי לראות את GSP מול סטרייקר אגרסיבי עם משחק הכנעות מצוין מאשר מול עוד מתאבק (ראינו אותו כבר מול קוסצ'ק... פיץ'... שילדס...יוז...).

בקיצור - תנו לראות עוד קרבות של הנדריקס!

BeniTaz

New member
ההשוואות שלך לטעמי לא נכונות

אני תמיד אומר שאני לא אוהב לראות קרבות חוזרים על התואר בגלל שיש הרבה לוחמים וצריך לנצל כמה שיותר קרבות שונים, מצ'אפים והזדמנויות לראות לוחמים מקבלים קרב על התואר. אני המתנגד הגדול לכל קרבות האליפות החוזרים (כמובן רק אם הסתיים הקרב בתיקו או משהו ראוי אחר).

ככה שאתה לא יכול לומר שאני זה שאוהב כל הזמן מספר 1 נגד מספר 2. ההשוואה שלך לא בדיוק נכונה, גם לא סוג הספורט שהשוות (טניס?! הם משחקים 200 פעמים בשנה, ב-MMA נלחמים פעם-פעמיים בשנה אז ראוי שהבחירות יהיו ראויות וצודקות כי אין הרבה קרבות). אם הנדריקס כבר נלחם נגד GSP אז עוד הייתי מסכים איתך, אבל יש כאן 2 לוחמים ששניהם לא נלחמו נגד האלוף (דיאז נלחם נגד אלוף אחר). אז מה שאתה בעצם רוצה להגיד זה בגלל שהנדריקס מקום 2 בעולם, דוקא בגלל זה הוא לא צריך להילחם על התואר? לא מובנת לי כל התאוריה שלך.

cat food

New member
זה כן משנה

כי ראינו שהמומנטום ב-MMA לא נשאר לנצח והפסד בספורט הזה הוא לא כמו הפסד בכדורסל במשחק ספציפי. מתישהו הנדריקס יפסיד, והטייטל שוט שהוא בבירור מגיע לו (כמו שאתה אומר בעצמך) יילך.

ובאשר לערך הספורטיבי של הענף הזה, ה-UFC פשוט משתינים על הערך הזה בקשת, וזה רק מחמיר.
בכל מחלקה אנחנו רואים התערבויות לא ספורטיביות:
1. FlyW: עצם קיום המחלקה הזו הוא לא ספורטיבי, שכן אלה חבורה של לוחמים שהפסידו לדומיניק קרוז הפסדים מוחצים, עשו אפצ'י ועכשיו הם נלחמים על חגורה עם כמה קילוגרמים בודדים פחות עליהם. העיקר שתהיה עוד חגורה ועוד אירועים שאפשר לזרוק שיש קרב אליפות למרות שהאירועים האלה ריקים מקרבות מעניינים.
2. BW-FW: פייבר מקבל כל קרב שלו טייטל שוט. פשוט הזוי.
3. LW: קרבות אליפות חוזרים שגורמים למחלקה הכל כך מעניינת הזאת להרגיש תקועה כבר שנתיים. ווהדוגמא של ג'ים מילר היא מצויינת ללוחם מוכשר שתפס רצף ומונטום ואיבד אותו בגלל החלטות לא ספורטיביות.
4. WW: למרות שאני חושב שדיאז יותר מסוכן לGSP, אני מאוד מקווה שהנדריקס יקבל את הטייטל שוט אחרי הנוקאאוטים ההרסניים נגד פיץ' וקאמפמן ברור שהוא הקונטנדר המוביל.
5. MW: כולנו חושבים שווידמן היה צריך להלחם על התואר. וזאת עוד דוגמא לפספוס (למרות שהוא צעיר), כי בזמן הזה הוא הספיק להפצע ועכשיו הוא בחוץ לכמה חודשים. תכלס, ווידמן - אנדרסון זה קרב אדיר על הנייר.
6. LHW: במחלקה הזאת הבלאגאן הכי גדול חוגג. סונן אחרי שני טייטל שוטס במחלקה מתחת שבשתיהן הוא סויים (פעם בהכנעה ופעם בTKO) ואחרי שהוא נתפס על חומרים ממריצים מקבל טייטל שוט מיידי במחלקה מעל. והכל בזכות דיבורים שוב. פשוט WWE פרופר, מאוד עצוב מה שקורה במחלקה הזאת שהיא המחלקה האוהבה עלי בספורט.
יש עוד הרבה דוגמאות לדברים חולים ולא ספורטיביים שקורים במחלקה הזאת כמו הסיפור שהיה עם UFC on Fox4 שדיינה החליט שהמנצח בין ורה לשוגאן מקבל טייטל שוט. וגם כאן מייבשים את גוסטפסון שברור שהוא הקונטנדר מספר 1 הלגיטימי כבר מזמן.
7. HW: המצב כרגע הוא די סביר (לדעתי מגיע לואלסקז קרב חוזר, וגם אין ממש קונטנדרים ראויים חוץ ממנו). אבל לא צריך ללכת רחוק מידי בשביל להזכר למשל בזה שברוק לסנר קיבל טייטל שוט אחרי הפסד וניצחון. אבל בגדול הבעיה האמיתי לש המחלקה הזאת היא עומק ולכן אין לי כל כך מה להאשים את ה-UFC בפגיעה בערך הספורטיבי במחלקה הזאת.

מרקו בי

New member
לי אישית מפריע רק דבר אחד בסיפור

GSP הוא זה שביקש את הקרב ודיינה אישר, אין ודאות לכך ב-100% אבל כך טוען דיינה (לך תאמין לו), אבל אם זה נכון זה על גבול ההזוי, אלוף מתחמק מלוחמים?
בקלות יכלו לעשות הנדריקס-GSP לתת לדיאז קרב מול מישהו שסביר שיקח, לאחר מכן לתת לו את המנצח. מילא לא להילחם מול סילבה זה מאוד הגינוי ואף אחד לא בא בטענות. אבל לא מול הנדריקס, מתחיל להימאס עליי קצת הבחור.

Ori L88

New member
מעולה!

הקרב שאני אישית הכי רוצה לראות , אז לא ממש מענין אותי מגיע או לא.
גם לצ'ייל סונן ולפרנקי אדגר לא מגיע , הכסף מדבר מאז ומתמיד.
בכל מקרה הקרב ממש לא סופי , דיינה אמר שהוא לא מצליח ליצור קשר עם דיאז כבר שבועיים. ושהוא אמור לדבר איתו בהמשך כי הוא נמצא בסיאטל.
אי אפשר לדעת עם המשוגע הזה אף פעם , אם אני הנדריקס אני מבקש להלחם באותו אירוע ולקוות שניק יתחרפן שוב פעם.

BT24

New member
אחרי סונן-ג'ונס שום דבר כבר לא מצליח לזעזע

אותי. כן, להנדריקס מגיע וניק דיאז מגיע אחרי השעייה והפסד, אבל הביזיון של סונן-ג'ונס עוד לא מצא מתחרה ראוי. רק מלהזכר בזה עולים לי עכשיו שוב העצבים ותחושת הגועל
...

mikebenavi

New member
זה אכן ספורט אבל...

הUFC היא אחרי הכל חברה פרטית והם קודם כל דואגים להכנסות וכמו שפעם דיינה אמר,
הם רוצים לעשות קרבות שהקהל רוצה לראות. אם כל הכבוד למגיע ובאמת שמגיע לו, הנדריקס מול סנט פייר זה לא כמו דיאז סנט פייר. יש משהו בקרב הזה שכולם רוצים לראות.. במיוחד חוסר האהדה בלשון המעטה בין שניהם.
מבחינת מצ אפ, אז סנט פייר מצא את המצ אפ הכי גרוע שהיה לו אי פעם. כושר,קרקע,סנטר,איגרוף והכי חשוב לב
לפחות שדיינה יכריז שהנדריקס יעלה מול המנצח כבר עכשיו וימתיק קצת את הגלולה

למעלה