זה כן משנה
כי ראינו שהמומנטום ב-MMA לא נשאר לנצח והפסד בספורט הזה הוא לא כמו הפסד בכדורסל במשחק ספציפי. מתישהו הנדריקס יפסיד, והטייטל שוט שהוא בבירור מגיע לו (כמו שאתה אומר בעצמך) יילך.
ובאשר לערך הספורטיבי של הענף הזה, ה-UFC פשוט משתינים על הערך הזה בקשת, וזה רק מחמיר.
בכל מחלקה אנחנו רואים התערבויות לא ספורטיביות:
1. FlyW: עצם קיום המחלקה הזו הוא לא ספורטיבי, שכן אלה חבורה של לוחמים שהפסידו לדומיניק קרוז הפסדים מוחצים, עשו אפצ'י ועכשיו הם נלחמים על חגורה עם כמה קילוגרמים בודדים פחות עליהם. העיקר שתהיה עוד חגורה ועוד אירועים שאפשר לזרוק שיש קרב אליפות למרות שהאירועים האלה ריקים מקרבות מעניינים.
2. BW-FW: פייבר מקבל כל קרב שלו טייטל שוט. פשוט הזוי.
3. LW: קרבות אליפות חוזרים שגורמים למחלקה הכל כך מעניינת הזאת להרגיש תקועה כבר שנתיים. ווהדוגמא של ג'ים מילר היא מצויינת ללוחם מוכשר שתפס רצף ומונטום ואיבד אותו בגלל החלטות לא ספורטיביות.
4. WW: למרות שאני חושב שדיאז יותר מסוכן לGSP, אני מאוד מקווה שהנדריקס יקבל את הטייטל שוט אחרי הנוקאאוטים ההרסניים נגד פיץ' וקאמפמן ברור שהוא הקונטנדר המוביל.
5. MW: כולנו חושבים שווידמן היה צריך להלחם על התואר. וזאת עוד דוגמא לפספוס (למרות שהוא צעיר), כי בזמן הזה הוא הספיק להפצע ועכשיו הוא בחוץ לכמה חודשים. תכלס, ווידמן - אנדרסון זה קרב אדיר על הנייר.
6. LHW: במחלקה הזאת הבלאגאן הכי גדול חוגג. סונן אחרי שני טייטל שוטס במחלקה מתחת שבשתיהן הוא סויים (פעם בהכנעה ופעם בTKO) ואחרי שהוא נתפס על חומרים ממריצים מקבל טייטל שוט מיידי במחלקה מעל. והכל בזכות דיבורים שוב. פשוט WWE פרופר, מאוד עצוב מה שקורה במחלקה הזאת שהיא המחלקה האוהבה עלי בספורט.
יש עוד הרבה דוגמאות לדברים חולים ולא ספורטיביים שקורים במחלקה הזאת כמו הסיפור שהיה עם UFC on Fox4 שדיינה החליט שהמנצח בין ורה לשוגאן מקבל טייטל שוט. וגם כאן מייבשים את גוסטפסון שברור שהוא הקונטנדר מספר 1 הלגיטימי כבר מזמן.
7. HW: המצב כרגע הוא די סביר (לדעתי מגיע לואלסקז קרב חוזר, וגם אין ממש קונטנדרים ראויים חוץ ממנו). אבל לא צריך ללכת רחוק מידי בשביל להזכר למשל בזה שברוק לסנר קיבל טייטל שוט אחרי הפסד וניצחון. אבל בגדול הבעיה האמיתי לש המחלקה הזאת היא עומק ולכן אין לי כל כך מה להאשים את ה-UFC בפגיעה בערך הספורטיבי במחלקה הזאת.